светофар в Поморие и синя зона - проблеми и недомислици

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
mitakanachev
Автомобил:
Двигател:

Re: светофар в Поморие и синя зона - проблеми и недомислици

Мнениеот mitakanachev » Вто 10 юли 2012 11:40

golf_td написа:колеги - за съжаление днес вече е факт и първата катастрофа между москвич алеко и рено клио :banghead: - москвича е добре , за реното - сами се сещате предполагам. За радост няма жертви , смятайте кога пуснах темата - кога стана птп-то , ето колко предвидлив човек съм аз , но явно за останалите шофьори навика е по-силен , е може и да не са поморийци , не ги познавам.

Колега да сложат бат крайчо(гошо димов) за регулировчик това поморие ще пропада след всеки изминат ден колега...

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Вто 10 юли 2012 14:33

ами не знам , аз лично мисля, че светофара е сложен за улеснение на всички водачи, тъй като ако се движиш по пътя без предимство е трудно да се включиш в главния път (говоря само през сезона , независимо, че сме малък град трафика през лятото е доста натоварен) , възможност за отделни секции няма , то няма и достатъчно ленти в някои от посоките. Днес станах и свидетел на невежи пешеходци - знаете, че отново има един такъв момент, в който светофара за наляво свети зелено, както и за пешеходците , които пресичат направо , тъй като дори не бяха стъпнали на пешеходната пътека , аз минах разбира се бавно и с повишено внимание , но от отворения прозорец чух : "къде минаваш на червено бе, ние трябва да минем" , при което аз им казах вече като на бъзик " така ли , ами то светофара сигурно е развален , понеже и на мен ми свети зелено" , при което те се хванаха и гледаха "умно" - трябва да има някакъв обучителен курс за населението ни - срам ме е направо , че има такива хора в града ни, всеки път има разправии, даже забелязвам, че има вече и сеирджии - едни и същи хора стоят на кръстовището и се подсмихват гледайки шоу , то направо сме кино без пари :screwy :talk:

Потребителски аватар
nurv
Автомобил: Audi A6
Двигател: ALF

Мнениеот nurv » Вто 10 юли 2012 15:07

golf_td написа:трябва да има някакъв обучителен курс за населението ни - срам ме е направо , че има такива хора в града ни, всеки път има разправии, даже забелязвам, че има вече и сеирджии - едни и същи хора стоят на кръстовището и се подсмихват гледайки шоу , то направо сме кино без пари :screwy :talk:

Няма от какво да те е срам. Така е във всички малки градове. Аз съм родом от Севлиево и там се кара без мигачи понеже според баща ми, всеки знаел другия къде отива :lol: Та в Севлиево имаше преди 3 светофара, като единия не работеше. После единия от двата работещи го направиха кръгово и пак без мигачи се влиза и излиза.

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Вто 10 юли 2012 15:31

значи се оказва , че голяма част от водачите не са напускали града - за какво ти е кола да я търкаляш в малко градче като нашето :screwy , защото ако все пак поне до Бургас са ходили ще имат някаква представа от въпросния тип светофари, те сигурно не знаят че има и различни видове светофари като се замисля :roll:

drmilendd
Автомобил: Opel Vectra
Двигател: 22ZE 2009
Контакти:

Мнениеот drmilendd » Вто 10 юли 2012 22:18

Ей ся влязох /21.00/ и мигаше жълто. Не успях да го сваря работещ още. Между другото тия олигофрени асфалтират паркинг в центъра на фарове в 23.00 в средата на сезона. Значи не само мутрите строят през сезона на пук на туристите - и общинарите могат не по-зле да е'ават туризма.
Не че има връзка, ама силно ме впечатли

Потребителски аватар
Vencitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vencitu » Вто 10 юли 2012 22:40

Ами, паркинга го правят заради синята проклета зона, която на много хора ще навреди и на много ще помогне, това да си плащат 42 лева годишно за един автомобил да седи пред дома ти дори и зимно време е УНИКАЛНА глупост!При наличието на втори плащаш двойно, ами който има 3 какво прави остава една месецна заплата в общината.
А за светофара, който знае правилата минава безпроблемно, който не ги знае или просто не обръща внимание на този толкова ясен светофар му трябват лупи/очила и т.н.
Аз до сега не съм имал проблеми с кръстовището макар, че няколко пъти са ми пресичали пътя и съм спирал аварийно, защото мерцедеса или бмв-то винаги е с предимство!!

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Вто 10 юли 2012 23:12

Vencitu написа:Ами, паркинга го правят заради синята проклета зона, която на много хора ще навреди и на много ще помогне, това да си плащат 42 лева годишно за един автомобил да седи пред дома ти дори и зимно време е УНИКАЛНА глупост!При наличието на втори плащаш двойно, ами който има 3 какво прави остава една месецна заплата в общината.

Ти сериозно ли го казваш това?
Това са по 3.5лв на месец :063:

Потребителски аватар
Vencitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vencitu » Сря 11 юли 2012 6:10

И по 2 лева да е няма значепние тези които сегае плащат все пак ще им доиде леко тежко,а хората с 4 автомобола какво да правят

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 11 юли 2012 6:22

Vencitu написа:И по 2 лева да е няма значепние тези които сегае плащат все пак ще им доиде леко тежко,а хората с 4 автомобола какво да правят

Тези с 4 автомобила живи да ги оплачем. Аз едвам смогвам на един да поддържам, тия с 4 сигурно са още по-бедни от мен mhihi

Потребителски аватар
Vencitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vencitu » Сря 11 юли 2012 7:01

То и аз върЗвам двата края ама....... Все пак :lol: нека само пред общината се остави синята зона

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Сря 11 юли 2012 8:09

Светофарът снощи вече работеше. Паркингът от страната на общината е напълно асфалтиран mhihi

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Сря 11 юли 2012 8:12

както някой написа хубаво е в началото да има патрул да контролира движението - вината за неудобните ситуации по-скоро е точно в пътна полиция
в Ст.Загора бяха обърнали знаците - улицата била с предимство сумати години изведнъж стана без предимство
няколко пъти прелитах без да спра докато обърна внимание на новите знаци
интересното е ,че тъкмо свикнах (предполагам и други хора така) и пак ги върнаха по старо му mhihi
та хубаво да си намачкаме калниците

Потребителски аватар
anton76
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anton76 » Нед 15 юли 2012 15:44

Еми да си направим една среща в Поморие и да го обсъдим този проблем на бирички и цаца :beer

Потребителски аватар
Vencitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vencitu » Нед 15 юли 2012 18:37

Давайте! :)

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 16 юли 2012 6:35

parno написа:както някой написа хубаво е в началото да има патрул да контролира движението - вината за неудобните ситуации по-скоро е точно в пътна полиция
в Ст.Загора бяха обърнали знаците - улицата била с предимство сумати години изведнъж стана без предимство
няколко пъти прелитах без да спра докато обърна внимание на новите знаци
интересното е ,че тъкмо свикнах (предполагам и други хора така) и пак ги върнаха по старо му mhihi
та хубаво да си намачкаме калниците

Хех, в Берковица никой не дава мигач защото всеки знае кой на къде отива и има 3 главни улици въпреки пътните знаци тук-таме, останали от татово време, и кой ги не знае да му мисли :Mr Green Fun

Върни се в “ОФФ-Топик - други”