Passat b5.5 - много ме притеснява предното окачване

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
mrmagooo
Автомобил:
Двигател:

Passat b5.5 - много ме притеснява предното окачване

Мнениеот mrmagooo » Пет 13 юли 2012 18:03

Така решил съм да визмам б5.5 .Но след като разгледах насам натам много ме притеснява предното окачване съответно и задното при 4мошън моделите.Та искам да ми вкарате малко светлина колко точно са издържливи на бг пътищата тия алумниеви носачи и ако има някакви други тънки моменти при оглед на закупуване втора ръка или ако трябва направо да се насочвам към други модели и марки .
Мерси предварително :)

п.п. Забравих да кажа гледам комбита ако има някакво значение

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Re: Passat b5.5 - много ме притеснява предното окачване

Мнениеот K » Пет 13 юли 2012 21:45

Това дето питаш е много относително според мен. Зависи на каква кола попаднеш най-вече.
Моя Б5.5 направи вече 2 г. откакто е при мен и само един носач съм сменил, а го карам със 17-ки с 225/45. Аз съм доволен до момента.
Има комплекти носачи за по 400лв., така че не е такава болка. Ако взимаш такава кола и окачването те притеснява...по-добре се насочи към друг модел.

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Пет 13 юли 2012 21:53

Те говорят за БКП мотора с проблемите дюзи,ама хората си ги карат,така че...
Въпроса е ти какво искаш!Обикновенно хората дават мнение за нещо,до което никога са нямали допир!Каквато и кола да караш,ако не пазиш ще се разбива.

Потребителски аватар
mrmagooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mrmagooo » Пет 13 юли 2012 21:56

K написа:Това дето питаш е много относително според мен. Зависи на каква кола попаднеш най-вече.
Моя Б5.5 направи вече 2 г. откакто е при мен и само един носач съм сменил, а го карам със 17-ки с 225/45. Аз съм доволен до момента.
Има комплекти носачи за по 400лв., така че не е такава болка. Ако взимаш такава кола и окачването те притеснява...по-добре се насочи към друг модел.

A какво трябва да ме притеснява в такава кола?

Потребителски аватар
joro^
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joro^ » Пет 13 юли 2012 23:07

Колега B5.5 въпреки ,че си остарява все още не е особено евтин за поддръжка,така че ако още от сега за вайкаш за окачване :roll: тези коли имат и по-скъпи части като маховик турбо дюзи и т.н

Потребителски аватар
mrmagooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mrmagooo » Съб 14 юли 2012 8:04

joro^ написа:Колега B5.5 въпреки ,че си остарява все още не е особено евтин за поддръжка,така че ако още от сега за вайкаш за окачване :roll: тези коли имат и по-скъпи части като маховик турбо дюзи и т.н

Aз питам конкретно за здравина на окачването спрямо Бг пътищата до сега освен колегата по-горе който каза че за 2г е сменил един носач никой нищо конкретно не е казал .Също попитах и къде и какво да гледам при подбор на подобна кола втора ръка .
Иначе как може да съпоставяш носач с турбина,дюза или маховик ...щото ако става въпрос и дизеловата помпа за високо налягане е доста скъпа част....Ама не е част която се троши от всекидневно каране по пътищата...

Потребителски аватар
paaco
Автомобил: Passat 5.5 1.9 TDI
Двигател: AVF 2005

Мнениеот paaco » Съб 14 юли 2012 11:13

Колега тези коли колкото и да са скъпи за поддръжка не се чупят така лесно. Аз моята я търкалям по бг пътищата вече три години и освен маншони на външни карета нищо друго не съм сменил по окачването, пък и за сега не се налага. Като се има в предвид, че първия собственик е била фирма можеш да си представиш за каква експлуатация става въпрос. При мен болките бяха неработеща перка на климатика (то това си им е проблем) и смених стоп машинката защото даваше грешки. Друго освен стандартната поддръжка да чукам на дърво няма. Фирмата си я беше поддържала редовно в оторизиран сервиз на VW така че може би за това. Така, че ако решиш взимай смело и дано попаднеш на добър екземпляр. Успех.

Потребителски аватар
kambone
Автомобил: Passat b5.5 2001
Двигател: 1.8T AWT
Контакти:

Мнениеот kambone » Съб 14 юли 2012 12:34

b5.5 е супер, давай смело. Голям параход е и веднъж като смениш квото е имало за смяна като си я купил си караш и си свиркаш.
Вече 8ми месец при мен никакви проблеми, освен първоначалните от предишния (или по-предишния) собственик.

Потребителски аватар
mrmagooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mrmagooo » Съб 14 юли 2012 12:37

Добре ама съмненията ми ги подклаждат в друг не специализиран форум ...Там тва окачване го изкараха консуматив викат на 30к в най-добрия случай и ми хвалят бмв е39 ....(ако някой се интересува форума е дата.бг)Искам да разбера от какво се подклаждат тия митове и легенди за окачването на пасата ?

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Съб 14 юли 2012 13:29

Окачването е наистина калпаво,но веднъж смени ли се след това няма проблем!И ако нещо почне да потропва,трябва веднага да се смени,иначе ще разбие още доста около него!1.9ТДИ двигателите са доста здрави,но и да се строши нещо,вече не са толкова скъпи частите,а и вече всяка морга разполага с такъв двигател на части!Ако ще си взимаш БМВ трябва да е с двигател 3.0Д!И бягай от двигател 2.5ТДИ на VW и Audi!Кажи какви пари си приготвил за автомобил!

Потребителски аватар
mrmagooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mrmagooo » Съб 14 юли 2012 15:08

k_garchev написа:Кажи какви пари си приготвил за автомобил!

Попринцип до 9000 но гледам има доста свестни пасатчета към 6к. Колата ще я кара шофьор със стаж (старата школа ако мога така да се изразя)и затова окачването ми е терсене че малко е свикнал да кара танк mhihi но пък със всичко се свиква .Също някой може ли да даде сравнение на багажно пространство (кобимта) е46 и б5.5 защото едно е цифри друго е в действителност!

Потребителски аватар
joro^
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joro^ » Съб 14 юли 2012 15:51

Щом искаш нещо конкретно за носачите ето ти четиво :arrow: http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=149482
п.с ако искаш да ти се каже какво да гледаш при избора на такава кола не е лошо да споменеш към какъв двигател си се насочил :!:

Потребителски аватар
mrmagooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mrmagooo » Съб 14 юли 2012 16:37

joro^ написа:Щом искаш нещо конкретно за носачите ето ти четиво :arrow: http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=149482
п.с ако искаш да ти се каже какво да гледаш при избора на такава кола не е лошо да споменеш към какъв двигател си се насочил :!:

За двигателя 1.9тди 110/115/130 коня горе долу който изпадне по автокъщите прикрепен към добър екземпляр.
Мерси сега ще почета темата която даде !

Потребителски аватар
cr65
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cr65 » Съб 14 юли 2012 17:21

За година и половина каране нямам никакви проблеми с окачването,но наистина сравнено с други коли е по слабо.Слабо място е турбината,не се ли сменяват консумативи,заминава а по моргите се намира трудно и върви към 500лв.

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Съб 14 юли 2012 21:26

mrmagooo написа:
joro^ написа:Щом искаш нещо конкретно за носачите ето ти четиво :arrow: http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=149482

За двигателя 1.9тди 110/115/130 коня горе долу който изпадне по автокъщите прикрепен към добър екземпляр.
Мерси сега ще почета темата която даде !

116кс. и 110кс. на Б5.5 няма. Двигателите са 101кс, 131. При Б5 има 110кс, като 116кс. е пд.
Все си мисля, че тия дето ги гледаш за по 6 бона няма да са много наред.

Върни се в “Passat”