Ограничаване на събиранията

Организация и провеждане на клубните сбирки!
Потребителски аватар
Luciano
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9TDI AHF
Контакти:

Re: Ограничаване на събиранията

Мнениеот Luciano » Пет 13 юли 2012 7:52

Човек трябва да е много ограничен за да не разбере за какво говори Боби. Аз съм на същото мнение, че сгъстената прогарама намалява посещаемостта на определени събития и то не малко. Но... дори да нямаше Крушуна преди Калояново, аз лично пак няма да отида на така наречената "пистата". Просто това не е моя събор.

п.п. Зелена жено, отнасяй се с уважение поне към хората, на които 3 мнения в този форум имат по-голямо значение от мои и твои 3000!

Потребителски аватар
emo8821
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo8821 » Пет 13 юли 2012 8:04

Според мене всеки сам си решава дали да отиде или не.... Тази тема е много безмислена и направо е за заключване :bleh1 :lock:

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Пет 13 юли 2012 9:22

А според мен твоето мнение е безСмислено.

Мнението на автора може да е непопулярно, но дава добра храна за размисъл.
Аз лично, в ролята на обикновен потребител, съм много далеч от организацията. А и смятам, че като не ме натискат няма защо да звъня, но определено виждам логика в идеята на автора.

Т.е. логиката е на лице, но дали на практика е така... не мога да преценя. Така или иначе никога не съм посещавал всички мероприятия наведнъж за една година, а и май нямам такова намерение.

Потребителски аватар
GREEN_lADY
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GREEN_lADY » Пет 13 юли 2012 10:03

: само VW

Последна промяна от GREEN_lADY на Пон 16 юли 2012 10:12, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Angel Stavrev
Автомобил: VW Polo 86c 2f
Двигател: AAU 1994

Мнениеот Angel Stavrev » Пет 13 юли 2012 10:56

Боби искаше да каже друго и повечето от нас много добре го знаят.А именно поради причината че хората няма пари, няма и как да посетят всички събития.Както намекна за събора на колегите един е и затова куцо и сакато се изсипва за да е на мястото на зрелището... а зрелището го правят посетителите.А ние имаме 5 примерно мероприятия и като се има на предвид къде живеем и че не всеки взима хубави пари,хората почват да ограничават посещаемостта >> от там следователно хората се разпиляват из между мероприятията и се намалява боря на посетителите >> после казвате ммм много слабо нямаше хора и Т.Н.Не че и моя събор е Калояново но, аз бях по други причина там.Нямам пропуск на мероприятие последните 3 години като включвам и тая.Не знам до колко сме алкохолен пиянски чалгаджийски или какъвто и да е форум но сме форум и трябва да се държим.Калояново се прави за хората който искат да покарат да карат,Узана се прави за хората който искат да са на поляна.
И пак ви казвам това предложение има в предвид да се направи така че всичко заедно да сме на една поляна и да се види че и ние важим, а не да сме на 5 поляни по 5 човека..

GREEN_lADY ти на колко събора беше миналата и тая година ?
п.с. Не се заяждам не се познаваме МАЙ просто ми е любопитно

azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Мнениеот azrod » Пет 13 юли 2012 12:21

Ами дайте да направим една хубава рекламна кампания за Узана - флаери, рекламни стикери А4, А3 ако щете дори, масирана фейсбук кампания. Първо мястото е ново, много хора не го знаят къде е, колко поляни има, как ще се спира. Да се направят много снимки с идея къде ще има палатки и къде не (Бус съборът си личеше, че е организиран със замисъл и още като прегледах темата стана ясно къде какво и как ще се прави), всеки да е наясно как ще се организират палатките и колите ОЩЕ преди да е тръгнал. И като сме на една поляна да се измисли подходящо разположение така че да стане що годе прилично събиране, а не да има VIP поляни, поляни дето уж нямало да се спира, ама никой не ограничава хората да го правят (визирам последния Рожен, че буквално под пътя нямаше да се спира, но уви!). Така на място по-малко ще се импровизира и по-малко ще се мислят нови правила "on the fly"...
Съжалявам ако някой се почувства обиден или засегнат просто темата вече отиде в Дискусия "Защо няма хора по съборите"
П.П.: Можете да ме нахраните на воля стига да е аргументирано защо мислите по-различен начин, а не само "аз не съм съгласен" или "кой си ти да определяш правилата?"

Потребителски аватар
Angel Stavrev
Автомобил: VW Polo 86c 2f
Двигател: AAU 1994

Мнениеот Angel Stavrev » Пет 13 юли 2012 13:06

Тук никой няма да храни никой говорим за сериозни неща.
Темата отиде в правилна насока "Защо няма хора по съборите".
За Узана има много неща които се подготвят но е прекалено рано,има цял отпускарски месец и половина.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пет 13 юли 2012 13:47

Angel Stavrev написа:Тук никой няма да храни никой говорим за сериозни неща.
Темата отиде в правилна насока "Защо няма хора по съборите".
За Узана има много неща които се подготвят но е прекалено рано,има цял отпускарски месец и половина.

По кои събори няма хора?
Само на Калояново, а там не търсим посещаемост.
Аз не виждам да има драма, вижте и снимките...
И на Феста има повече посещаемост от миналата година, и на Крушуна и тн.
Вярвам, че и на Узана ще има повече хора, отколкото миналата година на Рожен

Потребителски аватар
ZeroCool
Автомобил: ImamDa
Двигател: sVatreshnoGorene
Контакти:

Мнениеот ZeroCool » Пет 13 юли 2012 19:47

Колкото повече толкова по-добре.....така си мисля аз...с радост бих посещавал всичките...но нито време нито пари....затова си избирам кои са ми приоритетни...говоря за вбъдеще...щото аз досега съм ходил веджън на феста и тази година на крушуна и на двете ми беше супер...особенно Крушуна си изкарах перфектно като се имаше впредвид че не познавах никой :)

За узана възлагам големи надежди от към посещаемост дано да съм прав....

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Съб 14 юли 2012 8:34

Bobby_ написа:
Ще ви кажа моето мнение по въпроса:
Значи през годината има поне 5 събирания които се организират от клуба или фенове на марката.
елементарна сметка докарва нещата до положение че на всеки 2 месеца има събиране което размива посещаемостта на основните мероприятия които са организирани от клуба...

напълно съгласен с боби

хубаво е човек да има поглед и върху съборите на други клубове/форуми. Тогава може обективно да оцени.
качеството се размива в количеството събори. Аз не искам много на брой, един ми е достатъчен, но стойностен. И няма да ме бърка къде е, щото веднъж в годината ще си планувам време и пари.

п.п. бус събора е друга бира, по друг модел се прави. Но това предполагам го видя управата на форума миналата седмица...

Потребителски аватар
GREEN_lADY
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GREEN_lADY » Съб 14 юли 2012 11:36

: само VW

Последна промяна от GREEN_lADY на Пон 16 юли 2012 10:12, променено общо 1 път.

Bobby_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobby_ » Съб 14 юли 2012 21:20

GREEN_lADY написа:
И ако точно тогава..........

ето тази дума е много важна!!!!!!! .....АКО.....

Ако ти но не можеш.... по независими от теб обсоятелства...
Ако вали на събиранията...
Ако има земетресение и падне покрива на експото....

Ако ... ако....

мисли с тази нагласа и никога няма да имаш възможност да присъстващ на събиране дори и да са 2 на месец през цялата година

Нещата са много по-дълбоки отколкото си мислят някои съфорумци.

Пазара когато се пренасити намалява интереса към "стоката"

ако има 10 събирания на година ще намалее качеството на предлаганото забавление и ще има насищане на търсенето... няма да се копнее за деня....часа....
Следователно няма да има желаещи да рекламират .... следователно няма да има финанси с които да се плати на аниматорите които ще гледат моето и твоето дете докато аз се забавлявам на събитието.... и се възнасям по колите
Няма да има пари за манекенки които да се снимат с колите ни!
Няма да има пари за номерца които да налепиме предварително по колите си и те да бъдат предоставени от ФВ КЛУБ а не да си теглиме файловете от някъде и да си принтираме нещо в офиса докато шефа го няма ....
Няма да има пари за награди за какви ли не поводи.... 100купи и 300медала....
няма да има пари за бонбони за децата
няма да има пари за ..... баси мога да изброявам с часове деа.....

а тези пари няма как да дойдат само от ЧВ или от ЕКО или от обяви тук защото говориме за хиляди левове които няма как да се инвестират за едно мероприятие а камо ли повече от 3 на година....

Ако има повече пари за клуба от рекламиращи че има повече за Футболния отбор...
За Любителския щампионат....

Някой каза по рано... че БМВ си нямат ФЕСТ.... ами да ти кажа честно те нямат и любителски шампионат..... Но те са единни в много каузи и не се дърлят за глупости.

пак казвам помислете по-дълбоко в нещата и ако не можете да си обясните някои неща попитайте някой който се занимава с мероприятия от голам мащаб.
Не дърпайте килимчето само към вас.... помислете за другите хора на кой какво му е приятно и какво бихте му помогнали да направи. Защото добрините се помнят от много стойностни хора а злините се помнят само от дребни душици. Тук нали сме все приятели... що не си момагаме.... щото има дребни душици между нас които обичат само на тях да им е гот а другите да го джвакат.... (ВИП/Простолюдие).... отклоних се от темата.... извинявам се

нещата за едно качествено събитие се планират от този момент за следващия събор... на Калояново (примерно)тоест година по рано.... и всичко се договаря с Черно на бяло подписи и т.н. Тук има прекрасни юристи които могат да изготвят перфектни договори които да бъдат приложени.

както и да е .... много се връзвам....

Боби

Потребителски аватар
yarek
Автомобил: Passat B5
Двигател: AJM 2000

Мнениеот yarek » Съб 14 юли 2012 22:15

Не искам да храня никой а само да отбележа, българските събори изобщо не са много. Поляците и руснаците от ФВ марката се събират в пъти повече, имат си регионални и национални сбирки, и някак си не губят интерес. Всеки решава за себе си на кой събор да ходи според желанитето и възможностите си.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Съб 14 юли 2012 22:23

Всеки е прав за себе си.
Боби, разбирам те прекрасно, може би точно това беше една от причините официалните мероприятия да бъдат сведени до три броя, като едно е основното от гледна точка посещаемост - феста.
Целта на другите две мероприятия, поне според мен, е да дойдат феновете, за които единствено значение има с кого ще се видят, как ще си прекарат, без значение колко посещаемост има.
Нека всеки прави това, което му е на сърце и му идва от вътре. Желание и възможности има ли, винаги има начин.

ssimoo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ssimoo » Съб 14 юли 2012 23:00

човека казва, че е по добре да има 1-2 сбирки за да се натрупа тръпка, а не да има 365 в годината с по един участник- ти самия :D затова примерно нова година е един път в годината :wink:

Върни се в “Организационен”