Golf 3 1.9 TDI 90 hp не върви като преди !

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
HarryGTI
Автомобил:
Двигател:

Golf 3 1.9 TDI 90 hp не върви като преди !

Мнениеот HarryGTI » Пон 16 юли 2012 11:01

Колеги помагайте! Преди година имах проблем с голф-а че не движеше както трябва. В крайна сметка проблема беше дебитомера... почистихме го, почистихме турбината, настроихме променливата геометрия и колата тръгна и грижи нямаше допреди няколко месеца когато по нанагорнище на пътя ВТ - СФ тръгнах да изпреварвам тир и вместо колата да излети закова на 50 км и неможех да се отлепя от задните му гуми !!! След като преодолях шока и стигнах в София веднага отидох на диагностика и грешката беше DF клапан(простотия за изгорели газове). Смених го, смених маслото(щото беше "некво" и то създаваше проблеми) колата започна да отпушва, повторна диагностика никакви грешки ! В момента колата работи по добре но само на равен път...изпреварването пак е проблемно... по нагорнище се мъчи и едва успява да набере да не говорим ако има други хора в колата. Усеща се че вкарва въздух но сякаш той отива някаде не по предназначение :) Осезаемо турбото се усеща чак към 2200 2300 оборота и то не много ефективно. Следващата стъпка която сме предприели е смяна на вакумните маркучи за да видим дали там не е проблема но имам съмнения че ефекта проба - грешка няма да е добре за мен финансово :) И да допълня че карам само и единствено с OMV MaxMotion Diesel защото не вярвам на друга нафта !

Помагайте давайте акъл псувайте не ме е грижа искам само Гошо да работи както преди :)

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Re: Golf 3 1.9 TDI 90 hp не върви като преди !

Мнениеот gr_kanev » Пон 16 юли 2012 15:19

HarryGTI написа:Golf 3 1.9 TDI 90 hp ... променливата геометрия

Тези 2 неща не ми се връзват.

Провери пак за грешки.

Потребителски аватар
Freakylol
Автомобил:
Двигател: asz++

Мнениеот Freakylol » Пон 16 юли 2012 15:24

може да е сменено турбото с такова от AFN иначе на голф 3 90hp с променлива и на мене не ми се връзва

HarryGTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HarryGTI » Пон 16 юли 2012 19:44

С това не ми помагате но ще ви просветля че голф-а е правен от некой брат германец дет явно си е играл доста за това е с променлива.. плащам по нисък данък просто :)

Потребителски аватар
Not_another
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Not_another » Пон 16 юли 2012 19:56

Ако е сменил няма да е 90 к.с., но не мисля че променливата геометрия ще тръгне на мястото на обикновенна без всичко останало... или?

mtm_golf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mtm_golf » Пон 16 юли 2012 21:01

90к.с. и променлива геометрия??????????????????? Имал съм и 90к.с. голф и сега passat AFN, но голфа не беше с променлива геометрия, а пасата е.........Разликата е има няма 20к.с. :D Иначе турбото на голфи се усещаше още към 1800-1900 оборота, като трябваше да върна газта да се продължи да ускорява по същият начин. Вярвай ми беше мноооого ефективно ускорението :beer

HarryGTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HarryGTI » Вто 17 юли 2012 0:47

maikomila а нещо смислено по темата ?

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Вто 17 юли 2012 7:29

maikomila а нещо смислено по темата ?

A бе колега, вместо да се цепиш толкова, защо не влезнеш в положение на хората които искат да ти помогнат! :banghead: От къде да знаят какво да те посъветват, като колата ти според общите представи се отклонява от стандартното положение! Поне посочи какъв е двигателя като букви... :dummy: не всички които са тук могат да налучкат какво имаш наистина в коша.... На такива неуточнени положение ще слушаш само общи мохабети...виж си дебитомерапак...еми турбото ти май не надува ввъв високите...Н75 ..това ако ти помага...не знам facepalm
п.с нищо лично, ама звучиш сякаш другите са ти длъжни с нещо... недей така.. :012:

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko1978 » Вто 17 юли 2012 8:48

HarryGTI написа:maikomila а нещо смислено по темата ?

scare :screwy :dummy: Сума ти коментари и нищо смислено по темата facepalm

1.Хари ,гледам не си от вчера регистриран във форума ,та порови се във форума и ще намериш теми с подобни проблеми като твоя,сигурен съм.
2.Направи качествени логове в движение,писано е как става !Пусни ги тук,за да можем горе-долу да се ориентираме за какво става въпрос. :да:
3.Вакумите ги смени задължително,ако не са нови,инвестицията не е чак толкова голяма. :012:

Много ми е странно,когато някои колеги ,които до вчера плачеха неориентирани тук във форума за своите проблеми по колите,а сега от днес вече спорят и дават "акъл" наляво и надясно без да са наясно за какво иде реч! :dummy: mhihi

То и затова знаещите все по-рядко пишат тук и дават насоки,жалко!СОПРЕТЕ СЕ МАЛКО БРЕ!

HarryGTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HarryGTI » Вто 17 юли 2012 18:42

Първо Наско благодаря че поне един човек има който да ми влезе в положението... да за вакуумите знам че няма да е много скъпо но за после незнам :) Темата я пуснах именно защото има много исписано за тези проблеми но решенията са всевазможни та реших че ако някой е имал точно такива оплаквания ще каже поне откаде да започна :)

А второ никой не ми е длъжен но знам че обикновенно когато някой си сподели проблема ще се изредят 300 човека които много разбират но с нито едно смислено мнение затова мисля че е излишно да коментираме... на Голфа някой е правил секви свинщини и немога да му знам цялата история... а ако някой си е правил колата при Десо Голфа(цайса) от Княжево те тоя голф е бил негов и нз и той кви ги е вършил !!

иначе мотора се води 1з но мамка му има променлива и ас бях много учуден когато го разбрах и си обясних всъщност защо върви толкова... но секо нещо си дава проблеми.. :) ако има некой който е имал подобен проблем.. да каже.. ако не ас лека полека ще стигна до истината :)

Потребителски аватар
juve

Мнениеот juve » Вто 17 юли 2012 19:13

иначе мотора се води 1з но мамка му има променлива

ааа можело значи mhihi Според мен, като яко изпатил в подобна авантюра :deal мисля че nasko1978 във втора точка е написал за есенцията - трябва ти логове, за да може евентуално да се прецени доколко и как елементите в тази "модната" машинария работят в синхрон... heavy metal zork

HarryGTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HarryGTI » Вто 17 юли 2012 21:19

абе модна мамата си трака.... добре че пише VW отпред та не се притеснявам че ще ме остави някаде :))

Потребителски аватар
juve

Мнениеот juve » Сря 18 юли 2012 10:39

та не се притеснявам че ще ме остави някаде

оффтопик: тя вече тази магия на новите не действа :beat_butt2

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Сря 18 юли 2012 13:11

Имам съмнение за компа му ...Ако си е оригиналния на колата от 1Z кел файда ,че е с пром. геометрия турбината....То и карантията е малко по-друга ...( да не бъркам нещо и аз там :oops: )Имам питане към колегата, задал темата.Тая кола въобще някога вървяла ли ? Когато я купи пак така ли беше или е била проблемна поначало ...Аз съм карал 1Z сток Голф , верно не е като AFN , ма доста леко си вървеше....

HarryGTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HarryGTI » Сря 18 юли 2012 21:23

Ами като я взех колата варвеше наистина много... с хора без хора с нея нямаше грижи... и може би след първата зима почнаха проблемите... нищо де светнаха ме за един пич дето ги разбирал някаде в горубляне... колега един беше ходил при него след като си закупи неговото ТДИ и остана много доволен чак твърди че и разхода му паднал на 3 ама това вече малко ме самнява... но от днес се реших че просто нема да си ползвам стария майстор.. и нещата може и да се оправят !

Върни се в “Дизелови агрегати”