Километраж и Оборотомер - Не работят винаги
Re: Километраж и Оборотомер - Не работят винаги
И аз имам подобен проблем, и определено е в таблото, защото като му изшия един юмрук отгоре и всичко тръгва, ама докато не откаже напълно не мисля да се занимавам с глупости!
- victory1983
- Автомобил: vw golf 3 1993
- Двигател: ABF
Добре явно ще трябва да разкажа цялата история!Кога се появи проблема при мен-есента,когато стана студено и влажно!Както карам и светнаха двете лампи за маслото и генератора,скоростомера замръзна на място,а обортомера кадето си беше и стрелката правеше трррррр!Лампите ме шашнаха и угасих колата,да ама стрелките пак така-бам един шамар на таблото отгоре и се оправи работата!Аз оставам замислен!След ден-два пак така,аааааа,викам тука нещо не е в ред!Отивам при алармаджия-човека вика таблото,отивам при друг майстор-и той така!ОК и започвам голямото търсене-извадих проклетото табло поне 12-15 пъти и нищо не намерих като проблем!Сложих старото за проба-отново така-значи не е от таблото!Тук във форума търсих много,но нищо!ГЛЕДАХ бушоните и всичко изглежда добре!Накрая баща ми вика-знаеш ли,на ладата едно време като завали дъжд и губеше фаровете и аз размърдвах бушоните и се оправяше!Тогава пробвах и това-на запален мотор махнах бушона точно,когато ми е направил чалъм-всичко се оправи-стрелките работят,но километража и часовника ги няма!Без бушон карах 1-2 дена и всичко е добре,отидох купих си нов,но не ментак,сложих го и край!Не споря,че проблем може да има и в таблото,но казва как аз оправих такъв проблем-вие си избирате какво да правите-предпазител за 40-50 ст.,или табло за 40-50 кинта!Успех и дано съм полезен!
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Таблото!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- theerazor
- Автомобил:
- Двигател:
Колега при мен бушоните работят, може ли да снимаш тоя предпазител който си сменил и какво предпазва той.
Как да разбера кой е като , на капачето с бушоните никъде не пише, бушон за таблото. Нещо няма логика. Ще съм ти благодарен ако го снимаш или кажеш за какво слуши, имам бушони ще сложа нов, но ми кажи за какво е. Няма как да гадая. Утре ще ходя при майстора ,че днеска беше зает, но ако хелпнеш може сутринта да сменя въпросния предпазител.
Дано не е от таблото
а да е някоя жица..
Как да разбера кой е като , на капачето с бушоните никъде не пише, бушон за таблото. Нещо няма логика. Ще съм ти благодарен ако го снимаш или кажеш за какво слуши, имам бушони ще сложа нов, но ми кажи за какво е. Няма как да гадая. Утре ще ходя при майстора ,че днеска беше зает, но ако хелпнеш може сутринта да сменя въпросния предпазител.
Дано не е от таблото

- victory1983
Отивам до долу да видя на капака за кое беше точно предпазителя!Изчакай така до 3-5 мин.ще ти кажа!
- theerazor
- Автомобил:
- Двигател:
victory1983 написа:Отивам до долу да видя на капака за кое беше точно предпазителя!Изчакай така до 3-5 мин.ще ти кажа!
Евала, супер си колега, хайде чакам те!

- victory1983
Значи от ляво на дясно е предпоследния-отговаря за 3 неща-интериор....нещо си,и последно написано е за часовника и.....Ако чаткаш малко английски ще го намериш много лесно!Пак казвам-не съм абсолютно сигурен,но при мен така се оправи!А и повечето колеги тук казват табло,но никой не казва как се оправя проблема!Задължително да пишеш до къде си стигнал!
- theerazor
- Автомобил:
- Двигател:
Добре мерси много , утре ще пиша какво е станало! 

- theerazor
- Автомобил:
- Двигател:
Смених бушона но, не се оправи , за съжаление не е от него
. Днеска ще ходя на майстор, да видим таблото.

- theerazor
- Автомобил:
- Двигател:
Смених Таблото и всичко се оправи.
Ще гледам сега старото табло ако става нещо от него и може да се оправи, ако не ще му ползвам частите.
За 70лв взех на старо друго табло.
Ще гледам сега старото табло ако става нещо от него и може да се оправи, ако не ще му ползвам частите.
За 70лв взех на старо друго табло.
- victory1983
Добре,все пак си решил проблема!А аз вече знам,че и таблото прави въртели!
Мисля , че проблемите идват от базикните на автожамбазите които продават колите по автокъщите. В действителност може да сте жертва на въртян километраж и от там да се е разбазикало нещо. В последствие след време километража пуска фера от това базикане. Мисля така защото платки на по 3000000км и отгоре работят правилно още и служат верно.Струва ми се смешно да връщаш километрите на един автомобил при положение , че е на 15години и да има навъетяни по-малко от 100 000км което е пълен апсурт. Тези коли са по на 200 000км, а аз моята я взех на 114 000км което ме съмнява , че е базикан километража поне с едно 100 000км. Като се има в предвид че голфовете отсамосебеси си превъртат километражите на 300 000км и надписа тотал изчезва, а километража започва от 0 км колата не е на повече от 300 000км. По мои сметки е на 280 000км или е минала 300 000км за което се е появил проблема с базикнята ,защото надписа тотал трябва да изчезне. Ето това е една предпоставка за неработещо табло според мене
- theerazor
- Автомобил:
- Двигател:
Абсолютно си прав колега пипат ги и кой си мислят ,че ще излъжат?
Аз моята като я взех преди години уж на 140 000км, като сменях после горивния филтър, имаше с маркер написано 240 000, демек тогава са го сменили
.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Днес си оправих километража и оборотомера, и сега да кажа как стана.
Сутрин километража и оборотомера си тръгват нормално и така може да мина 1000 км без никакви проблеми /няма лоша спойка/.Загася ли обаче се чува и вижда как стрелката на километража трепери 3-4 секунди.Следващото палене вече започва с треперене на стрелката и вече няма км. няма и оборотомер.Това беше проблема.
Това се получава защото стрелката на км. трябва да бъде в точно определена стъпка при даване на контакт.Поради износване или разместване при даване на контакт се пада друга стъпка от стъпковия мотор.Трябва да се намери стъпката която е необходима за нулиране /калибриране/.Те са 3 или 4-ри стъпки и се повтарят.Слага се на една позиция, дава се на контакт и се чака дали ще спре трептенето /усеща се на пръстите/.Намира се стъпката и се залепя едно стоперче/ телче със силикон/.Когато се даде на контакт стрелката получава импулси към нула / ако сме сложили стрелката на 100 км примерно тя започва да пада и се опира в това стоперче и се нулира/.Ако го няма стоперчето отива в другите стъпки, при които не може да нулира.
И така сега когато и да паля стрелката на км. се успокоява при контакт и след това няма проблеми и с км. и с оборотомера.
Четох, че проблема се решава само със смяна на таблото или на стъпковото моторче, но ето едно просто решение.
Сутрин километража и оборотомера си тръгват нормално и така може да мина 1000 км без никакви проблеми /няма лоша спойка/.Загася ли обаче се чува и вижда как стрелката на километража трепери 3-4 секунди.Следващото палене вече започва с треперене на стрелката и вече няма км. няма и оборотомер.Това беше проблема.
Това се получава защото стрелката на км. трябва да бъде в точно определена стъпка при даване на контакт.Поради износване или разместване при даване на контакт се пада друга стъпка от стъпковия мотор.Трябва да се намери стъпката която е необходима за нулиране /калибриране/.Те са 3 или 4-ри стъпки и се повтарят.Слага се на една позиция, дава се на контакт и се чака дали ще спре трептенето /усеща се на пръстите/.Намира се стъпката и се залепя едно стоперче/ телче със силикон/.Когато се даде на контакт стрелката получава импулси към нула / ако сме сложили стрелката на 100 км примерно тя започва да пада и се опира в това стоперче и се нулира/.Ако го няма стоперчето отива в другите стъпки, при които не може да нулира.
И така сега когато и да паля стрелката на км. се успокоява при контакт и след това няма проблеми и с км. и с оборотомера.
Четох, че проблема се решава само със смяна на таблото или на стъпковото моторче, но ето едно просто решение.
- snejana.cholakova
- Автомобил:
- Двигател:
май на всички дефекта е един и същ, и моя километраж и обортомер работят, когато си пожелаят. Сменях бушони, но няма ефект, явно ще се сменя табло :x
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”