Смяна на скоростен лост
-
- Автомобил:
- Двигател:
Смяна на скоростен лост
Предстои ми сваляне и монтиране на нов скоростен лост заедно с цялата пластмаса която върви с него ... от ябълката нагоре ... Някой ако може да ме ориентира как се свързва и за какво точно за към скоростите. И дали се сваля централната конзола, за да отстраня стария лост. Доколкото знам е хванат с болтове и отдолу под купето. Ако имате някакъв полезен съвет ще съм ви много благодарен.
- RoadRunner
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: ASZ 2003
Re: Смяна на скоростен лост
Би било добре да споменеш упражнението над каква кола ще се прави.
- deversant
- Автомобил:
- Двигател:
Ако е за голф 4-ката.
сваля се ауспуха,едни ламарини под него и се развиват 2 или 4 бота бяха!
Предварително се маха маншона с топката и се развиват 2 гайки (това е което се прави пък в колата)!
Защо ще сменяш скоростият лост?Кутията ли сменя?
Отпред се откача и от скоростната кутия и се развиват и 3 болта закрепящи планката на скотостната кутия!
сваля се ауспуха,едни ламарини под него и се развиват 2 или 4 бота бяха!
Предварително се маха маншона с топката и се развиват 2 гайки (това е което се прави пък в колата)!
Защо ще сменяш скоростият лост?Кутията ли сменя?
Отпред се откача и от скоростната кутия и се развиват и 3 болта закрепящи планката на скотостната кутия!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ами за голф 4 става дума. Не съм сменял кутията. Просто пластмасата която се зацепва в ушето е счупена в горния край и от там ми идва проблема не може да ми се застопори топката на лоста и непрекъснато изпада. Ако има някакъв вариант да извадя пластмасата ще е още по добре без да свалям лоста но не съм сигурен дали може да се случи това нещо ... Прикачам и файл. Черната пластмаса ми е счупена най-добрия вариант ми е да я сменя само нея. Дайте идеи как се закрепва и дали евентуално се маха.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Значи черната пластмаса ми беше счупена. Понеже никой не продава само нея купих това. Сваля се много лесно. Маха се като за начало скобата която държи топката на скоростния лост. След като я извадите се развърта се един болт който е точнйо отгоре и пластмасата излиза. След което монтирате и всичко е точно.
Благодаря на всички отзовали се. Можете да заключвате. Разреших проблема.
Благодаря на всички отзовали се. Можете да заключвате. Разреших проблема.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”