Фиш от камера

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Фиш от камера

Мнениеот MMX » Пон 02 юли 2012 11:39

При фиш от камера на кола карана не от собственика си се издава нов фиш и стария се анулира. Интересното е, че анулираният излиза като "неплатен" във fish.mvr.bg - някой имал ли е такъв случай и дали е само грешно съобщение или наистина продължава да виси първия фиш?

Потребителски аватар
ivanovkbg
Автомобил: Passat B6
Двигател: BKP 2007 4Motion

Re: Фиш от камера

Мнениеот ivanovkbg » Пон 02 юли 2012 11:47

Би трябвало фиша да бъде само за лицето, което е управлявало автомобила.
Един познат, наскоро ми разправя следната случка. Камерата на Ром петрола(преди Бургас) го хваща с превишена скорост и след близо месец викат баща му в Полицията, тъй като колата се води на негово име. Разбира се, той казва, че не е управлявал колата в посочения ден и час и акта го пишат на сина му, който е управлявал автомобила.

Мисълта ми беше, че щом първия се анулира, би трябвало да не виси... Не може за едно и също нарушение да глобяват двама—собственика на колата и водача, управлявал автомобила.

Все пак нека се изкажат и други колеги.

Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MMX » Пон 02 юли 2012 14:19

Те не искат да глобяват и двамата, но технически първия фиш стои като "неплатен" във fish.mvr.bg. Иначе го показаха, че бил със статус "анулиран", но в някаква друга система в КАТ. Като нищо след време може да търсят другите пари, защото не са си синхронизирали данните.

azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Мнениеот azrod » Сря 11 юли 2012 11:48

Ами да си направят по едно ксерокс копие на платежното за собственика и за шофьора, че като им знам иглените принтери в повечето банки и ... след два месеца вече може и да няма никой на листчето хартия :D

Върни се в “Пътеводител”