Голф 3 - Защо изчезва антифриза и има ли връзка с климатика?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
master_gamgee
Автомобил:
Двигател:

Голф 3 - Защо изчезва антифриза и има ли връзка с климатика?

Мнениеот master_gamgee » Съб 14 юли 2012 14:53

Здравейте колеги
Извинявам се значи, ако въпроса е тъп или вече е обсъждан (не намерих нещо)

Макар че въпроса е по-общ (и предполагам проблема го има на различни модели), колата ми е голф3 1,8 моноинжекция, производство 1997. Имам газово, карам основно на газ.

Има ли връзка между използването на климатика и заминаването на антифриза.
Питам защото не виждам никаква логична причина, а и не мога да забележа никакви течове. Същевременно нивото на антифриза започна да пада напоследък, когато започнах да ползвам повече климатика в колата, макар че не знам дали има връзка. Често се получава следното нещо - спирам и гася колата (след дълго каране с климатик), чувам че перките бачкат, отварям капака и виждам че нивото на антифриза е паднало много (но сигналната лампа не свети). Отварям внимателно капачката (чува се съскане, излиза въздух под налягане) и тогава нивото на антифриза се качва само. Понякога доливам. Онзи ден след като се беше качило, обаче не долях, но не забелязах нещо като затворих капачката. Вчера карах около 10 минути рано сутринта (без климатик) и още 10 минути по обяд (с пуснат климатик), после оставих колата за час на слънце и след това като я запалих (и пуснах веднага климатика), лампата за водата светна. Естествено спрях и изгасих, отворих капачката на антфриза, долях и тръгнах извън града (минах около 100 километра). Днес преди да поема обратния път, проверих и нивото на антифриза беше малко под минимума, долях малко, не съм проверявал как е сега...

Последна промяна от master_gamgee на Съб 14 юли 2012 15:36, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Re: Защо изчезва антифриза? Връзка с климатика?

Мнениеот IvanMan » Съб 14 юли 2012 15:22

Едно пояснение на правилата, и по-конкретно на т. 4 от тях, специално за потребителите на този раздел във форума.
Може да сте пропуснали да прочетете тази тема и по-специално втора точка - направете го. И да разтълкувам - определението "Заглавие, подсказващо съдържанието" включва не само посочване на конкретния въпрос за разрешаване, но и конкретния модел, годината на производство и вида двигател на автомобила, за който става въпрос.
Теми със заглавия като "колата грее" :screwy могат да бъдат директно заключени, вместо някой да се старае да намери информация за автомобила, за който питате и след това да ви промени заглавието според правилата.
Горното важи за всички раздели, но в настоящия раздел майсторите на уникално безмислени заглавия са най-много.

master_gamgee
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 3 - Защо изчезва антифриза и има ли връзка с климатика?

Мнениеот master_gamgee » Съб 14 юли 2012 15:35

извинявам се...нещо съм разсеян днес и не мисля много :oops:
оправих заглавието и сложих пояснение за колата

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”