Хора спасявайте положението на голф 3 кабрио двигател не знам
както си го карам и педала на съединителя ми слезе долу изхърка и не се връща
надявам се да е само някаква пружина ама знам ли вече
давайте идеи, че колата не е моя и трябва да я върна на собственичката и
Голф 3 падна му пеадал на съединителя
- martom
- Автомобил: Polo
- Двигател: 1.4AEX
Re: Голф 3 падна му пеадал на съединителя
Да не се е скъсало жилото?
-
kvk
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
може и това да е незнам в тъмното не го погледнах
добре че тъкмо го паркирах и го избутах
добре че тъкмо го паркирах и го избутах
- push
- Автомобил: mk2
- Двигател: 1.9 TD
виж го по светло .. и пиши дали е с жило дали помпа 
Колега, това може да се случи и ако се е счупила петата, която предава натиска от педала за да "съедини". Представлява детайл като цифрата 9 (ако предпочиташ може и 6) със шлици в отвора. Чупи се от умора на материала в ниската част на шлицита преди "крачето" - натоварването е най-голямо там. Аз по магазините не съм го намирал (не че съм се скъсвал да го търся), но го подмених със същото от голф 2(идентични са) - от моргата - 10 лв.
Успех!
Успех!
dannyn написа:Колега, това може да се случи и ако се е счупила петата, която предава натиска от педала за да "съедини". Представлява детайл като цифрата 9 (ако предпочиташ може и 6) със шлици в отвора. Чупи се от умора на материала в ниската част на шлицита преди "крачето" - натоварването е най-голямо там. Аз по магазините не съм го намирал (не че съм се скъсвал да го търся), но го подмених със същото от голф 2(идентични са) - от моргата - 10 лв.
Успех!
Това е най-голямата вероятност, ако двигателя е с "обратния" съединител. При мен се получи същото и беше точно този палец. Намира се по магазините. Аз го взех от Ауто+ но не помня точната цена. че беше преди 4-5 години, но мисля че беше нещо 10-15 лв. Може да се смени без да се сваля кутията, намира се зад зелената капачка отстрани, където се налива маслото. Друго което може да е причина за такъв проблем (ако съединителя е обратния де) това е жилото да се е скъсало или да се е пробила "паничката" която притиска диска вътре. Последното е най-неприятно защото се сваля кутията и тука вче е най-добре да се смени и комплект съединителя ако не е сменян скоро.
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Ако е жилото същщо се определя лесно. Показал съм ти на снимката кое е. Като го дръпнеш ако излезе.... е заминало. Хубаво е да е то, защото с повечко майсторлък можеш да я закараш на твоя човек на самоход. Моята като го скъса майсторът ми я закара до сервиза. (Използвам произволно избрана снимка, на която се вижда ясно детайлът).
-
kvk
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Отговора е излетяла зегерка да го .............
добре, че не ме остави някъде по пътя
добре, че не ме остави някъде по пътя
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”