Фиш от камера
Фиш от камера
При фиш от камера на кола карана не от собственика си се издава нов фиш и стария се анулира. Интересното е, че анулираният излиза като "неплатен" във fish.mvr.bg - някой имал ли е такъв случай и дали е само грешно съобщение или наистина продължава да виси първия фиш?
- ivanovkbg
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: BKP 2007 4Motion
Re: Фиш от камера
Би трябвало фиша да бъде само за лицето, което е управлявало автомобила.
Един познат, наскоро ми разправя следната случка. Камерата на Ром петрола(преди Бургас) го хваща с превишена скорост и след близо месец викат баща му в Полицията, тъй като колата се води на негово име. Разбира се, той казва, че не е управлявал колата в посочения ден и час и акта го пишат на сина му, който е управлявал автомобила.
Мисълта ми беше, че щом първия се анулира, би трябвало да не виси... Не може за едно и също нарушение да глобяват двама—собственика на колата и водача, управлявал автомобила.
Все пак нека се изкажат и други колеги.
Един познат, наскоро ми разправя следната случка. Камерата на Ром петрола(преди Бургас) го хваща с превишена скорост и след близо месец викат баща му в Полицията, тъй като колата се води на негово име. Разбира се, той казва, че не е управлявал колата в посочения ден и час и акта го пишат на сина му, който е управлявал автомобила.
Мисълта ми беше, че щом първия се анулира, би трябвало да не виси... Не може за едно и също нарушение да глобяват двама—собственика на колата и водача, управлявал автомобила.
Все пак нека се изкажат и други колеги.
Те не искат да глобяват и двамата, но технически първия фиш стои като "неплатен" във fish.mvr.bg. Иначе го показаха, че бил със статус "анулиран", но в някаква друга система в КАТ. Като нищо след време може да търсят другите пари, защото не са си синхронизирали данните.
-
- Автомобил: Passat B3 Variant
- Двигател: 1.8mi AAM 1993
- Контакти:
Ами да си направят по едно ксерокс копие на платежното за собственика и за шофьора, че като им знам иглените принтери в повечето банки и ... след два месеца вече може и да няма никой на листчето хартия