Привет на всички от мен, предстои ми покупка на гореспоменатата кола, но при пускане на газта издава подобен на този от клипчето шум само че по-лек а ето го и него http://www.youtube.com/watch?v=BtjmkT6yfvc. Иначе колата работи и изглежда перфектно, само този шум ме притеснява. Бихте ли ми казали какъв е този шум?
Благодаря на всички отзовали се предварително. Поздрави.

VW Golf 4 1.9 TDI PD - шум при пускате на газта
- Jonkata_v
- Автомобил: VW GOLF MK4 Variant+MK4 HatchBac
- Двигател: 1.9TDI-90 AGR + 1.9TDI-90 AGR
Re: VW Golf 4 1.9 TDI PD - шум при пускате на газта
Здравей!
За мен този шум идва от турбината,но не е чак толкова силен,но пък се чува повече отколкото трябва да е
това е мое мнение...успех
За мен този шум идва от турбината,но не е чак толкова силен,но пък се чува повече отколкото трябва да е

това е мое мнение...успех

- RoadRunner
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: ASZ 2003
Най - вероятно колата е без катализатор и затова се чува малко по силно.. Иначе двигателя работи много спокойно според мен.
-
- Автомобил:
- Двигател:
МОята трака по същият начин и се чува така турбината.Но го няма това като "ехо" което се чува от турбото.Колата е с катализатор и може наистина да е от това. 

Аз се притеснявах, че е заминала турбината. Но и един друг колега ми писа на лични, че звука е от клапан Н75 който разтоварва турбината 

- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Той хубаво ти го е писал,но този звук не е от клапана,но въпреки това си е съвсем нормално
Ако този звук е нормално да има ,значи моите 2 коли които са ПД не работят нормално.?
Аз нямам тези звуци.Ако беше едно фиууукане то тогава можеше да кажем е ,че след като се махне катализатора ,но този звук не ми прилича на махнат катализатор.
Аз нямам тези звуци.Ако беше едно фиууукане то тогава можеше да кажем е ,че след като се махне катализатора ,но този звук не ми прилича на махнат катализатор.
Не знам колега казаха ми, че звука е от разтоварването на турбината, но пък ти казваш, че твоите коли го нямат този шум. 

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
И на мен това от клипа не ми прилича на нормален звук от развъртането на турбината поне има примеси на "стържене" което не е добре! Ама да ти даваме съвети по слух и то не от колата която ще купуваш а от друга си е леко казано несериозно 

Пич ако не знаеш от къде е шума по-добре не акай в темата. Шума е 1 към 1 с тази която искам да закупя. Това, че наподобява стържене и аз го чувам.
- estariol_
- Автомобил:
- Двигател:
Stivi написа:И на мен това от клипа не ми прилича на нормален звук от развъртането на турбината поне има примеси на "стържене" което не е добре! Ама да ти даваме съвети по слух и то не от колата която ще купуваш а от друга си е леко казано несериозно
Напълно съм съгласен с колегата.
P.S.-Моята кола е със същия мотор,но такива звуци няма поне за сега и дано не се появят че не ми звучат добре.
Еми какво да се прави хареса ми много колицата ама явно си нямам късмет ще се оглеждам за друга мерси за съветите.
Cпоред мен звука не е нормален. Така от клипчето не ми звучи като на позаминала турбина с изкормен катализатор, а по-скоро на някоя ролка, която стърже, примерно тази на динамото
Това са само предположения по слух разбира се, но звука не е нормален!

Това са само предположения по слух разбира се, но звука не е нормален!
- Bucata
- Автомобил:
- Двигател:
Тоя звук и аз го имам, докато е студена колата и най отчетливо се чува като превключвам от 2-ра на 3-та
колата не е ПД

Колеги а дали е нормално при загряло положение като дръпна щеката да се виждат изпарения?
Върни се в “Дизелови агрегати”