Табло за Golf ІІІ с неработещи скоростомер и оборотомер

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
rocky66
Автомобил:
Двигател:

Табло за Golf ІІІ с неработещи скоростомер и оборотомер

Мнениеот rocky66 » Пон 16 юли 2012 9:03

Таблото е 1H6 919 033 AA - Motometer_3838_1992 г.(за двигател_2Е_20-240km/h_MFA).
Поставям го вместо 1H6 919 033 B - VDO_3838_1992 г.(за двиг._AAM_20-220km/h_с часовник), но стрелките на скоростомера и оборотомера не помръдват. Всичко останало работи перфектно: Т'C, нивомер и цифровите километропоказател, оборотомер, часовник, без MFA (което е ясно защо). Пробвах скоростомера на другото табло - работи точно. На двата уреда измерих моторчетата => ~ 280-300 ома, явно са здрави. Излиза, че сигналът се губи някъде по платката (SMD) и дотук възможностите ми свършват. В сервиза, дето имат и апаратура и познания, просто културно ме отпратиха, като нагледно ми обясниха, че двете табла били различни :dummy:
И сега пред мен е въпроса дали наистина табло за 2E не може да се пусне на AAM (така било програмирано :talk: , ами защо ще ми показва електронно оборотите и километрите, пък не иска да завърти стрелките) или повредата е някъде около последния интеграл преди приборите?
Може пък нещо допълнително да му трябва - сигнал някой?!
Така и не ми стана ясно защо на буксата трябва да има два сигнала от/за скоростомера:
7 - signal from Vehicle Speed Sensor (VSS), (G 54), with mechani speedometer/odometer signal from Vehicle Speed Sensor (VSS 22), electronic speedometer (G 21) output, with electronic speed
......
27 - speed signal from Vehicle Speed Sensor (VSS), speedometer (G 22), with electronic speedometer/odometer
......
Още нещо, което съм забелязал: масата на двата кръга: +12V преди и след контакт, се подава на
3 - ground (-), terminal 31
......
5 - ground (-), terminal 31
от различни места. Тази, която е от главата, ми дава 8-9 ома, въпреки зачистването на връзките откъм двигателя.
Пропуснах да кажа, че спойките на буксата, почти всички интеграли и др. елементи (без SMD) съм ги презапоил - без никаква промяна в поведението на таблото.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”