slavipleven написа:ABF95 написа:Аз карам АБФ от 6г. сега съм с Мотул 15W50 и не съм убеден в твотето масло. Случвало ми се е да го губя от смереинги на валовете/там винаги хвърля/. Имай впредвид, че ако поддържаш скорост над 130км/ч поне при мен температурата на маслото нараства главоломно. При тези температури минаваш 100 градуса на маслото за нула време вероятно изтича от някъде.Иначе щеше да пуши и да мирише, все пак това не е малолитражка и като го вкараш в обороти щеше да изпуши. Според мен е това имаш теч. Лошото е, че на място може да не тече, а само когато има по-високо налягане на маслото при движение с по висока скорост.
Показваше по борд комп. 104 градуса температура на маслото!Започвам да мисля за сериозен теч, защото не пуши грам.Към края на седмицата ще ходя на обстоен преглед отдолу за течове!
104 градуса е много добра температура за магистрала, това при каква скорост и в жегите ли?
но той и масло е сменял и гарнитури, семеринги. Та трябва да почне от някъде ако нищо визуално не откива теч.
Профешинъл!!!!! Който е лягал повечко и повечко знае