Passat b5.5 - много ме притеснява предното окачване

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
masiven
Автомобил: Passat B6+Passat CC+Seat+Yaris
Двигател:

Re: Passat b5.5 - много ме притеснява предното окачване

Мнениеот masiven » Нед 15 юли 2012 7:28

За окачването, преди мен колегите са го казали. Ако пазиш ще изкара доста, ако има нещо за смяна, си взимаш качествени части. 30к км карат менте носачите.

Моя бивш Б5.5 от 0 до 170к км един горен носач. На 205к км, ги смених всичките(небяха всичките за смяна, ма....) Турбини, дюзи, маховик и тн.-никакви проблеми. Продадох колата на 212к км. Новия собственик го познавам и още не се е оплаквал да е сменял нещо, освен масло, ремъци и накладки.

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Нед 15 юли 2012 12:02

голям страх с тея носачи а ;)
за близо 50к и 5 години каране на моя съм сменил един носач . сега май имам за смяна биалетки , така че не е толкова калпаво това прословуто окачване . карам със 17-ки, но пазя колата .

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Нед 15 юли 2012 14:31

Има и друг фактор - къде ще се кара колата и с какъв размер гуми.

mtm_golf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mtm_golf » Нед 15 юли 2012 17:42

Колега, аз имам Б5 повече от 2 години. Като го взех имаше за смяна 3 носача. Поради това, че дадох повече пари за самата кола отколкото мислех да дам, смених разбитите носачи със стари по-малко разбити с които карах 20 000км. След това взех Лемфьордер и ги смених всичките. Като цяло съм много доволен от колата.

Потребителски аватар
mrmagooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mrmagooo » Нед 15 юли 2012 19:18

Абе честно да ви кажа това предно окачване доста ме наплаши...Ще говоря и с един приятел механик да видим и той кво ще каже...Но май ще е октавия или в краен случай 320д е46...

frec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот frec » Нед 15 юли 2012 20:19

според мен точно па носачите най малко трябва да те притесняват :) има доста по притеснителни неща струващи доста повече. носачи не се чупят толкоз лесно, освен това б5.5 поостаря доста вече. все по ефтини ще и стават частите. много по голям проблем са нещата вързани за двигателя отколкото самото окачване :)

Потребителски аватар
mrmagooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mrmagooo » Нед 15 юли 2012 20:25

frec написа:според мен точно па носачите най малко трябва да те притесняват :) има доста по притеснителни неща струващи доста повече. носачи не се чупят толкоз лесно, освен това б5.5 поостаря доста вече. все по ефтини ще и стават частите. много по голям проблем са нещата вързани за двигателя отколкото самото окачване :)

Да да Знам че турбината,дюзите,маховика и дизеловата помпа са много скъпи части ...

Потребителски аватар
garsona
Автомобил: Passat B5TDI Honda Accord6 vtec
Двигател: ATJ F18B2

Мнениеот garsona » Нед 15 юли 2012 21:25

mrmagooo написа:Да да Знам че турбината,дюзите,маховика и дизеловата помпа са много скъпи части ...

Само дето 5.5 няма дизелова помпа а дюзите са си помпи са високо налягане ... и те са си цифра , ако още от сега се притесняваш за тези неща като цени ... малко не си струва да взимаш такава кола , защото може да има още неща ... а може и да няма .. всичко е късмет - точно като с жените :D

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Нед 15 юли 2012 21:48

Колата е с много добра и приятна возия .Дължи се на окачването . Малко е по-комплицирано - да , но това е цената на возията .Цените на пълен комплект по предницата започват от около 300-ина лева до към 600-650 , в зависимост от производителя им, аз лично бих заложил на доказано качество, не бива да се подценяват и амортисьорите , при съмнение да се сменят навреме , ако не искаш да съсипеш в скоро време и окачване. Имай в предвид ,че самата кола не е от евтините за поддръжка въобще , но ако случиш на добра ,ще се наслаждаваш на комфорт отвсякъде и ако е 4х4 - и на сигурност и проходимост .Успех ти желая в намирането на добра кола :да:

Потребителски аватар
joro^
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joro^ » Пон 16 юли 2012 0:57

mrmagooo написа:Абе честно да ви кажа това предно окачване доста ме наплаши...Ще говоря и с един приятел механик да видим и той кво ще каже...Но май ще е октавия или в краен случай 320д е46...

Е да то на Е46-ца един носач не е по 200-300лв. :lol:

Потребителски аватар
yanio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yanio » Пон 16 юли 2012 1:20

Tочно! + това има носачи и отзад :) на Е46 се приготви за смяна на всеки един възможен датчик! :D

Потребителски аватар
Shakez
Автомобил: Passat CC
Двигател: CBAB

Мнениеот Shakez » Пон 16 юли 2012 8:30

BMW или VW? scare

Кеф цена няма все пак, ноооо.... Познавам хора, които карат БМВ, те започват да се плашат, когато нещата добият 4-цифрово изражение, та да го имаш предвид.

Колкото до носачите - търкалям си пасатора вече над 30К и за този период смених втори преди около 600 км. Реално колегите са казали, че е добре да се сменя всичко що тропа, че иначе голяма беля настава. Колкото до носачите, ремонтния комплект на Lemforder доколкото знам е около 890 лева, включва всичките носачи, биалетки, болтове и т.н. Тези инвестирани пари ще ги дадеш за поне 5 години напред, в зависимост от натоварването досега. И двата носача, които съм сменил бяха оригиналдЪ, т.е. с тях беше излезнало МПС-то от завода. Та идеята е, да, изисква поддръжка и капиталовложения, но според мен е неуместно да се прави сравнение с BMW-та като цяло (друг ценови таргет са там нещата).

Макар от мнението ми да лъха негативизъм, не казвам, че БМВ-тата са лоши коли, напротив, но това е все пак въпрос и на дълбочина на джоба. И подчертавам, че не хваля Passat просто защото пишеш в този форум, а от личен опит. :applause:

Все пак успех с избора. Все пак за теб /твой близък/ я купуваш колата, трябва на вас да ви харесва, а не на масата от хора, до които си се допитал. :applause:

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Пон 16 юли 2012 8:45

Аз карам пасат (с калпавото окачване), братовчед ми кара БМВ Е46. КАто сравнявам цените пак бх си взел пасат. Ако някой ти е казал че БМВ-то е с по-евтина поддръжка лекичко те е излъгал.
Моят пасат го купих преди 2 години. За това време съм навъртял около 30к (не го карам кой знае колко), не съм сменил нищо, цялото окачване е това, с което купих колата. Лично аз съм доволен.

Потребителски аватар
bai_ILIA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bai_ILIA » Пон 16 юли 2012 11:56

joro^ написа:
mrmagooo написа:Абе честно да ви кажа това предно окачване доста ме наплаши...Ще говоря и с един приятел механик да видим и той кво ще каже...Но май ще е октавия или в краен случай 320д е46...

Е да то на Е46-ца един носач не е по 200-300лв. :lol:

Едва ли знаеш колега, но ще ти кажа за обща култура. Преден носач на Е46 има по 170лв на Мейле подсилен със сменяеми шарнири. Тоест веднъж като го сложиш после по 40лв шарнири само. аа да отпред има един носач на страна - не по 10-на.

Има и друг изпитан вариант - на оригиналните носачи се слагат сменями шарнири, което е по 50лв на носач. Както аз направих :lol:

Отзад не се сменя нищо освен тампони на магарето. Но това е доста рядко явление - да речем веднъж на 200-300 000км.

Със сигурност окачването на Е46 е доста по-евтино като цяло от на Пасата. Аз незнам защо в България като се купува кола все за окачването се захващате :lol: Има доста по-капризни и скъпи детайли в една кола.

Пасат 5.5 си е много хубава кола като цяло. Това, че след покупката ще има подръжка е нещо характерно за всички коли

Наистина е хубаво човек да знае в какво се забърква - и аз четох 3 месеца чуждестранни форуми за мойто БМВ преди да го купя. При самата покупка му намериха кусури за 3500лв в официален сервиз - разбира се леко преувеличени. Като например сълзяш мъркуч на хидравликата - 500лв. Ами нека си сълзи какъв е проблема :lol:

Както и да е за 2000лв бяха прави, но това не спря да я купя тъй като пак си беше изгодно. Аз знаех кое наистина е за смяна и кое не въпреки списъците, които вадят при такива проверки в официални сервизи на БМВ. Принципно доста хора, които не разбират се стряскат.

Така, че кара ли се една кола има подръжка.

Принципно подръжката на Е46 320 дизел фейслифт 150 коня и Пасат 5.5 131 коня да речем не се различава особено. Но самите коли са различни - Пасата е доста по-просторен например.

до колегата dlug - 30 000км не е меродавен пробег според мен. Има значение и по какви пътища се кара. Аз карам 75-80% от пробега ми, който средно е по 40 000км на година, по АМ Тракия. И аз за разлика от някой други хора каращи градско или по пътища с дупки ще мина 2-3 повече километри преди да имам проблем с окачването...

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Пон 16 юли 2012 14:09

bai_ILIA написа:...
до колегата dlug - 30 000км не е меродавен пробег според мен. Има значение и по какви пътища се кара. Аз карам 75-80% от пробега ми, който средно е по 40 000км на година, по АМ Тракия. И аз за разлика от някой други хора каращи градско или по пътища с дупки ще мина 2-3 повече километри преди да имам проблем с окачването...

Принципно си прав. Аз просто сподилих личният си опит който имам. Защото много мразя някой с голф2 (примерно) който не е карал и 1 километър пасат да обяснява колко е скапано окачването :) Аз карам 60% в София, другото навън. Аз все се оглеждам в темата за окачването някой да даде мнение след пробег 100к километра, ама все още няма такъв.

Върни се в “Passat”