Мивки (философски въпрос)
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Мивки (философски въпрос)
От доста време ми се набива на очи едно масово явление и рекох да го споделя да видя дали и други хора мислят като мен. Става дума за това, че крановете на мивките в хотели, ресторанти, обществени места и др. са крайно неудобни. Кранът е къс и натикан колкото може по-ниско - едвам си побираш ръцете без да допреш мивката (или дори сифона). Та въпросът е що за идиотщина е това - кой ги проектира, кой ги одобрява, защо се купуват и монтират масово? Може би съответното заведение се страхува да не би някой клиент да си напълни канче с вода или дори да си измие главата под мивката? Човек най-малкото няма шанс да пие вода от такъв кран без чаша. Съответно чашата не трябва да е много голяма, ако иска да я побере под крана. Не знам стил ли е, мода или "стандарт", но за мен е близо до малоумщината или по-почно повторение на приказката за новите дрехи на царя (всички казват "така се прави" и не признават неудобствата). Наскоро видях същото в един хотел и затова реших да пиша.
- nurv
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: ALF
Re: Мивки (философски въпрос)
Нито едно от предложенията. Проблема се корени в липсата на съобразяване на двата детайла и тяхната работа заедно. Хората купуват отделно без да ги напасват и да видят как ще се получи. Обикновено този избор е продиктуван от по-добри цени.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
nurv написа:Обикновено този избор е продиктуван от по-добри цени.

- simo
- Автомобил: VW Passat B2 1986
- Двигател: DT 1600
А няма ли някакъв стандарт за разстояние на потока вода от стената на мивката?

- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Така няма шанс да си напръскаш панталоните и като излезнеш всички да си помислят, че си се напикал.

- simo
Абе така е, ама нямам шанс и да си измия ръцете, баси 

- nurv
simo написа:А няма ли някакъв стандарт за разстояние на потока вода от стената на мивката?
Стандарта е сумата, която искаш да отделиш + дали имаш все пак някакъв усет как се съчетава смесител (батерия) с мивка

nurv написа:Проблема се корени в липсата на съобразяване на двата детайла и тяхната работа заедно.
Не ми се вярва. Някои кранове са толкова малки, че трябва специална дълбока мивка монтирана на високо за да влезе що-годе в употреба.
- nurv
Тези малките смесители намират приложение при едни мивки като корита или както и ти сподели по-дълбоки.
- simo
simo написа:А няма ли някакъв стандарт за разстояние на потока вода от стената на мивката?
nurv написа:Стандарта е сумата, която искаш да отделиш + дали имаш все пак някакъв усет как се съчетава смесител (батерия) с мивка
Е тва е несериозно, бахмааму - говорим за обществено място, вкъщи може и от банка за система да ми капе... Тия мивки хич не вършат работа, то по-добре да ги няма. Обаче ето, отбиваме номера - има ли мивка? има!

- airjohn
- Автомобил: 2020 Skoda Karoq
- Двигател:
А какво ще кажете за британските мивки с кранче за студена и кранче за топла със смесване в мивката? 

- kickcho
- Автомобил:
- Двигател:
Това за което ти говориш е смесител. Къси и неудобни за ,защото са най-евтиния и масов китайски вариант (И при българските този тип смесители са най-евтини,макар че цената им е далеч над китайските) Престижните марки като Grohe и Roca,почти нямат грозен или неудобен смесител ама цената им е 10пъти по-висока от китайските 

- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
airjohn написа:А какво ще кажете за британските мивки с кранче за студена и кранче за топла със смесване в мивката?
Аз бих казал: "Въобще не съм модерен, най-малко пък като британците, виетнамците и т.нат.

- escrime
- Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
- Двигател: OM642
hooligans написа:Така няма шанс да си напръскаш панталоните и като излезнеш всички да си помислят, че си се напикал.
Абе, ако навиеш яко масура и шурне силно ти омива и косата и очите, че и по ризата и панталона си омокрен, за разкош!

- scuba
- R.I.P. Holy Diver
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Eто едно много разумно, удобно и евтино решение на проблема
.Въртиш си я където ти е кеф. И е 9 лв. Аз лично се родих като купих тая чушмъ

Върни се в “ОФФ-Топик - други”