Пазете си документите, с които се разделяте с операторите
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Пазете си документите, с които се разделяте с операторите
Колеги, пазете си документите с които сключвате или приключвате отношенията с различните оператори.Ще споделя моя случай за да може всеки да си направи извод.
През януари 2012 г. след като ми изтече срока на договора с BLIZOO го прекратих с едномесечно предизвестие и след това с протокол за деинсталация /от него личи, че съм върнал оборудването-рутер, приемник/. До тук добре, но онзи ден, близо повече от 6 месеца след раздялата с BLIZOO получавам смс от една от фирмите за събиране на задължения /бирници/, на които съм предаден за събирене на задължение от 174 лв /което дължа на близу/. Вдигнах шум, писах на BLIZOO и в интерес на истината направиха проверка и установиха, че съм изряден /не дължа нищо, тъй като съм върнал оборудването/.
Пиша това с идеята всеки да си направи извод и си пази документите за взаимоотношенията с различните оператори.
Ако не бях си запазил протокола по никакъв начин нямаше как да докажа че съм изряден и не дължа нищо на близу и щях да си платя като поп 174 лв.
През януари 2012 г. след като ми изтече срока на договора с BLIZOO го прекратих с едномесечно предизвестие и след това с протокол за деинсталация /от него личи, че съм върнал оборудването-рутер, приемник/. До тук добре, но онзи ден, близо повече от 6 месеца след раздялата с BLIZOO получавам смс от една от фирмите за събиране на задължения /бирници/, на които съм предаден за събирене на задължение от 174 лв /което дължа на близу/. Вдигнах шум, писах на BLIZOO и в интерес на истината направиха проверка и установиха, че съм изряден /не дължа нищо, тъй като съм върнал оборудването/.
Пиша това с идеята всеки да си направи извод и си пази документите за взаимоотношенията с различните оператори.
Ако не бях си запазил протокола по никакъв начин нямаше как да докажа че съм изряден и не дължа нищо на близу и щях да си платя като поп 174 лв.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Пазете си документите, с които се разделяте с операторите
При мен 2008г. когато прекратих договора с М-тел, пуснах предизвестие за прекратяване на договора 1 месец предварително, и когато отидох в офиса да напиша предизвестието исках копие на предизвестието и не искаха да ми дадат, казаха че на мен няма да ми трябва! И се оказа че им дължа 2 лева, сега колко са станали не се знае
Просто е луда работа, 

- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Vettel написа:През 2006-та и 2007-ма година бях абонат на Кейбъл Тел и използвах услугата 3в1 (нет, кабелна и телефон). Договора ми бе за 12 месеца. Изтече си той и отивам да го прекратя и да върна оборудването (това става на 18.05.2007). Чичкото ми вика, че имам неплатена фактура за април и май и първо трябва да ги погася и тогава ми се пише протокол за върнато оборудване, което е равносилно на прекратен договор. Отидох като бял човек без да кажа гък и мък броих седемдесе и няколко лева (даже не правих проблем, че плащам за цял май при условието, че минал половин месец). Взеха модема, подписаха ми протокола и ме пратиха да си ходя.
И 3 години и 10 месеца по-късно тия почват да звънят на баща ми (неговия телефон оставен за контакт): "Имате задължения за сто осемдесет и незнам си колко лева".Той ми се обажда на мене и ме праща да ходя да се разправям. Отивам аз и една скочубра там ме посреща: неплатени фактури за януари, февруари, март, април и май 2007. И тука започна една размяна на изречения... Обясних и няколко пъти за историята с плащането и мацката (пича) се съгласи с мен, но каза, че щом по програма излизат трябва да се платят. Варианта е да пусна жалба за разпореждане на проверка. Отговор да съм очаквал до 10 дни. Написах я аз, вече минаха почти 20 дни и няма ни вест, ни кост от тях.
И естествено, като 99.9999% от хората не си пазя касовата бележка и фактурата за тези плащания и немога да докажа че съм се издължил (само с протокола за върнато оборудване). Пазих ги, но 1 година и после са заминали из някой контейнер.
Какво да очаквам от тук нататък? Колко е давността на фактурите? Те все пак са се сетили за мен след 4 години. Как да процедирам?
И при мен след подадена жалба ми изчистиха сметките. Издадоха ми документ, че нищо не дължа и имам няколко копия на различни места и в различни хора за съхранение. Дано не се сетят пак.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Е сега отивам да си подновя договора с ментел и излиза че дължа 5 лева на спрян миналата година юли месец номер и прекратен договор
Веднага остана да си помислим дали изобщо да подновявам договора или да взема да го спра и тоя, та ше вземат накрая да ме фанат за ...

Веднага остана да си помислим дали изобщо да подновявам договора или да взема да го спра и тоя, та ше вземат накрая да ме фанат за ...
- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
К.Одаджийски написа:Е сега отивам да си подновя договора с ментел и излиза че дължа 5 лева на спрян миналата година юли месец номер и прекратен договор![]()
Мангали!
Не се занимавай,Рибаком имат супер оферти за момента.Аз ги обмислям.На глобъл съм с изтекъл договор

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Matematiks написа:Мангали!Не се занимавай,Рибаком имат супер оферти за момента.Аз ги обмислям.На глобъл съм с изтекъл договор
Цялото семейство и доста от моите приятели сме на глобул и така са направени нещата, че за 4 телефона сметките с таксите рядко надхвърлят 40лв., но тоя телефон го ползва жената, а тя има само една приятелка с вивакомски телефон, всичко друго е на ментел. В крайна сметка сигурно ще го преподпиша договора и ще платя тия 5 лв в името на по-ниски сметки в бъдеще, а и картата е сантиментална малко за мен, че е първата ми карта още от 2000 година. До 21-ви имам време да мисля де, ама яд ме хвана, щото викам заради тия 5 лв по всяко време е могло да ми спрат активния телефон и да се чудя защо ми го спират.

- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
Големи мангали са тия от blizoo (близу). Преди години сме били клиент на Евроком (за телевизия). Дойде края на договора, баща ми отишъл да го прекрати в техен офис, подписали документи и т.н. и сме минали към Нет1. И сега преди 2-3 седмици звъннал някой у нас и се представил за работещ в Blizoo.
- Така и така, тука имате една сума, която ни дължите.
- А бе каква сума, ние не сме ви клиенти
- Ами не знам, така ми излиза тука на мен, може да сте били клиент на някоя от предишните фирми на компанията
- Били сме отдавна и сме си прекратили договора, не дължим нито неустойки нито такси, иначе нямаше да можем да подпишем прекратяването
- Е не знам аз... а бе дайте да забравим тая сума, само ще подпишете един нов договор с blizoo и всичко ще бъде наред
- Ние си имаме договор с друг оператор, не ние трябва договор с вас
- Ами тогава ще стане лошо с това задължение
И тук баща ми го изгонил
Уникално цървулска практика за зарибяване на клиенти. Не знам дали е политика на фирмата, но може би ще се обърна директно към някой официалните представители, за да ми разяснят тези маркетингови похвати. Та с 2 думи - стойте далеч от тия мизерници!
- Така и така, тука имате една сума, която ни дължите.
- А бе каква сума, ние не сме ви клиенти
- Ами не знам, така ми излиза тука на мен, може да сте били клиент на някоя от предишните фирми на компанията
- Били сме отдавна и сме си прекратили договора, не дължим нито неустойки нито такси, иначе нямаше да можем да подпишем прекратяването
- Е не знам аз... а бе дайте да забравим тая сума, само ще подпишете един нов договор с blizoo и всичко ще бъде наред
- Ние си имаме договор с друг оператор, не ние трябва договор с вас
- Ами тогава ще стане лошо с това задължение
И тук баща ми го изгонил
Уникално цървулска практика за зарибяване на клиенти. Не знам дали е политика на фирмата, но може би ще се обърна директно към някой официалните представители, за да ми разяснят тези маркетингови похвати. Та с 2 думи - стойте далеч от тия мизерници!
Аз на ментел си спрях сметката и направих същия номера на валчер(има такава опция)
Бях направил всичко както си го изискват и след като си пуснах валчера на другия ден ми пратиха смс за дължими 20лв (последна такса)
От тогава на мтел и безплатни брошури не вземам ,че да не се окаже:
че съм подписал на ново договор.
Бях направил всичко както си го изискват и след като си пуснах валчера на другия ден ми пратиха смс за дължими 20лв (последна такса)

От тогава на мтел и безплатни брошури не вземам ,че да не се окаже:
че съм подписал на ново договор.

- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги бягайте далече от БОБ!!!Уж нямах договор ,нямах такса и за 2 месеца ползване на телефона дължа 75 лв!!45 от които съм платил и ми искат още 30 !Като взимах картата ми казаха -Плащаш ,говориш-Не плащаш не говориш!Какво излезе !!Говориш ,не говориш -плащаш!Теглих им една майна и закрих картата.Не ми даде никакъв документ ,но ми каза ,че е закрита.Тия 30 лв няма да им ги дам даже ако трябва да пръсна 500 лв за адвокати!
пп Ми те пак са с Ментел!!Аз отдавна съм ги разкарал ама какво ми трябваше тоя БОБ!!!!!!!
пп Ми те пак са с Ментел!!Аз отдавна съм ги разкарал ама какво ми трябваше тоя БОБ!!!!!!!
-
- Автомобил: virgine blue B3
- Двигател:
Зашо ти ги искат тия пари , обоснови се ?Говорил ли си , интернет ли имаш , или имаш някакви Еро смс и
? Аз съм от 6 месеца с бобска карта и повече от 5 лв сметка нямам , къде къде по- добре ми е така .

rokera671 написа:1.Колеги бягайте далече от БОБ!!
2.пп Ми те пак са с Ментел!!
по т.1: Колега бих те перефразирал: "Бягайте от познати, които са на БОБ защото ви горят много бързо безплатните минути към всички мрежи". Аз имам огромно количество безплатни минути към МТЕЛ, но те към БОБ не важат. И Ментел Ви щави яко за разговори към БОБ.

2. Да Ментел са, но замисълът е страшно коварен и гаден. Фактически печелят от таксите на другите оператори и самият Ментел за свързване към чужд оператор.

Помолих учтиво познатите ми преминали към БОБ да бъдат любезни да не ми вдигат и да ме набират те! Имам телефони към трите истински оператора и не се чувствам задължен да плащам за дребните тарикатлъци на някои другарчета.

- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Чудно, просто. От днес вместо "Ало" ще казвам "на БОБ ли си".
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Аз бях на план 500 м към всички!
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
rokera671 написа:Аз бях на план 500 м към всички!
На това не му ли викаха "Супербоб"? С 15 лева месечна такса ?
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
icoico написа:rokera671 написа:Аз бях на план 500 м към всички!
На това не му ли викаха "Супербоб"? С 15 лева месечна такса ?
Точно същото е!Само че като я взимах картата ми казаха ,че нямаш нито такса, нито договор.Аз и затова се хванах.Имам 250 м към всички в другата ми карта ,обаче офертата ми се видя изгодна и затова се хванах!Какво се оказа!!Всеки месец си длъжен да плащаш 15 лв!Това си е такса!!Говориш не говориш -плащаш!
Това е истината за прехваленият БОБ!
Момичето вчера ми обяснява ,че и на тях никой не им е казал за тия подробности!Ама аз още в началото им казах ,тука има нещо написано със ситни буквички!!Неее нямаа!!Вчера се отървах!!
Върни се в “ОФФ-Топик - други”