Golf 3 TDI 1Z - ускорение
Golf 3 TDI 1Z - ускорение
Колеги, преминах към Голф 3 1Z 90 коня. Със скоростна кутия ASD е, но не може да вдигне повече от 140 - 150 км/час. Предният ми голф 4 ALH 90 коня вдигаше 180, без да се усеща никакъв проблем, а този при 140 км/ч все едно нещо го държи. Турбото не влиза в сервизен режим, до тази скорост си има много добро ускорение, всмукателният колектор е изчистен, EGR е затапен, интеркулерът също е изчистен. Колата не изпушва и пали при отрицателни температури отлично. Датчиците работят нормално - различните температури на въздух, вода, гориво, помпата също е добре центрована в зелени стойности работи. Възможно ли е да е от горивния филтър, сега е с някакъв от фиат, понеже с предния е засмуквал въздух (така ми обясни предният собственик)?
- Golf_Diesel_
- Автомобил: Vw Golf 5 TDI
- Двигател: BMM
Re: Golf 3 TDI 1Z - ускорение
НЕ може да вдигне повече или вдига, но много бавно 

Е не съм го карал примерно 10 минути с пълна газ. По-скоро не може да вдигне повече от 150 км/ч.
- vw-gt
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
и аз имам същият проблем като колегата, колата е passat 1.9TDI 1Z. 90к.с преди няколко дена на автомагистрала Пловдив-София, колата не може да вдигне повече от 170к/м. покарах колата около 10мин. на газ до ламарината дори и на долнище не ще да мине 170к/м. при обороти към 3600об.мин и все едно се задейства ограничител, но не мисля че имам! ускорението става много по бавно след 160к/м. ск. кутия тип CTN. имам чувството че на високи обороти не му достига гориво, дали е горивният филтър наистина?
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Гледал ли си турбото какви стойности дава(то хубаво не вади грешка ама може да надува съвсем леко)?При мен така кво ли не проверявах(при кви ли майстори не ходих) и накрая се оказа омекнала пружина на гейта.Също така виж колекторите дали не са запушени от маслени изпарения+ЕГР.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
vw-gt написа:и аз имам същият проблем като колегата, колата е passat 1.9TDI 1Z. 90к.с преди няколко дена на автомагистрала Пловдив-София, колата не може да вдигне повече от 170к/м. покарах колата около 10мин. на газ до ламарината дори и на долнище не ще да мине 170к/м. при обороти към 3600об.мин и все едно се задейства ограничител, но не мисля че имам! ускорението става много по бавно след 160к/м. ск. кутия тип CTN. имам чувството че на високи обороти не му достига гориво, дали е горивният филтър наистина?
Не че нещо ама ти колко точно искаш да вдигне тая кола ?? Да оставим настрана форумните легенди как с такава кола /стокова/ се поддържат 190 без проблеми

- Freakylol
- Автомобил:
- Двигател: asz++
Ми тя по каталог се дава 182 или нещо такова, но с на 1 година двигател ти с 20 годишен двигател какво очакваш..
- deepd
- Автомобил: Golf VII
- Двигател: CLHB - 2015
195 почти 200 км/ч, но за кратко време(може би по малко от минута) преди 5 години. С комби 3 съм 1996 год. Може да е заради една идея по малки гуми, но не знам точно размера, но съм сигурен че с по-малки от оригиналните.След това не съм пробвал.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
deepd написа:195 почти 200 км/ч, но за кратко време(може би по малко от минута) преди 5 години. С комби 3 съм 1996 год. Може да е заради една идея по малки гуми, но не знам точно размера, но съм сигурен че с по-малки от оригиналните.След това не съм пробвал.
При една идея по-малки гуми нали знаеш какво се получава? Реално не си карал със 195...а с по-малко

- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
Xpu100 написа:Колеги, преминах към Голф 3 1Z 90 коня. Със скоростна кутия ASD е, но не може да вдигне повече от 140 - 150 км/час. Предният ми голф 4 ALH 90 коня вдигаше 180, без да се усеща никакъв проблем, а този при 140 км/ч все едно нещо го държи. Турбото не влиза в сервизен режим, до тази скорост си има много добро ускорение, всмукателният колектор е изчистен, EGR е затапен, интеркулерът също е изчистен. Колата не изпушва и пали при отрицателни температури отлично. Датчиците работят нормално - различните температури на въздух, вода, гориво, помпата също е добре центрована в зелени стойности работи. Възможно ли е да е от горивния филтър, сега е с някакъв от фиат, понеже с предния е засмуквал въздух (така ми обясни предният собственик)?

http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=24&t=333866
- Freakylol
- Автомобил:
- Двигател: asz++
Rabbit_TDI написа:Гледал ли си турбото какви стойности дава(то хубаво не вади грешка ама може да надува съвсем леко)?При мен така кво ли не проверявах(при кви ли майстори не ходих) и накрая се оказа омекнала пружина на гейта.Също така виж колекторите дали не са запушени от маслени изпарения+ЕГР.
Извинявай за тъпия въпрос

- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Естествено, има си правила по които се построява Лог в движение като се следят съвместно няколко неща: степен натиснат педал за газта (обикновено 100%), стойности на клапана на управление на турбото, налягане на турбото, данни от дебитомер (изисквано от компа<>реална стойност) и така по тази съвкупност от данни се правят изводи. Така на място с изфорсирване не може да се каже почти нищо.
- samo ra4na na zavoite
- Автомобил:
- Двигател:
Казваш,че всички датчици работят нормално,но след това не става ясно как и какво конкретно си проверил.
Направи логове с ваг ком да ги видим и много неща ще се изяснят. Читав 1Z на равен път със сигорност може да вдигне 180км/ч
Направи логове с ваг ком да ги видим и много неща ще се изяснят. Читав 1Z на равен път със сигорност може да вдигне 180км/ч
- policevidin
- Автомобил: VW Golf 3 Modificated
- Двигател: 1.9TDI 1z+ 1996
samo ra4na na zavoite написа:Казваш,че всички датчици работят нормално,но след това не става ясно как и какво конкретно си проверил.
Читав голф от този модел 1з (с чип + 205нм разпръсквачи) 212км засечен с Ваг-Ком 10,6 На околовръстното на гр.Видин (колко е верно незнам) Можеше и още но Страха в мен надделя

Иначе по темата:
Проверете си клапана Н75 той е най-честият виновник, след него е Гейта на турбото или маркуча който захранва гейта.
- DrugiaBliznak
- Автомобил: Ford Mustang V8 GT CS
- Двигател: 450bhp
Имах същия проблем но до 110 км/ч.Все едно с педала на газта до дупка някой ми беше заковал стрелката с пирон.Оказа се най-евтиния проблем - вакуум маркуче.След компетентната намеса на Мишо в Герман на 5-та предавка до 180 вдигнах на околовръстното и можеше още но нямах възможност от автомобили.
Успех и ти пожелавам да е това проблема,че е стотинки !
Успех и ти пожелавам да е това проблема,че е стотинки !

Върни се в “Дизелови агрегати”