някой знае ли защо се получава така
на 5.5 на таблото компютъра над волана дето показва колко гориво има колко си минал някой път като я оставя на слънце и като се кача и запаля и се вижда едва едва

passat 5.5 бледо изображение на дисплея
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Re: passat 5.5 слаба светлина
Ремонтира се с нов дисплей!Има писано по въпроса!
И аз го забелязвам при мен, но е една малка част, която почти не личи.
- paaco
- Автомобил: Passat 5.5 1.9 TDI
- Двигател: AVF 2005
Ако на сянка ти работи добре слагай сенници и да не ти пука. 

- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
Ако това те успокоява - и аз съм така.
Оправя се чрез смяна на дисплея с нов, но като разбереш цената, ще свикнеш с тази дребна неизправност. 

- paaco
- Автомобил: Passat 5.5 1.9 TDI
- Двигател: AVF 2005
Ако имаш проблем питай тука http://lauter-bg.com/?p=5
- RadoShopa
- Автомобил: Vw Passat
- Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
- Контакти:
Ljubon написа:Ако това те успокоява - и аз съм така.Оправя се чрез смяна на дисплея с нов, но като разбереш цената, ще свикнеш с тази дребна неизправност.
Аз свикнах вече

Ето тема как се подменя, но на Ауди Б5 фейслифт. Едва ли ще има голяма разлика.
http://audibg.com/forum/index.php?showt ... try1873154
http://audibg.com/forum/index.php?showt ... try1873154
Ljubon написа:Ако това те успокоява - и аз съм така.Оправя се чрез смяна на дисплея с нов, но като разбереш цената, ще свикнеш с тази дребна неизправност.
мерси много на всички явно и аз ще свиквам с това

- Цветомир Станевски
- Автомобил: Passat B5.5 TDI
- Двигател: AVF 2001
Re: passat 5.5 бледо изображение на дисплея
И при мен е така на слънце , но на сянка се оправя после. На много коли съм го виждал този ефект ! 

- Vasko Veselinov
- Автомобил: VW Passat B7 - 2011 год
- Двигател:
Здравейте,
ще повдигна една стара тема за да не отварям нова. Днес докато се прибирах от работа забелязах, че горната част на half-fis-дисплея ми не свети като хората. т.е. средната част на надписа свети г/д нормално, а към периферията едва-едва. Порових из форума и открих тази тема, при което реших да изчакам навън да позахладнее и да видя какво ще стане. Стана точно това, което са писали и другите преди мен - оправи се и сега свети перфектно.
Въпросите ми са няколко:
1. Дали тези симптоми означават, че дисплея си заминава, или може да изкара така с години?
2. Ако такива ситуации му скъсяват живота, как може да се предпазя - т.е. какво да покривам за да не се случват
3. последно: Колата ми е произведена м. май 2005 год. - има ли разлика в дисплеите на B5.5 в годините и по-точно мога ли да ползвам за смяна табло от B5.5 произведено 2002 год.
ще повдигна една стара тема за да не отварям нова. Днес докато се прибирах от работа забелязах, че горната част на half-fis-дисплея ми не свети като хората. т.е. средната част на надписа свети г/д нормално, а към периферията едва-едва. Порових из форума и открих тази тема, при което реших да изчакам навън да позахладнее и да видя какво ще стане. Стана точно това, което са писали и другите преди мен - оправи се и сега свети перфектно.
Въпросите ми са няколко:
1. Дали тези симптоми означават, че дисплея си заминава, или може да изкара така с години?
2. Ако такива ситуации му скъсяват живота, как може да се предпазя - т.е. какво да покривам за да не се случват
3. последно: Колата ми е произведена м. май 2005 год. - има ли разлика в дисплеите на B5.5 в годините и по-точно мога ли да ползвам за смяна табло от B5.5 произведено 2002 год.
Ако ти се дават 100-130лв за нов китайски дисплей , ти си.
т1- дисплея ти вече си е заминал, при това необратимо
т2- виж т1 :)
т3- да смениш дисплей с употребяван такъв е изключително глупаво но ти си знаеш, ако става дума за цяло табло, то там не годината на производство а номера на самото табло е важно
т1- дисплея ти вече си е заминал, при това необратимо
т2- виж т1 :)
т3- да смениш дисплей с употребяван такъв е изключително глупаво но ти си знаеш, ако става дума за цяло табло, то там не годината на производство а номера на самото табло е важно
- Vasko Veselinov
- Автомобил: VW Passat B7 - 2011 год
- Двигател:
Снощи се беше оправил, днес сутринта все още беше ОК, сега преди малко вече беше избледнял. Нарочно оставих колата на слънце както вчера, само, че този път сложих сенник на предното стъкло. Обаче със сенник или без - температурата в купето става адски висока.
Засега и така върши работа (избледняването е само по периферията), но ако се влоши, явно ще трябва да се бръкна за нов :(.
Засега и така върши работа (избледняването е само по периферията), но ако се влоши, явно ще трябва да се бръкна за нов :(.
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Не се притеснявай, ще избледнее целият, на моят почти нищо не се вижда лятото, ама 100лв за китаец на давам, няма какво толкова да зяпам там :)
- dika
- Автомобил: VW Passat B8
- Двигател: 20tdi
Като се замисля, май не познавам колега, при който да не е така. Все пак лцд дисплей на 15 години.....
Факт е че зимата го няма този проблем, дори и при много ярко слънце. Значи пробемът му е температурата, а не светлината. И да покриваш и да не покриваш, все тая ;) Освен да си прекараш една тръба от климатика да му духа отзад студено :) :)
П.С. Има доста клипчета как се сменя (малоумно и не много лесно), но ще си кушиш за 100 лева китайски....който може да загуби акртина преди оригиналния ти!
Факт е че зимата го няма този проблем, дори и при много ярко слънце. Значи пробемът му е температурата, а не светлината. И да покриваш и да не покриваш, все тая ;) Освен да си прекараш една тръба от климатика да му духа отзад студено :) :)
П.С. Има доста клипчета как се сменя (малоумно и не много лесно), но ще си кушиш за 100 лева китайски....който може да загуби акртина преди оригиналния ти!