Сервиз Elbatron-Автоклиматици и парно,VCDS,Ремонти

Оплачете се от неграмотни майстори или похвалете някой, който си разбира от работата ... Споделете от къде купувате части за вашят VW
ivanr.ivanov
Автомобил:
Двигател:

Re: Сервиз Elbatron - Автоклиматици и парно,Диагностика,Ремонти

Мнениеот ivanr.ivanov » Сря 11 юли 2012 21:47

Здравейте,
интересува ме дали може да направите диагностика на климатик на Шкода Фабия, 1.9 СДИ, 2002 г? Проблемът е следния - климатика работи понякога, а понякога не. Зареден е наскоро /преди седмица/, проверен /поне така казаха/ за течове и уж там всичко е ОК. Така, че вероятно проблема е другаде. Колата не е при мен, в София е и не мога да дам много повече информация.

Желая ви приятна вечер! :)

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Сря 11 юли 2012 22:51

Здравейте :) Няма никакъв проблем да се види за какво става въпрос,само че колата трябва да е при мен,когато не работи.Докарате ли я работеща,вероятно няма да разбера за какъв проблем става дума.
:beer

Потребителски аватар
bulaki
Автомобил: VW Passat B8 variant Hight Line
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bulaki » Пет 13 юли 2012 18:06

Отново доволен от Стефчо!
Сега в колата е хладилник "Мраз" :D
Евалата баце и само доволни клиенти като мен да имаш!

ivanr.ivanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivanr.ivanov » Нед 15 юли 2012 18:08

zfa159 написа:Здравейте :) Няма никакъв проблем да се види за какво става въпрос,само че колата трябва да е при мен,когато не работи.Докарате ли я работеща,вероятно няма да разбера за какъв проблем става дума.

Предадох думите Ви на момичето, което ползва колата. Дадох й всякакви Ваши координати и вероятно до дни ще се свърже с Вас.
Приятна вечер!

Потребителски аватар
hristodj
Автомобил: golf 3 kombi
Двигател: AHU 97
Контакти:

Мнениеот hristodj » Пон 16 юли 2012 20:43

Здравейте колеги.Чета все хубави неща за вас.От скоро се появи едно проблемче на климатика.Ходих на "майстор" точи,зарежда,сменя някаква игла в компресора пак зарежда пак проблема стой.Върна си моята игла и пак зареждане.И нищо :dummy: .
Сега да кажа за какво иде дума.Голф 3 1.9 тди 90 кончета с оригинален климатик.
Колата като запаля включвам климатика и си работи.Като подам рязко газ до към 2500 оборота компресора се изключва и като паднат оборотите пак се включва.Подавам газ пак но този път задържам не усещам кога е включил но като пусна педала си е включен."Майстора" каза че високото налягане е 10 а ниското 2 атмосфери и било в норма.Мисля си че не трябва да се кара така понеже това постоянно включване и изключване според мен не е нормално и нещо ще се окоти.Не знам какво да правя.От 15 дена съм безработен и няма пари за излишни експерименти.Помоооооощ.

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Вто 17 юли 2012 3:41

Здрасти колега :) Дизелите принципно имат една система,при рязко подаване на газ,спира компресора,за да разтовари двигателя и да можеш да ускориш.Обикновено тя трябва да се задейства при височки обороти или при подаване на "всичката газ". Това се командва от едно реле,което пък се командва от компютъра (а той пък си следи до къде си натиснал педала на газта).Имах подобен проблем с Форд Галакси (това си е VW Sharan) и при него имаше същия проблем - вдигаш да кажем 120км/ч,което са около 2500 оборота и компресора спира и си седи спрял,докато не намалиш оборотите. При работа на място имаше същия ефект - при 2500-600 оборота,компютъра решава и спира компресора,както и ако му дадеш рязко газ от празен ход. Вече кое точно е релето и къде седи, трябва да се види,защото не го знам наизуст. До колкото разбирам нямаш проблем със студеното или с компресора,понеже си казал,че на място работи т.е. има студи единствения проблем е,че компресора си спира по някое време. Общо взето си имаш проблем по управлението на компресора и то точно това,което ти описах. В случая с Галаксито,по настояване на собственика,просто изнамерих релето и го шунтирах (то е с постоянно затворен контакт и компютъра го отваря,когато види зор,така че ако го махнеш цялото,няма никога да тръгне компресора :) ).Наистина е лошо да я караш така,защото псотоянното пускане и спиране на компресора,му разказва играта и го почупва за нула време (особено при дизелите,където въртящия момент е доста юнашки).

Потребителски аватар
hristodj
Автомобил: golf 3 kombi
Двигател: AHU 97
Контакти:

Мнениеот hristodj » Вто 17 юли 2012 7:15

Много благодаря колега!Значи реле се чува от бушониерата и мисля че мога да го намеря кое е.Някъде из многото теми които изчетох ми изплува спомен за реле 96.Като го намеря ще го снимам и ти ще кажеш как да го шунтирам.Но защо преди не го правеше?А сега изведнъж реши да разтоварва мотора д...а и компа му и всичко.
п.п.
Намерих релето 94 на горния ред първото към вратата.Нормално затворено е както казваш.Обаче си мисля че ако го шунтирам и има някакъв проблем което е явно за да сработва тази защита.Последствията могат да са много сериозни.Каква ли може да е причината при положение че на място работи повече от добре.

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Сря 18 юли 2012 2:10

Това вече не мога да кажа,понеже не съм толкова запознат и не мога да кажа еднозначно каква може да е причината компютъра да решава и да спира компресора.За тази работа вече си трябва човек,който си се занимава с дизели и има идея кое как и защо се случва.

Потребителски аватар
VW Golf ІV
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW Golf ІV » Сря 18 юли 2012 11:35

Здравейте!
Искам да изкажа благодарности към Стефан и Ивчо, които във вчерашния ден изпълнен с емоции facepalm :lol: до късно, отделиха толкова много време, въпреки непрестанно идващите през деня хора и отстраниха проблема :applause: . От една седмица бях забравила какво е климатик :| . Сега спокойно можем да заминем за морето :wink:
А на вас момчета много успехи професионални и лични и хубаво лято!

Пепа и Милен
/синия голф/

urgan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот urgan » Чет 19 юли 2012 9:13

Искам да изкажа големи благодарности на Стефан за това което направи вчера с климатика на колата ми :) Само да поясня че отдавна не карам VW, а мондео, но благодарение на вашия форум открих вашия сервиз. Благодаря ви отново за това което направихте, дано да има повече такива хора като вас.
Колата имаше проблем породен от некомпетентност или по лошо, от недобронамереност. Но вчера след намесата на Стефан всичко си дойде на мястото :)

Успех ви пожелавам и много доволни клиенти като мен :beer

joyrex
Автомобил: VW Sharan 1.9 TDI
Двигател: 2000

Мнениеот joyrex » Чет 19 юли 2012 10:32

Искам да благодаря много.
Отидох си вчера, момчетата веднага ми обърнаха внимание и стана чудо - в колата вече е зима :))))))
Ако и половината сервизи са като този щеше да е върха:)
Евалата на момчетата и още веднъж благодаря :)

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Чет 19 юли 2012 20:30

love.vwclub :bowdown
Само да споделя - от събота ( 21.07 ) изчезвам за 1 седмица на море, така че ако имате нужда от нас, се обръщайте към колегата Милен, който се връща от почивка в понеделник ( 23.07 ).
:ihaaaaa :BBQ

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Сря 25 юли 2012 14:09

Благодаря Миленски! До офиса не паднах под 5000 mhihi :Mr Green Fun

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Пет 10 авг 2012 19:17

Благодарности към екипа и най-вече Стефан /Адаша/ , след като направихме профилактиката нещата са 6 точки, няма тропане /нито веднъж засега/ като ще пиша/звънна ако има нещо.. Всичко е супер надявам се не съм досаждал много. :oops:

П.с Това с диска и шайбата - кърти просто.. :talk:

Потребителски аватар
Scotty
Автомобил: Volkswagen Golf 4 GTI
Двигател: AGU

Мнениеот Scotty » Пет 17 авг 2012 21:11

Още един доволен клиент :). Сменени тампони на заден мост,амортесьори и обтегач вече няма троп няма хлоп :D
Мерси :beer

Върни се в “Сервизи, магазини и части за VW”