Голф 3 AFN мени обороти-проблема е отстранен

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
dizelaki
Автомобил:
Двигател:

Голф 3 AFN мени обороти-проблема е отстранен

Мнениеот dizelaki » Нед 15 юли 2012 9:58

Здравейте колеги проблема ми е следния голфа ми(1.9 tdi afn)сменя си оборотите сам.значи както си на нормалните 900(мисля)и изведнъж започва ту да ги вдига ту да ги сваля, а пък някои път стига до 1100 и там си седи доста време.не му влияе климатика-пускам спирам оборотите си седят.ако някой е имал подобен проблем или пък знае от какво може да е нека сподели. а забравих закачван е- нищо не показва предстои ново закачване на комп.

Последна промяна от dizelaki на Пон 23 юли 2012 13:20, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
persiii11
Автомобил: Vw Golf 4
Двигател: AKL 1999

Re: Голф 3 AFN мени обороти.

Мнениеот persiii11 » Нед 15 юли 2012 13:33

диагностика на ГНП`то направи колега

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Нед 15 юли 2012 13:36

Няма как нищо да не показва, грешки може да няма, но си показва горивото и други неща, които влияят за промяната в оборотите.

dizelaki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dizelaki » Нед 15 юли 2012 13:45

диагностика на гнп несъм правил,но забелязах че когато държи 1100 оборота пали от четвърт и изпушва много черно а когато си е на нормалните(900)прави поне един оборот стартера и тогава пали и не пуши.

Потребителски аватар
policevidin
Автомобил: VW Golf 3 Modificated
Двигател: 1.9TDI 1z+ 1996

Мнениеот policevidin » Пон 16 юли 2012 12:43

Колега провери на 1 или 2ри канал на Двигателя колко ти е аванса, в смисел колко иска ЕКУто и на колко е ГНП-то.
Подобен случай имах с едно Ауди,то беше с повреден Аванс регулатор и от време на време се разтройваше селд което си влизаше в норми.
Грешка нямаше защото трябва да надхвърли 10* отклонени (мисля че беше) за да генерира ргешка в аванса.

Запали колата (двигателя :063: ) и на място без газ прочети 1/2/3 канал и виш къде е аванса, той трябва да е около 1.2* до 2* И НА ДВЕТЕ ПОЗИЦИЙИма ли разлика м/у двете имаш проблем с аванса.

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Пон 16 юли 2012 19:47

policevidin написа:Колега провери на 1 или 2ри канал на Двигателя колко ти е аванса, в смисел колко иска ЕКУто и на колко е ГНП-то.
Подобен случай имах с едно Ауди,то беше с повреден Аванс регулатор и от време на време се разтройваше селд което си влизаше в норми.
Грешка нямаше защото трябва да надхвърли 10* отклонени (мисля че беше) за да генерира ргешка в аванса.

Запали колата (двигателя :063: ) и на място без газ прочети 1/2/3 канал и виш къде е аванса, той трябва да е около 1.2* до 2* И НА ДВЕТЕ ПОЗИЦИЙИма ли разлика м/у двете имаш проблем с аванса.

Колега, хвърляш го в грешна посока, аванса се гледа на 4 ти канал, но в случая няма проблем с това, трябва да се види температурния датчик на водата, а може и да е от клапана за гасене на помпата.

dizelaki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dizelaki » Пон 16 юли 2012 21:59

ако е датчик за температурата няма ли да се отрази и на показването на температурата в километража.там ми показва 90градуса като загрее и не мърда по нагоре.а какво има общо датчика на температурата това вдигане и сваляне на оборотите,ако може да ми обясните.

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Пон 16 юли 2012 22:48

Датчика, който ти показва на таблото и този, който ползва ЕКУ - то са заедно в един корпус. Обикновено само едната част се поврежда. Общото с оборотите е, че този, който ползва ЕКУ - то като подава грешна информация го лъже и съотвенто не управлява правилно ГНП-то. Ако е от това почти винаги излиза като грешка на ВАГ-КОМ, но дори и да го няма може да се види конкретното му показание. Както в почти всички теми извода е, по-добре качествена диагностика от колкото да сменяш части без да си сигурен. Доста пъти са ми се обаждали по телефона познати да ме питат по симптомите какво да сменят, почти винаги познавам ама не е правилно така!

Потребителски аватар
policevidin
Автомобил: VW Golf 3 Modificated
Двигател: 1.9TDI 1z+ 1996

Мнениеот policevidin » Вто 17 юли 2012 9:43

Zinoto написа:
policevidin написа:Колега провери на 1 или 2ри канал на Двигателя колко ти е аванса, в смисел колко иска ЕКУто и на колко е ГНП-то.

Колега, хвърляш го в грешна посока, аванса се гледа на 4 ти канал, но в случая няма проблем с това, трябва да се види температурния датчик на водата, а може и да е от клапана за гасене на помпата.

Кое ми е грешното бе колега?!?!?!
освен че не съм уцелил канала "4-ти" :да: То ако знаеш как изглеждат стойностите на аванса сам ще ги намериш, информацията която съм дал е безвредна и няма как да навреди на колата защото няма да сменя нищо,а просто ще гледа. Колкото до датчикът на водата, да тои е разделен на 2части един за таблото и рдин за ЕКУ-то този ня таблото е повече от ясно че работи. Този обаче на ЕКУто ако е изгорял 99% ще отчете грешка от рода на (00522 - Engine Coolant Temperature Sensor (G62)
30-00 - Open or Short to Plus) а то до колкото разбрах няма. Другото което е показанията на датчикът може да се видят с ваг ком ня НЯКИ от каналите на Engine Block.

dizelaki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dizelaki » Вто 17 юли 2012 21:18

колегата с температурата може да излезе и прав.защото преди една седмица го закачих на комп.и ми показа грешка в датчика за температурата,но аз си помислих че ми показва тази грешка за6то сменях О пръстена на датчика на температурата защото протече от там колега ако можеш пиши ми на лично да ми обясниш точно как да го сменя какво точно да купя и така нататък.поне да пробвам първо този вариант преди да ръчкам нещо друго

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Вто 17 юли 2012 23:09

Намираш съд за да си събереш охладителната течност ако е нова де ако е на повече от 2-3 години може и да я пуснеш да изтече и да я подмениш с нова.Датчика се сваля като дръпнеш скобата,която го държи за тройника и го издърпваш.Ако не излезе 0-пръстена го изваждаш ,почистваш там където лежи и слагаш новия датчик с новия 0-пръстен,закачаш му буксата и си свиркаш.Дано съм ти помогнаи и дано проблема да е в датчика :beer

dizelaki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dizelaki » Вто 17 юли 2012 23:43

дано. ще пробвам.мерси
проблема е отстранен.проблема беше в температурния датчик мерси на колега Zinoto които ме насочи към датчика за температурата.като го закачих за по обстойна диагностика на датчика и се оказа че показва в повечето случай минус 40-50 рядко показва положителни.смених го и се оправи.

Върни се в “Дизелови агрегати”