Спиране на синя зона, проблем

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Re: Спиране на синя зона, проблем

Мнениеот DoH_KuXoT » Сря 11 юли 2012 13:22

Ljubon написа:
DoH_KuXoT написа: ти си баровец, даже ще им дадеш и бакшиш, че са ти осигурили място да паркираш :drunk

Не съм баровец, но много ме дразнят разни кибици, които не плащат, а престояват с часове в синята зона, а всеки, който иска да плати, за да спре за кратко, не може да намери място. За безобразията на таксиджиите вече споменах, на бул. Христо Ботев пък престояват без да плащат цели бусове на хамалите, дето по цял ден размахват въжета. :beat_butt2

колега той дали ще си плати или няма да си плати няма значение, приемаш, че е там и си търсиш друго място. Пък ако си е платил по-спокойно ли ще ти е ? Странно разсъждение, не се замисляш над липсата на място за теб , а дали този дето ти го е взел си е платил или не. Не мисля, че си прав. Без лоши чувства :beer

Потребителски аватар
Atanasov93
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Atanasov93 » Сря 11 юли 2012 14:07

Толкова ли е трудно да спазвате закона, вместо да си го интерпретирате кой - както му е удобно? Престой е когато от автомобила трябва да слезне някой или да се качи в него. Ако спрете и за една минута да чакате въпросния човек - вие сте си паркирал. Пределно ясно го пише в ЗДвП. Помня, че когато бях на теория, преди година и половина, преподавателя ни посъветва да правим наоколо толкова кръгчета, колкото са необходими . Никой не би трябвало да го грее, ако ще и 10 човека да сте напъхали в колата. Субективно погледнато не е напълно правилен закона, ама каквото - такова.

Последна промяна от Atanasov93 на Сря 11 юли 2012 14:14, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Сря 11 юли 2012 14:10

Atanasov93 написа:Толкова ли е трудно да спазвате закона, вместо да си го интерпретирате кой - както му е удобно? Престой е когато от автомобила трябва да слезне някой или да се качи в него. Ако спрете и за една минута да чакате въпросния човек - вие сте си паркирал. Пределно ясно го пише в ЗЗП. Помня, че когато бях на теория, преди година и половина, преподавателя ни посъветва да правим колкото кръгчета са необходими. Никой не го грее ако ще и 10 човека да сте напъхали в колата. Субективно погледнато не е напълно правилен закона, ама каквото - такова.

ЗЗП ... абе и ти си минал по каналния ред теорията май...

Потребителски аватар
Atanasov93
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Atanasov93 » Сря 11 юли 2012 14:14

Извинявам се. Просто за 2 дни ми се насъбраха много километри. Явно всеки форум си има Grammar nazi.

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Сря 11 юли 2012 16:37

Не виждам шанс докато съм колата да ми постави скоба!

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Сря 11 юли 2012 17:43

DoH_KuXoT написа: колега той дали ще си плати или няма да си плати няма значение, приемаш, че е там и си търсиш друго място. Пък ако си е платил по-спокойно ли ще ти е ? Странно разсъждение, не се замисляш над липсата на място за теб , а дали този дето ти го е взел си е платил или не. Не мисля, че си прав.

Дон Кихоте, тия, за които споменах примерно /хамалите/, ами те са паркирали бусовете си в синята зона и цял ден се въртят около тях; един вид синята зона е техния безплатен офис. Не виждам какво странно намираш в разсъжденията ми - то е ясно, че всеки който ползва някаква услуга, трябва да я заплаща. Тия, за които говоря, ако трябваше да платят, нямаше да припарят там, камоли да стоят цял ден, както правят. Ето ти друг пример - ти няма ли да се дразниш, ако циганите, които се возят без пари в трамвая, са го напълнили и ти, който си редовен пътник с билет или карта, ще трябва да чакаш друг трамвай или да ходиш пеша? :Mr Green Fun

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Сря 11 юли 2012 19:48

Ljubon написа:

Абсолютно си прав за циганите около мин. на земеделието, подхвърлят 2-3 левчета на ония с жилетките и не ги закачат.

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Чет 12 юли 2012 7:59

Ljubon написа:
DoH_KuXoT написа: колега той дали ще си плати или няма да си плати няма значение, приемаш, че е там и си търсиш друго място. Пък ако си е платил по-спокойно ли ще ти е ? Странно разсъждение, не се замисляш над липсата на място за теб , а дали този дето ти го е взел си е платил или не. Не мисля, че си прав.

Дон Кихоте, тия, за които споменах примерно /хамалите/, ами те са паркирали бусовете си в синята зона и цял ден се въртят около тях; един вид синята зона е техния безплатен офис. Не виждам какво странно намираш в разсъжденията ми - то е ясно, че всеки който ползва някаква услуга, трябва да я заплаща. Тия, за които говоря, ако трябваше да платят, нямаше да припарят там, камоли да стоят цял ден, както правят. Ето ти друг пример - ти няма ли да се дразниш, ако циганите, които се возят без пари в трамвая, са го напълнили и ти, който си редовен пътник с билет или карта, ще трябва да чакаш друг трамвай или да ходиш пеша? :Mr Green Fun

дразня се , но не на циганите ,ами на начина на таксуване, затова от както станах на 18 не съм ползвал градски транспорт. А на хамалите най-малкия проблем, е че не плащат синята зона, те изкарват пари и не плащат данъци, това че седи в синята зона цял ден и никой не му прави забележка, въпреки , че дори платен престой на повечето места е до 2 часа. Но спрямо масата такива единични случаи с 5 буса на синя зона и броящи се на пръсти хора изчакващи в центъра не мисля, че е голям проблем. По-горе колегата с предложеното от инструктора му да прави кръгчета вместо да виси в синя зона, по-добре да седи някъде и да не пречи отколкото да се бута в и без това натоварения трафик.

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Чет 12 юли 2012 7:59

maxpayne написа:
Ljubon написа:

Абсолютно си прав за циганите около мин. на земеделието, подхвърлят 2-3 левчета на ония с жилетките и не ги закачат.

не е луд тоя дето яде баницата...

владислав
Автомобил: Seat Leon ST
Двигател: CAXC 2015 - TDI CRBC

Мнениеот владислав » Сря 18 юли 2012 12:40

А колеги за спирането на инвалидно място на авариики, че имат работа за 5 мин. и това ли е правилно.
Току що се върнах от НОИ от двете инвалидни места пред сградата на влизане един спрял на авариики, на излизане друг седи вътре в колата и чака някой, аз имам карта за паркиране на мое име и трябваше да правя две неправилни обръщания за да си намера място. В същият момент на синята зона има места и май трябваше да си платя левчето за зоната, не е проблем ама за някой явно е голям.
За пръв път реших да го използвам правото в работно време. Събота и неделя от всички места по центъра дали 10% са истински инвалиди.

Потребителски аватар
martincho
Автомобил: VW Golf MK3 1.6GT
Двигател: AEK 1996

Мнениеот martincho » Вто 21 апр 2015 8:20

Колеги я да ви питам аз нещо, примерно отивам с баба ми в центъра и спирам на някое място където е синя зона, слизам само аз и ме няма вече 50 минути а баба ми седи в колата през това време, имат и право да и искат пари за зона или да и сложат скоба, щом седи в колата ?

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Вто 21 апр 2015 8:31

Щом баба ти седи в колата, няма проблем - никой нищо не може да иска.

Потребителски аватар
calm
Автомобил: VW PASSAT B5
Двигател: 1.8T
Контакти:

Мнениеот calm » Вто 21 апр 2015 10:30

Ми не е така. Дори и с човек в колата, щом не се извършват товаро- разтоварни дейности и очевидно не е спряла колата за престой се води "паркиране".
Са, ако работи двигателя, може да се поспори дали е паркиране или спиране за престой, обаче шофера треа да си е на мястото. Сиреч бабата да е у лево и да има книжка.... И да е убедителна :a045
Бахти двата лв. дето правите проблем за паркиране, че чак и мумия ще мъкнете за алиби. Иначе в Плаза всичко е наше!

П.С.
Не могат да я дигнат с паяк, защото застрашават живота й, ама за скоба/глоба- няма проблем.

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Вто 21 апр 2015 10:40

Calm е прав, могат да и сложат скоба

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Вто 21 апр 2015 11:34

ако шофьорът го няма, си е паркиране.

Другият път, можеш да отвориш капака на мотора, да извадиш триъгълника и да облечеш баба ти с отразителна жилетка. Това по-може да мине.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”