г3 1,6 аек прекъсва при влажно време и дъжд
- ludaca
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
г3 1,6 аек прекъсва при влажно време и дъжд
здравейте, имам проблем с моя голф 3 1,6 аек... когато е влажно времето при студен мотор прекъсва губи мощност и така до като загрее. но ми се е случвало и докато карам когато вали... голямо прекъсване, сецане, че дори и гасне ако не подавам газ на светофарите, а в движение(дори и при загрял мотор се е случвало) > изведнъж губи мощност и забие муцина.. натискам газта до доло, и след 2, 3 секунди изведнъж се върне живота в него(но не за дълго)... моля помогнете какво да правя ?? мисля да сменям кабелите на свещите, но не съм сигурен дали е от тях.. оглеждах дистрибуторната капачка за пукнатини или нещо такова, но няма. даже я свалях един път да почистя палеца ако има нагар или е зацапан, но и там всичко си беше наред. моля давайте съвети, идеи, или ако се е случвало на някой да сподели. мерси !
- sasho_sb
- Автомобил: Vw Golf mk3
- Двигател: AEE 1996
Re: г3 1,6 аек прекъсва при влажно време и дъжд
правилно си се насочил към кабелите колега ,при мен те бяха причината ,пробвай да пръснеш с пулверизатор върху тях вода и ще се види или на тъмно дали прескачат искри между тях и двигателя/маса/.купи си качествени кабели за да забравиш за проблема .успех 

- ludaca
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
проблемът мисля че ще се реши с смяна на кабелите... тъй като, като гледах кабелите на тъмно и пускаха изкри по двигателя
.. дано да са само те. мерси за помоща на всички колеги, които се отзоваха свтеткавично и мисля че темата е за ключ !!!
.. дано да са само те. мерси за помоща на всички колеги, които се отзоваха свтеткавично и мисля че темата е за ключ !!!- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Бобина и комутатор....
- persiii11
- Автомобил: Vw Golf 4
- Двигател: AKL 1999
а когато времето е сухо горещо пак прави ли ?
- ludaca
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
не когато времето е топло си върви без проблем. между другото, днес смених кабелите на свещите, взех си на Магнети Марели(така мисля че бяха), но се оказа че за моят мотор са някакви малко по-къси от стандартните... както и да е тези които взех пасваха най-добре и струваха 82лв и някви стотинки. вече ги сложих и с нетърпение чакам първият дъжд 
- persiii11
- Автомобил: Vw Golf 4
- Двигател: AKL 1999
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”