Загуба на масло - АБФ

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
IvoG
Автомобил: Golf III
Двигател: 2.0 AGG

Re: Загуба на масло - АБФ

Мнениеот IvoG » Сря 11 юли 2012 11:56

slavipleven написа:
ABF95 написа:Аз карам АБФ от 6г. сега съм с Мотул 15W50 и не съм убеден в твотето масло. Случвало ми се е да го губя от смереинги на валовете/там винаги хвърля/. Имай впредвид, че ако поддържаш скорост над 130км/ч поне при мен температурата на маслото нараства главоломно. При тези температури минаваш 100 градуса на маслото за нула време вероятно изтича от някъде.Иначе щеше да пуши и да мирише, все пак това не е малолитражка и като го вкараш в обороти щеше да изпуши. Според мен е това имаш теч. Лошото е, че на място може да не тече, а само когато има по-високо налягане на маслото при движение с по висока скорост.

Показваше по борд комп. 104 градуса температура на маслото!Започвам да мисля за сериозен теч, защото не пуши грам.Към края на седмицата ще ходя на обстоен преглед отдолу за течове!

104 градуса е много добра температура за магистрала, това при каква скорост и в жегите ли?

slavipleven
Автомобил: Golf 3 GTI 16v
Двигател: ABF 1994

Мнениеот slavipleven » Сря 11 юли 2012 12:04

IvoG написа:
slavipleven написа:
ABF95 написа:Аз карам АБФ от 6г. сега съм с Мотул 15W50 и не съм убеден в твотето масло. Случвало ми се е да го губя от смереинги на валовете/там винаги хвърля/. Имай впредвид, че ако поддържаш скорост над 130км/ч поне при мен температурата на маслото нараства главоломно. При тези температури минаваш 100 градуса на маслото за нула време вероятно изтича от някъде.Иначе щеше да пуши и да мирише, все пак това не е малолитражка и като го вкараш в обороти щеше да изпуши. Според мен е това имаш теч. Лошото е, че на място може да не тече, а само когато има по-високо налягане на маслото при движение с по висока скорост.

Показваше по борд комп. 104 градуса температура на маслото!Започвам да мисля за сериозен теч, защото не пуши грам.Към края на седмицата ще ходя на обстоен преглед отдолу за течове!

104 градуса е много добра температура за магистрала, това при каква скорост и в жегите ли?

Тази температура ми я показваше като се връщах от Пловдив към София и съм карал през цялото време с 140-150 км,а оборотите бяха на 4000. Това беше преди 2 дни(не знам точно колко беше външната предполагам, че е била поне 34-36 градуса)!

Потребителски аватар
ABF95
Автомобил: Golf 3 GTI 16V
Двигател: ABF 1995

Мнениеот ABF95 » Сря 11 юли 2012 15:16

104 и държи така ли? Защото при мен с тази скорост минава нагоре дано да ти е ок датчика за температурата на маслото. По-вероятнат апричина е да се е разредило много маслото и да си е заминало по пътя .. иначе все щеше да изпуши ако си изгорил такова количество. Търси някъде за скрит теч, може на загряло масло да пробваш да форсираш и да огледаш отдолу какво се случва... то или ще пуши или ще изтича/трето положение няма :D . Защото количеството което описваш ми се струва много.

slavipleven

Мнениеот slavipleven » Сря 11 юли 2012 15:45

ABF95 написа:104 и държи така ли? Защото при мен с тази скорост минава нагоре дано да ти е ок датчика за температурата на маслото. По-вероятнат апричина е да се е разредило много маслото и да си е заминало по пътя .. иначе все щеше да изпуши ако си изгорил такова количество. Търси някъде за скрит теч, може на загряло масло да пробваш да форсираш и да огледаш отдолу какво се случва... то или ще пуши или ще изтича/трето положение няма :D . Защото количеството което описваш ми се струва много.

Само веднъж я погледнах и беше 104 градуса, не съм я следил постоянно.Възможно е и да се е покачила.Но забелязах днес, че точно между картера и заоблената част на скоростната кутия се събира капка масло!Явно има теч и на високи обороти като вдигне налягането на маслото си заминава.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Сря 11 юли 2012 15:54

Маслото ти изгаря в цилиндрите, не е необходимо да виждаш пушеци. Ако беше теч, с това количество всичко щеше да е яко омазано.
Ако ти е калпаво маслото, при тази температура му пада вискозитета и си заминава като едното нищо...

slavipleven

Мнениеот slavipleven » Сря 11 юли 2012 16:13

muns61 написа:Маслото ти изгаря в цилиндрите, не е необходимо да виждаш пушеци. Ако беше теч, с това количество всичко щеше да е яко омазано.
Ако ти е калпаво маслото, при тази температура му пада вискозитета и си заминава като едното нищо...

Добре колега, възможно е да изгаря в цилиндрите!Ако е така, значи съм за смяна на гумички?Относно маслото, сега съм с Кастрол Магнатек 10/40!С какво да го заменя с 15/40 или с друга марка?

Потребителски аватар
IvoG

Мнениеот IvoG » Сря 11 юли 2012 16:36

muns61 написа:Маслото ти изгаря в цилиндрите, не е необходимо да виждаш пушеци. Ако беше теч, с това количество всичко щеше да е яко омазано.

То и това е възможно, ама за 1л. масло на 1000км и ауспуха да му е керемиден без грам да е омазнил та дори и без пушаци ми се струва малко вероятно

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Сря 11 юли 2012 18:30

Ne разбрах колко масло ти лапа за 10 000, ако сменяш на толкова. Всички симптоми са за леко поолуфтовял мотор, стари гумички, или износени водачи и калпаво масло. Написал съм вече защо се съмнявам в маслото. Аз лично от интернет търговци масло, а и не само, не бих си купил никога. В Пл има достатъчно сигурни търговци.
Мой познат с кола 2.0 16V долива 2л на 10 00о с нормално каране. След 3 пътувания от Пл до Сф и яко газ по магистралата, доля 1 литър. Гумичките се бяха опекли, а ауспуха не бе мазен. Мазнотиятя се появява при каране с ниски обороти, градско - изпробвано.

slavipleven

Мнениеот slavipleven » Сря 11 юли 2012 18:58

muns61 написа:Ne разбрах колко масло ти лапа за 10 000, ако сменяш на толкова. Всички симптоми са за леко поолуфтовял мотор, стари гумички, или износени водачи и калпаво масло. Написал съм вече защо се съмнявам в маслото. Аз лично от интернет търговци масло, а и не само, не бих си купил никога. В Пл има достатъчно сигурни търговци.
Мой познат с кола 2.0 16V долива 2л на 10 00о с нормално каране. След 3 пътувания от Пл до Сф и яко газ по магистралата, доля 1 литър. Гумичките се бяха опекли, а ауспуха не бе мазен. Мазнотиятя се появява при каране с ниски обороти, градско - изпробвано.

Преди да се появят течовете от гарн. на капака на клапаните и семерината на разп. вал доливах 700-800 гр. на 10000 км.защото го сменям на 12000км.След поправката на течовете не е имало такава фрапираща загуба като е карано повече градско и по- малко извънграско( но не в такива обороти)! А относно мазнотията по ауспуха при мен няма грам, нито на градско нито на извънградско!

Потребителски аватар
IvoG

Мнениеот IvoG » Сря 11 юли 2012 19:56

muns61 написа:Ne разбрах колко масло ти лапа за 10 000, ако сменяш на толкова. Всички симптоми са за леко поолуфтовял мотор, стари гумички, или износени водачи и калпаво масло. Написал съм вече защо се съмнявам в маслото. Аз лично от интернет търговци масло, а и не само, не бих си купил никога. В Пл има достатъчно сигурни търговци.

Сигурно си прав за това което казваш, щом сте го пробвали. Аз споделям моя опит които съм имал със служебни 16 клапанови двигатели на vw(сеат кордоба 1.4). При душманско каране до морето и обратно изхарчи около 700гр. и това беше двигател на под 30к, като ауспуха си му беше омазнен и леко черен та незнам :dontknow: но той и масло е сменял и гарнитури, семеринги. Та трябва да почне от някъде ако нищо визуално не откива теч.

kibo_tom_8440
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB -2 0 4motion

Мнениеот kibo_tom_8440 » Чет 12 юли 2012 10:44

Съгласен на 100% :да: Профешинъл!!!!! Който е лягал повечко и повечко знае :077:

slavipleven

Мнениеот slavipleven » Пет 13 юли 2012 14:15

След преглед за течове се оказа, че има пробив от гарнитурата на картера, всичко беше омазано. Днес е сменена и сега продължавам да следя нивото на маслото, особено след по-големи преходи.Ако пак има такива загуби ще се сменят гумички!Благодаря на всички! :да:

Потребителски аватар
ABF95
Автомобил: Golf 3 GTI 16V
Двигател: ABF 1995

Мнениеот ABF95 » Сря 18 юли 2012 9:49

Браво, справил си се :) знаех си, че е изтекло... heavy metal zork
Кой койлко е лягал е друга тема :012:

slavipleven

Мнениеот slavipleven » Съб 11 авг 2012 9:26

Течове вече няма, но смених гумичките на клапаните преди 4-5 дена тъй като продължи с леко пипане на масло! Изпушвания и миризми няма, но си го пипа леко!Продължавам да го следя, тъй като до смяната имам около 4к. и ако продължава да го пипа (без да има изпушвания)сменям маслото с друга марка и от друго място!Това е за сега!Поздрави на всички! :да:

Потребителски аватар
boraks
Автомобил: VW MK 3

Мнениеот boraks » Вто 14 авг 2012 22:48

И аз карам АБФ с Мотул 15х50 и той харчи на 10000 най-много да е изгубил около половин литър, поне толкова съм долям. Може би има значение какво е маслото, как се кара колата и в какво състояние е мотора, но мисля че АБФ е доста хубав мотор попринцип, ако не е заминал

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”