Здравейте колеги,
Днес направих следните замервания с VCDS и нещо не ми харесват :
Обороти без климатик - Зададени 700 / Отчетени реални 680
Обороти с климатик - Зададени 750 / Отчетени реални 720
Без климатик волтажа на акумулатора го замервам с мултицет - 14V, с климатик - 13.5 ( при горните стойности на оборотите и за двете замервания ).
Опасението ми е, че по светофарите когато съм с климатик, се черпи от акумулатора и това ще го скапе. Тези обороти/волтаж нормални ли са за работа на празен ход с климатик и ако не къде трябва да търся проблема?
Golf 5 1.6 FSI - обороти на празен ход с включен климатик.
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Golf 5 1.6 FSI - обороти на празен ход с включен климатик.
Според мен не е нормално.Провери при вкл/изкл фарове колко зарежда(без клима),проблема може да се дължи на слаб(недозареден) акумулатор или релето.
- nvrmnd
- Автомобил: Golf MK5
- Двигател: 1.6 FSI BLF
С включени фарове само пак е към 13.5, явно оборотите не са достатъчни и не зарежда. Акумулатора е чисто нов, маркера му показва, че е зареден. Започвам да си мисля за замърсена дриселова клапа и оттам невъзможност да вдига оборотите на празен ход при включване на консуматори. В добавка и тази грешка от време на време:
19534/P3078/012408 - Throttle Control: Airflow at Idle too Low
Въздушния филтър го проверих, мръсничък е, но не прекалено. Ще го сменя така или иначе тия дни, но ме съмнява само с него да се оправят нещата.
19534/P3078/012408 - Throttle Control: Airflow at Idle too Low
Въздушния филтър го проверих, мръсничък е, но не прекалено. Ще го сменя така или иначе тия дни, но ме съмнява само с него да се оправят нещата.
- nvrmnd
Такам, слънцето се скри и слезнах да събера малко данни от колата ( поста има доста картинки ).
Това са оборотите на празен ход без климатик ( лявата картинка ) и с климатик ( дясната ) :

и волтажа при тези състояния:

Тук освен всички горни неща има и Genеrator Load , което не знам какво е ( алтернатор? ):
без климатик ( в ляво ) и с климатик и фарове ( къси + дълги ) и музика ( оригинална, без допълнителни усилватели и т.н. ) ( в дясно ):

Такам, не ми е ясно как ще оцелее този акумулатор ако карам вечерно време в жегите и съм на фарове ( естествено не на дълги ). Тези 12.8 волта... ?!?
Четох, че оборотите при празен ход се регулирали от някакъв потенциометър. Единственото, което намерих във VCDS е по-долната картинка ( нямам идея за какъв потенциометър става на въпрос ):

И една последна, която ме учуди, защото показва състоянието на 4-те цилиндъра и то е различно, нямам идея така ли трябва да е:

За да обобщя, въпросът ми е следният: Данните от картинките в нормите ли са?
Това са оборотите на празен ход без климатик ( лявата картинка ) и с климатик ( дясната ) :

и волтажа при тези състояния:

Тук освен всички горни неща има и Genеrator Load , което не знам какво е ( алтернатор? ):
без климатик ( в ляво ) и с климатик и фарове ( къси + дълги ) и музика ( оригинална, без допълнителни усилватели и т.н. ) ( в дясно ):

Такам, не ми е ясно как ще оцелее този акумулатор ако карам вечерно време в жегите и съм на фарове ( естествено не на дълги ). Тези 12.8 волта... ?!?
Четох, че оборотите при празен ход се регулирали от някакъв потенциометър. Единственото, което намерих във VCDS е по-долната картинка ( нямам идея за какъв потенциометър става на въпрос ):

И една последна, която ме учуди, защото показва състоянието на 4-те цилиндъра и то е различно, нямам идея така ли трябва да е:

За да обобщя, въпросът ми е следният: Данните от картинките в нормите ли са?
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
nvrmnd написа:Здравейте колеги,
Днес направих следните замервания с VCDS и нещо не ми харесват :
Обороти без климатик - Зададени 700 / Отчетени реални 680
Обороти с климатик - Зададени 750 / Отчетени реални 720
Без климатик волтажа на акумулатора го замервам с мултицет - 14V, с климатик - 13.5 ( при горните стойности на оборотите и за двете замервания ).
Опасението ми е, че по светофарите когато съм с климатик, се черпи от акумулатора и това ще го скапе. Тези обороти/волтаж нормални ли са за работа на празен ход с климатик и ако не къде трябва да търся проблема?
За мене всичко е Ок
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
Ако стрелката на оборотите не играе, колата не гасне на свободна, нямаш проблем.
- nvrmnd
Не, нямам никакви проблеми, просто се притесних от ниският волтаж, когато сериозно се натовари електрическата система. Но явно е в рамките на нормалното.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”