Защо харесвате/ ненавиждате Алонсо ?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
ChampioN
Автомобил:
Двигател:

Защо харесвате/ ненавиждате Алонсо ?

Мнениеот ChampioN » Пет 27 окт 2006 15:42

Не ми харесва въобще на мене, защото :
1. Е двуличен - преди няколко състезания хулеше отбора си, че върви против него, а накрая мазнеше на хората, който му заслужиха титлата, всъщност. След състезанието в Китай големия Галфонсо сипеше обвинения срещу съотборника си Физикела, че го бил изпреварил когато имал проблем и че такова нещо при Шумахер не можело да стане, после Физикела обяви, че бил много изненадан от това, защото след състезанието са си говорили много и Галфонсо не казал абсолютно нищо, а чак пред медийте събрал смелост да се изкаже ,смешен и жалък просто...

2. Никога няма да стане шампион от ранга на шумахер, заради жалкото си мислене да гледа себе си, а после отбора- На въпроса преди Бразилия за титлата при конструкторите той си каза, че това нямало голямо значение, защото след 10 щяло да се помни, че Галфонсо е спечелил при пилотите и никой нямало да помни победителя при конструкторите. После пък каза, че никой по света като чуел Алонсо и Шумахер не го свързвал с Рено и Ферари, а само като пилоти и марките нямали значение...

А емблемата на ****** на Ре/Лай/ното му подхажда определено на него :P

3. Цял сезон рева, че Шумахер бил най-нечестният пилот в Ф1 и че щял да го удари в Бразилия, а то какво излезе, че май физикела закачил гумата на Шумахер /според Рос Броун/, ама накрая не изпусна да се помазни... По повод честноста на Шумахер , Лауда и по стари пилоти не веднъж са казвали, че в момента Формулата е възможно най-честната защото навсякаде е има камери и не остава нищо незабелязано, докато по негово време са си правили пилотите постоянно такива номера да се закачат и тн. -> поредната глупост от устата на Лайнонзо

4. Противно ми мисленето му, да взима от всяко състезание по възможно най-много вместо да кара само за победата и за зрителите както беше при Шумахер. И още по грозно е да си 2 в състезанието като още от началото си отписал победата и после да се наричаш шампион .

5. Противните и малки маззни хора ги ненавиждам :evil:

Нека аргументи като в точка 5 са по-малко за сметка на аргументираните мнения, както по-нагоре. :)Не отричам, че е пилот от класа и с много здрава психика, обаче.

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Пет 27 окт 2006 15:44

не ме кефи, щото ми прилича на мазен циганин....иначе може би е добър пилот, но никога няма да настигне най-големия mhihi

Потребителски аватар
kotse_botse
Спортист - антипияница
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kotse_botse » Пет 27 окт 2006 15:52

Защото е перфектен пилот. При това е доста млад. Аз не се сещам пилот на неговата възраст да кара така изчистено, без грешки. Като се замисля не помня пилотска грешка от негова страна този сезон... Когато няма проблеми винаги завършваше първи или втори този сезон - дори и да има болиди, които вървят по- добре на дадената писта.

buFka написа:не ме кефи, щото ми прилича на мазен циганин....

Имаше нещо правило за обиди на расистка основа... а и да е "мазен" циганин - кво от това, нали вече втори сезон мачка по пистите на Ф1, пък ако ще и марсианец да е.

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пет 27 окт 2006 15:55

мен ме дразни постоянното му ръкомахане към пилотите които изпреварва с обиколка, все някой му пречи :) и особенно на някакви тестове беше - направи типичен голфаджийски (от перник) номер - изпревари пича, който го беше забавил и пред него наби кучките и започна да кара на зиг-заг, абе келешки номера :) ама ще му дойде акъла в глават. Иначе е изключителен пилот с голям потенциал, надявам се да улегне и тогава може и да му стана фен :)

Потребителски аватар
Kaizer Soze
Monseigneur
Автомобил: Dacia Sandero Stepway
Двигател: 2017
Контакти:

Мнениеот Kaizer Soze » Пет 27 окт 2006 15:55

:офф Само Кими!!!! Ще стане велик пилот :applause: :bananarock :012:

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Пет 27 окт 2006 15:59

kotse_botse написа:Защото е перфектен пилот. При това е доста млад. Аз не се сещам пилот на неговата възраст да кара така изчистено, без грешки. Като се замисля не помня пилотска грешка от негова страна този сезон... Когато няма проблеми винаги завършваше първи или втори този сезон - дори и да има болиди, които вървят по- добре на дадената писта.

Имаше нещо правило за обиди на расистка основа... а и да е "мазен" циганин - кво от това, нали вече втори сезон мачка по пистите на Ф1, пък ако ще и марсианец да е.

1. не обиждам никой, не съм казал "алоно е" а казах "щото ми прилича"...това е като дакажеш "господин полицай, вие сте пумяр" и "смятам полицаите за пумяри"...
2. под мачкам бих разбрал нещо друго, а до последно състезание като не е сигурна титлата - далеч е от мачкане. ще го видиме до кога ще "мачка"...

Потребителски аватар
kotse_botse
Спортист - антипияница
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kotse_botse » Пет 27 окт 2006 16:05

Добре де, мачка е силна дума, но все пак стана два пъти шампион, при това заслужено, с каране и в борба с най- титулования пилот във формулата за всички времена... не е малко за такъв млад пилот, не мислиш ли?

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Пет 27 окт 2006 16:09

kotse_botse написа:Добре де, мачка е силна дума, но все пак стана два пъти шампион, при това заслужено, с каране и в борба с най- титулования пилот във формулата за всички времена... не е малко за такъв млад пилот, не мислиш ли?

не е малко, не съм го отрекал както може да прочетеш по горе...даже казах, че е добър пилот. но това няма да ме накара да да го харесвам. просто има хора които без да ги познаваш ги чувстваш неприятни и обратното. всичко в него ме отблъсква...само едно се надявам, никога да не се състезава за ферари :)

Потребителски аватар
ChampioN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ChampioN » Пет 27 окт 2006 16:18

kotse_botse написа:Защото е перфектен пилот. При това е доста млад. Аз не се сещам пилот на неговата възраст да кара така изчистено, без грешки. Като се замисля не помня пилотска грешка от негова страна този сезон... Когато няма проблеми винаги завършваше първи или втори този сезон - дори и да има болиди, които вървят по- добре на дадената писта.

Какво разбираш под това "мачкане" ?

Ако Шумахер беше на негово място с преднината, никога нямаше да си помисли да се цигани буквално като се цели в 5-6 място както Алфонсо в това състезание, а щеше да кара за отбора си, защото той наистина уважава тези хора и никога не би си помислил да ги предаде като сипе обвинения по медиите и после да замазва с фалшиви благодарности... Под мачкане аз разбирам каране за 1 място винаги, а не да тръгнеш за 1 състезание с цел 5-6 място да си осигуриш незаслужена титла. Да не забравяме, че ако не беше гръмнал мотора на шумахер в япония, той щеше да е шампиона дори и след това невероятно каране от 20 на 4 место в бразилия.

Млад и талантлив, да, но както казаха по-горе никога няма да достигне най-великия с когото толкоз много искаше да се сравнява :)

А що става дума за стилът му на каране е много груб и като цялото рено е построено сякаш като за него, затова така и не можа да се справи Физикела с тая кола. Много се съмнявам в МкЛарън да може да напраави нещо с колата, която му оставя кими, чийто стил се доближава много до този на шумахер. Въобще за напред мисля, че галфонсо ще залезе :D

Потребителски аватар
kotse_botse
Спортист - антипияница
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kotse_botse » Пет 27 окт 2006 16:28

ChampioN написа:Ако Шумахер беше на негово място с преднината, никога нямаше да си помисли да се цигани буквално като се цели в 5-6 място както Алфонсо в това състезание, а щеше да кара за отбора си

5-6 място?!?!
По мои спомени завърши на 2 място... или викаш все тая mhihi
И това при положение, че Фераритата бяха очевадно по- бързи на тая писта.

Аа и викаш ако Шумахер не бил гръмнал в Япония, щял да е шампоан... абе я пак вземи сметни кой колко точки щеше да има в такъв случай, щото на мен все ми се струва, че при същото развитие в последното състезание, гръмнал, не гръмнал - Алонсо шампоан :-)

Потребителски аватар
ChampioN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ChampioN » Пет 27 окт 2006 16:33

Алонсо обяви преди състезанието, че с тази кола и с намаления двигател ще се бори за около 5 место...Написах, че тръгва с нагласа за задно място е не какво е постигнал в крайна сметка :wink:

Ако на Шумахер не му беше гръмнал двигателя и спечлил япония точките щяха да са в крайна сметка равни, но Шумахер ставаше шампион с 8 срещу 6 победи в сезона Smile :)

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Пет 27 окт 2006 16:38

А ако Шумахер не се беше пребил като левак в Австралия ?????? да припомня ли че Шумахер направи една фатална грешка костваща му отпадане и се въртя три пъти ???? Алонсо този сезон не направи грешки ........ момчето има талант бъдете обективни ........ и тези теми са супер глупави ..... перфектни пилоти няма .... сезона отмина ...догодина коментарите ....... да не говорим че и маймуна може да кара тези коли .....

Потребителски аватар
kotse_botse
Спортист - антипияница
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kotse_botse » Пет 27 окт 2006 16:39

ChampioN написа:Ако на Шумахер не му беше гръмнал двигателя и спечлил япония точките щяха да са в крайна сметка равни, но Шумахер ставаше шампион с 8 срещу 6 победи в сезона Smile :)

Я да посмятаме:
Преди Япония - равни точки.
Ако да речем двигателя не беше гръмнал и Шумахер беше спечелил (Божа работа, ама как да е...), а Алонсо завършил 2-ри => 2 точки + за Шумахер
Последното състезание Алонсо 2-ри (8 точки), Шумахер 4-ти (5 точки) => + 3 точки за Алонсо.
Теглим чертата - Алонсо е 1 точка напред.
Я да видим сега кой е бягал от часовете по математика.

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Пет 27 окт 2006 16:43

Защото или някой ще му пречил, или ще има генерална конспирация, или от отбора ще го саботират, или щото не искали от отбора No1 да отиде в макларън, защото хленчеше като малко дете да наредят на Фиси да го пусне напред в едно състезание.. мога да изброявам много..

Но наистина е брилянтен пилот.. нещо което не може да му оспоря..и ако някой твърди обратното, то той е сляп.

не очаквах да е с толкова железна психика на пистата...

Всички казват ако не беше Реното..
да ама същото това рено имаше и фисикела.. и същото това Ферари караха и Ървайн, и Баричело, и Маса....

А дали ще стане по-велик от Шумахер... времето ще покаже, но на мен ми мяза малко вероятно...

Просто някой го умеят по-добре.

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Пет 27 окт 2006 16:45

Tyan написа:....... да не говорим че и маймуна може да кара тези коли .....

ДА може да ги кара.. ама дали ще дава такива времена за обиколки.. и дали ще може да поддържа добро темпо когато се изисква от него, дали ще може да обяснява на енженерите.. къде да барнат, че да изкопа още 1 десета.. все от този род.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”