Golf 4 1.6, 16v, 105 к.с. - Ангренажен ремък + ролки

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
pedalchobaba
Автомобил:
Двигател:

Re: Ангренажен ремък за Golf IV 1.6 16V 105 кс

Мнениеот pedalchobaba » Пет 10 юни 2011 16:14

hitman0013 написа:само първият път, т.е. на нова кола се сменят ремъците на 100-120к км, следващите интервали са вече на по 50 до максимум 80к км

:да:

stefan4o написа:Мен пък ми е интересно как се проверява водна помпа? Замерва ли се с нещо, що ли? Или на око "абе супер е, не я барай" Според мен колкото ид а е хубава една част, тя си има някакъв живот ...

:да:

Точно в това е отговора. Производителите на резервни части, които държат на името си, определят приблизителния живот на тяните продукти. За ангренажните ремъци на Gates и водните помпи на Hepu е 80к. Поне за толкова поемат гаранцията. Иначе частите могат да изкарат и повече, но това е въпрос на избор. Италианците с това са прочути, че не сменят нищо. Някои от тях и маслото не пипат.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990

Мнениеот stefan4o » Пет 10 юни 2011 16:33

Моето мнение специално за консумативите е, ако човек иска да е сигурен в колата си, да не говорим ако работи с нея, пътува много и т.н. просто не трябва да пести от тях. Това дали ще смениш ремък на 60, 70 или 100к км крие своите рискове. Давам два примера:
1. Майка ми - ползва си колата като служебна, прави доста сериозен километраж според големината на държавата ни. Не може да си позволи лукса да кара колата си с несменени консумативи навреме или да сложи евтини (масло - Кастрол 5В40, ремъци и ролки от най-скъпите и т.н.). Понеже ако колата дефектира някъде на път и се наложи да се викат репатрак, да се ползват сервизи и да се закупуват части с незнайно качество работите могат да излязат солени, плюс това без кола за нея значи все едно, че накрая на месеца няма да може да си изкара заплатата, както се вика.
2. Аз - карам си колата предимно до работа и обратно. Ползвам я 95% от пробега й само в града и на много къси разстояния. Гледам да вземам части нови и поне средно ниво като качество, карам с оригиналната си водна помпа. Но не ми дреме особено, щото като се строши просто ще й ударя ключа и ще си хвана такси пък мога да ида да си я прибера и на другия ден без да ме е страх за каквото и да било по нея.
Всеки си преценява нещата според неговия аршин, но общото правило е - колкото по-добре се грижиш за колата си, толкоз е по-сигурна тя на път и си по-спокоен с нея :beer

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Вто 10 юли 2012 0:26

Да побутна малко темата, някой знае ли комплекта ролки, ремъци и водна помпа от юнитрейд/порше колко струва? За 1.6 16V дето го дискутирахте

wolff1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wolff1 » Вто 10 юли 2012 16:32

maxpayne написа:Да побутна малко темата, някой знае ли комплекта ролки, ремъци и водна помпа от юнитрейд/порше колко струва? За 1.6 16V дето го дискутирахте

http://www.online-teile.com/audi/produc ... -9-65.html
търсиш ги тук по номера и слагаш 50% от горе на цената, толкова е надценката на наще :да: иначе аз водна помпа оригинална на ваг няма да си взема, тъй като повечето/може би всичките им са рециклирани. по добре хепу или долц, поне са чисто нови.

pav4omed
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pav4omed » Вто 10 юли 2012 19:59

И в крайна сметка не ми стана ясно: купуваш си голф 1,6 16в от автокъща сменяш ремък и компания и кога трябва да си сменя ремъка пак, понеже между цитираните 30 000 и 80 000 си доста голяма разликата, пък поразията която може да стане е голяма?

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Вто 10 юли 2012 21:41

wolff1 написа:http://www.online-teile.com/audi/produc ... -9-65.html
търсиш ги тук по номера и слагаш 50% от горе на цената, толкова е надценката на наще :да: иначе аз водна помпа оригинална на ваг няма да си взема, тъй като повечето/може би всичките им са рециклирани. по добре хепу или долц, поне са чисто нови.

"Наще", ако визираш Порше България и Юнитрейд, работят на твърдите цени по ЕТКА, валидни най-малкото в цяла европа :idea: Цената на дадена част от офиц. дистрибутор в Германия и България е една и съща (превърната в лева) :idea: А за рециклирането няма да коментирам... Ти си знаеш как ги измисляш! :screwy

pav4omed написа:кога трябва да си сменя ремъка пак, понеже между цитираните 30 000 и 80 000 си доста голяма разликата, пък поразията която може да стане е голяма?

Изхождай от 50 000 - 100 000 и сам си прецени според възможностите ти и риска, който искаш да поемеш.
Аз съм ги сменял само веднъж след покупката, когато им бе и първата смяна за колата. От тогава обаче не са минали и толкова мн км, макар и да мина доста време.

wolff1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wolff1 » Вто 10 юли 2012 22:26

Haralampi написа:
wolff1 написа:http://www.online-teile.com/audi/produc ... -9-65.html

"Наще", ако визираш Порше България и Юнитрейд, работят на твърдите цени по ЕТКА, валидни най-малкото в цяла европа :idea: Цената на дадена част от офиц. дистрибутор в Германия и България е една и съща (превърната в лева) :idea: А за рециклирането няма да коментирам... Ти си знаеш как ги измисляш! :screwy

баце, хич не ги знаеш и по добре не говори да се излагаш. нашия зарежда точно с части и цените са ми ясни. защо не врътнеш просто 1 телефон и се убедиш сам за себе си, поне за порше. а за рециклираните водни помпи, защо мислиш че порше и фв ги изкупуват обратно? другото което е че имам и потвърждения от чужбина за това и мн. други неща. пак повтарям, не се изказвайте неподготвени :screwy :!:

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Сря 11 юли 2012 8:41

:063: :063: :063:

Приятелю...... има някой, който се изказва неподготвен :idea: :idea: :idea: Не една и две части съм купувал от дистрибутори в Германия и България, цените отговарят и в двата случая на тези в ЕТКА и никой офиц. дистрибутор няма право да се отклонява от тях!!

Спри да говориш измишльотини и да подвеждаш околните! Повтарям и се надявам да няма нужда да потретвам - цените при всички офиц дистрибутори на VW в Европа се ръководят от ЕТКА и са едни и същи (с малки разлики идващи от валутния курс) :!: :!: :!:

Както сам каза - врътни два телефона и сравни цените и спри да слушаш братчеда, дето бил минавал с тир през европа и ги разбира тия работи!

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Сря 11 юли 2012 9:52

[quote="Haralampi"]
Аз съм ги сменял само веднъж след покупката, когато им бе и първата смяна за колата. От тогава обаче не са минали и толкова мн км, макар и да мина доста време.[/quote]
ЕГН то на ремъците също е решаващо. Гумата старее , напуква се и опаа става клапаните отиват на среща с буталата . За 5 г може да си минал и само 500 км, ама си провери ремъците за напукания и нацепвания.
Не знам на тзои 1,6л мотор с какава турбина е водната помпа, но , ако е спластмасова - от ЕГН то се напуква пластмасато по остта и турбината превърта и няма циркулация. Виждал съм и турбинки с износени лопатки или прекършени.
Хората навън тия 80-90 000 км ги изминават за 2-4 г макс. Никой да не се надържа на километрите , а на годините на ремъците и водната помпа.

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Сря 11 юли 2012 12:19

kris11 написа:
Haralampi написа:Аз съм ги сменял само веднъж след покупката, когато им бе и първата смяна за колата. От тогава обаче не са минали и толкова мн км, макар и да мина доста време.[/quote]
ЕГН то на ремъците също е решаващо. Гумата старее , напуква се и опаа става клапаните отиват на среща с буталата . За 5 г може да си минал и само 500 км, ама си провери ремъците за напукания и нацепвания.
Не знам на тзои 1,6л мотор с какава турбина е водната помпа, но , ако е спластмасова - от ЕГН то се напуква пластмасато по остта и турбината превърта и няма циркулация. Виждал съм и турбинки с износени лопатки или прекършени.
Хората навън тия 80-90 000 км ги изминават за 2-4 г макс. Никой да не се надържа на километрите , а на годините на ремъците и водната помпа.

Вярно е това за водната, моята беше с прекършена лопатка и като ги пипнахме, всички паднаха долу- стана като дискче гладка.

wolff1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wolff1 » Сря 11 юли 2012 14:23

Haralampi написа::063: :063: :063:

Приятелю...... има някой, който се изказва неподготвен :idea: :idea: :idea: Не една и две части съм купувал от дистрибутори в Германия и България, цените отговарят и в двата случая на тези в ЕТКА и никой офиц. дистрибутор няма право да се отклонява от тях!!

Спри да говориш измишльотини и да подвеждаш околните! Повтарям и се надявам да няма нужда да потретвам - цените при всички офиц дистрибутори на VW в Европа се ръководят от ЕТКА и са едни и същи (с малки разлики идващи от валутния курс) :!: :!: :!:

Както сам каза - врътни два телефона и сравни цените и спри да слушаш братчеда, дето бил минавал с тир през европа и ги разбира тия работи!

къв братчет ве фен. ти си голям наивник. избери си която искаш част от тоя сайт и след това звънни на порше плд и питай на какви цени я продават? кво да ти обяснявам, нали си много отворен, етки, метки :да:

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Сря 11 юли 2012 15:43

Аз не говоря конкретно за "тоя сайт" а единствено и само за ОФИЦИАЛНИТЕ ДИСТРИБУТОРИ на VW в Европа, към които http://www.online-teile.com НЕ спада!! Какво ти продават там и от къде го взимат, може само да се гадае, но със сигурност не е от офиц. дистрибуторска мрежа на VW!

Чети, питай, информирай се от тези, които имат опит и чак тогава драскай, за да не вкараш околните в излишни разходи и проблеми! :idea:

Пак казвам, неведнъж съм купувал части на VAG от офиц. дистрибутори както в БГ така и в Германия! Цените са едни и същи (изкл. малка разлика от валутния курс) и отговарят на ЕТКА, за това и съществува тази платформа...

wolff1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wolff1 » Сря 11 юли 2012 15:53

Haralampi написа:Аз не говоря конкретно за "тоя сайт" а единствено и само за ОФИЦИАЛНИТЕ ДИСТРИБУТОРИ на VW в Европа, към които http://www.online-teile.com НЕ спада!! Какво ти продават там и от къде го взимат, може само да се гадае, но със сигурност не е от офиц. дистрибуторска мрежа на VW!

Чети, питай, информирай се от тези, които имат опит и чак тогава драскай, за да не вкараш околните в излишни разходи и проблеми! :idea:

Пак казвам, неведнъж съм купувал части на VAG от офиц. дистрибутори както в БГ така и в Германия! Цените са едни и същи (изкл. малка разлика от валутния курс) и отговарят на ЕТКА, за това и съществува тази платформа...

аз пак казвам и както казах и не внимаваш. 50% от горе на този сайт конкретно. ти си този който подвежда хората и говори за някви други историй, където нямат общо с това което съм казал. ай че ми писна се занимавам :!:

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Сря 11 юли 2012 15:58

Ок, значи се разбрахме:

Ти даваш мним сайт и имаш универсална формула на око, че официалните цени от офиц. дистрибутори, за които пита колегата са 50% отгоре, а аз казвам, че цените отговарят офиц. ценоразпис от ЕТКА и са еднакви в дистриб. мрежа на VW в цяла европа.

Най-добре е колегата да звънне по тел обаче за най-актуална информация, защото такава може да се получи единствено директно от дистрибутора.

maxpayne - Мога да ти дам цените от ЕТКА, които са обаче от преди 1-2 години за ориентир, но със сигурност за претърпяли известни промени.

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Сря 11 юли 2012 16:40

Haralampi написа:maxpayne - Мога да ти дам цените от ЕТКА, които са обаче от преди 1-2 години за ориентир, но със сигурност за претърпяли известни промени.

ми ако може ще съм ти благодарен. Нарочно не съм звънял, че те са 2 ремъка, 2 ролки, още 2 паразитни мисля, една обтяжна, болтове и т.н. и ако тръгне жената там да ги цъка 1 по 1...

Че нещо един особен звук почна да се чува като дам повече газ и майстора подозира някоя някоя ролка, та може да сменя всичко, макар и да съм на 39 000км още

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”