Гръмнала турбина Голф 3 АФН

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Re: Гръмнала турбина Голф 3 АФН

Мнениеот juve » Пет 13 юли 2012 15:49

По този повод има и клапа за меко гасене - ако извадиш ключа теоретично резервоара за вакум затваря през ел-клапанчето тази клапа, ама не знам колко време я държи - аз на моя бустметър, понеже е закачен след клапата ( на колектора е) когато гася се получава сериозен вакум на уреда, и после изчезва - не знам дали би изгаснала при този случай и не искам да научавам :screwy ...във всеки случай ако бих имал време и смелост, мога да изкоча и да я натисна с палец докато умре.... :bishop

dreth
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dreth » Пет 13 юли 2012 17:15

Днес ми предложиха двигател+турбина+дюзи всичко за 800лв и наистина се изкушавам да действам.

Потребителски аватар
garsona
Автомобил: Passat B5TDI Honda Accord6 vtec
Двигател: ATJ F18B2

Мнениеот garsona » Съб 14 юли 2012 19:59

dreth написа:Днес ми предложиха двигател+турбина+дюзи всичко за 800лв и наистина се изкушавам да действам.

Добре ти искаш помощ, но не правиш нищо което с колегите сме те съветвали , какъв е смисъла на темата тогава ?

dreth
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dreth » Нед 15 юли 2012 9:43

Понеделник съм в сервиз най-после и там ще кажат какви са пораженията. Чудя се само дали изобщо да се занимавам с разглобяване на двигателя при положение, че намерих двигател+турбина+дюзи за 800лв?

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Нед 15 юли 2012 19:43

че намерих двигател+турбина+дюзи за 800лв

Колега, прави ми впечатление че прекалено много се доверяваш на това че си намерил...намерил си , ама това не значи, че си намерил нещо читаво...аз разбира се не знам какво , къде и как си намерил, може да е двигател на 1000 км ;) обаче знам, че когато си търсих само 4 дюзи..нищо и никакви ми спретваха цени от 250 -300 лева с лафа: "всичко работи, само не ги отваряй, че тогава стават твои завинаги... идеята е, че може да се окаже че ставаш собственик на потенциален мъртвец... в тази връзка ( според мен) не е зле да се направи поне повърхностна ревизия на ТВОЯ двигател, поне ще знаеш можеш ли да възвърнеш някой лев от него или да ползваш нещо за "новия" при необходимост.. Успех...

dreth
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dreth » Нед 15 юли 2012 21:20

Благодаря за съвета, ще го взема в предвид. Между другото двигателя взимам от колегата VAG-fen, който е от Бургас и има сервиз и ще свърши цялата работа ако реша да предприема смяна.

frec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот frec » Пон 16 юли 2012 12:06

що се занимаваш изобщо ? 800 лв като дадеш още за твоята кола, после трябва да и правиш и пререгистрации заради новия двигател и т.н. за кола която средно струва 2000 (като изключим сантименталната стойност)........ сам си прецени. според мен потърси да я дадеш някъде на части и да и вземеш някой лев и заедно с тия 800 тури още малко отгоре да друга. на тоя "новия" двигател така или иначе пак ще му смяняш всички консумативи.

Потребителски аватар
6669
Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
Двигател: AHF 1999

Мнениеот 6669 » Пон 16 юли 2012 14:20

По сметката с консумативите, дай да включим и нафтата изгоряна с двигателя ?
Иначе си прав, защото ще има и 200-300 лева работа върху тези 800, най-добре собственика да си прецени сам :wink:

gdh
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gdh » Вто 17 юли 2012 12:25

При мен се случи нещо подобно и резултатът беше 2 криви биели. За какви нови двигатели говорите не разбирам много ама без да се отвори няма как да се разбере.

Върни се в “Дизелови агрегати”