Отзиви за работоспособността на форума

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
BOCOO
Автомобил: golf3
Двигател: AEE 1996

Re: Отзиви за работоспособността на форума

Мнениеот BOCOO » Пет 06 юли 2012 20:09

моята аваст засича троянски кон всеки път като влеза в сайта

Потребителски аватар
radko86
Автомобил: Golf IV
Двигател: AKL ARL

Мнениеот radko86 » Пет 06 юли 2012 20:16

И моята антивирусна (аваст и.с.) засече вирус току що :?

Потребителски аватар
jamie1
Автомобил: Chevrolet Aveo LT
Двигател: DOHC

Мнениеот jamie1 » Съб 07 юли 2012 9:36

И моята антивирусна програма (Avast) засича троянски кон щом вляза във форума.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Съб 07 юли 2012 13:08

Мисля колеги, че се разбра вече че в последния ъпдейт на аваст са сложи някоя дефиниция която засича нещо във форума :wink:
Освен да ви посъветвам да разкарате тъпата програма, ама това е друга история eusa

Ivailo G. Ivanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ivailo G. Ivanov » Съб 07 юли 2012 13:38

"В компютърния свят троянският кон, наричан още троянец, е злонамерена програма, за която се твърди, че притежава някаква полезна цел, а всъщност би причинила нещо съвсем различно при изпълнението си, например: превземането на канали в IRC, изтриване на съдържание от твърдия диск, кражба на поверителни данни (пароли, информация за банкови сметки и кредитни карти) и др. Тези програми са получили името си от мита за големия, кух дървен кон, чрез който гърците печелят Троянската война, като се скриват в него и се промъкват в укрепения град Троя.

Троянските коне обикновено се разпространяват под формата на изпълними файлове за Microsoft Windows: .exe, .scr, .bat или .pif. Неопитният потребител, който работи с настройкте по подразбиране, при които разширенията на файловете се скриват, не е в състояние да разбере истинския вид на файла, ако е маскиран с т.нар. двойно разширение, например 'Readme.txt.exe', потребителят ще види единствено 'Readme.txt', като истинското разширение .exe ще остане скрито. За да е пълна заблудата, троянецът, след стартирането си, наистина би могъл да отвори някакъв текстов документ, Или да имитира инсталационен просес, но всъщност ще работи във фонов режим и тайно ще краде, променя или изтрива информаиция или настройки на компютъра, а дори би могъл да се използва от злонамерени трети лица за извършването на атаки върху други мрежи, най-често разпределени атаки от тип „отказ от услуга“ (Distributed Denial of Service - DDoS).

За да се защитите от троянските коне, никога не отваряйте приложения към електронните писма, които не сте очаквали да получите, особено ако подателят е неизвестен. Винаги използвайте противовирусна програма за проверка на файловете преди тяхното отваряне. Пазете се от файлове, свалени чрез програми за споделяне посредством p2p (peer-to-peer) като KaZaA или Gnutella. Това е един от най-известните начини за разпространение на троянските коне.

Никога не влизайте в сайтове, настояващи да ги гледате с IE при разрешен ActiveX Тази покана е еквивалентна на „елате без гащи“. Никога, ама никога не цъкайте на непознат файл, „за да се отвори, та да го видите за какво е.“ Уви, втория съвет го спазват само тези, които са се мъчили да си възстановят изгубените файлове.

Най-често троянския кон е създаден, за да контролира компютъра, на който е бил стартиран. Примери за такива троянски коне са NetBus, SubSeven, Back Orifice и др. Днешните противовирусни програми безпроблемно улавят по-голямата част от съществуващите троянски коне, но има и такива, които са специално проектирани да не се забелязват от противовирусния софтуер или да го обезвреждат.

Принципът на работа на троянския кон е доста прост — след изпъленението си на даден компютър (примерът е за компютри работещи с MS Windows) той създава ключове в т.нар. регистър (registry), откъдето си осигурява начално стартиране, когато се стартира операционната система. След като се зареди в паметта, той действа на принципа на сървър и отваря един или повече порта, чрез които злонамерени личности, използващи клиентска програма, пригодена да работи с дадения вид троянец, биха могли да използват заразения компютър. Клиентите често придобиват пълен контрол над компютъра и могат дори да местят курсора на мишката върху монитора, както и да четат, трият, или качват файлове.

Съществуват троянци, които се ъпдейтват сами до последна версия.

Радикален начин за борба е да се взима интернет през прокси, без гейтуей но на IE да са зададени неверни настройки, така че, да не може да се свърже с Интернет. Към момента няма злонамерена програма, (те са по-напредничави от добронамерените) която да търси на друго място настройките за връзка с интернет, освен от IE. А някои просто ползват IE за връзка, като го пускат през неговите API, без да се показва прозорец."

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Нед 08 юли 2012 20:52

Сериозно ли го пейстна това тука? :D

Потребителски аватар
barezifranko
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABU 1993

Мнениеот barezifranko » Нед 08 юли 2012 20:55

Сега клиповете не ми ги дава- дава ми: Приставката неможа да се зареди. Пък приставката си я имам инсталирана даже преди няколко часа гледах едно клипче от раздела Кой какво е видял в нет-а

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Нед 08 юли 2012 21:02

При мене това с Троянския кон се получи веднага след обновяването с последната версия на Аваст :(

Потребителски аватар
rahwin
Автомобил: VW Passat B5 1999г
Двигател: AJM

Мнениеот rahwin » Пон 09 юли 2012 11:10

Същата работа е и при мен с Аваст.Ето и какво точно ми хваща: JS:Iframe-LB [Trj] Интересно че го хваща когато влизам с Мозила и ИЕ,но не и с Гугъл Хрома.Та някой няма ли а каже накрая какъв е проблема,защо и как да го оправим.Знам че веднага всички ще ревнете да си махнем Аваста,но все пак не се знае знае ли са дали проблема не е във вашия телевизор,а не в техния

Потребителски аватар
heimdal
Автомобил: VW Polo
Двигател: 1997

Мнениеот heimdal » Пон 09 юли 2012 12:35

Отдава е писано за Аваст и Касперски и техните "творби".

Въобще не се учудвам! Да, сигнализира защото в банер системата се ползва iframe и се отчита едновременно
и при нас, и при трета страна.

Въпреки всичко довечера ще направя една проверка, а вие махнете тия ла*на МОЛЯ ВИ!
Сложете един безплатен AVG за домашни потребители и вижте какво ще покаже линк скенера му.

Потребителски аватар
hristodj
Автомобил: golf 3 kombi
Двигател: AHU 97
Контакти:

Мнениеот hristodj » Пон 09 юли 2012 20:55

Когато отварям с Хрома не ми сигнализира.

владислав
Автомобил: Seat Leon ST
Двигател: CAXC 2015 - TDI CRBC

Мнениеот владислав » Пон 09 юли 2012 21:42

Фирефокса отдавна не ми харесва, ама сега пиша от него и съм и с Аваст обновен до последна версия, не ми дава че има вируси.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Пон 09 юли 2012 22:08

хром+панда=никфи ядове.
огън-лисицата е ялова.
:012:

Потребителски аватар
rahwin
Автомобил: VW Passat B5 1999г
Двигател: AJM

Мнениеот rahwin » Вто 10 юли 2012 7:40

Хрома взе да ме дразни че нещо много бавен и бъгав стана в последно време,пуснах Лисицата за сравнение,еми 2-3 пъти по-бързо реагира,ама тва пищене от Аваста много дразни.Или пак ще пробвам с АВГто или тая Панда дето казва Ваското,или ще трябва да се примирявам с туткавия Хром

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Вто 10 юли 2012 7:50

Не е работа да го пиша, ама като сме почнали да си ги сравняваме, Опера и майкрасофт сукюрити есеншълс също много добре се справят с интернет пространството.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”