Дългосрочен опит с nokia e52

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
drmilendd
Автомобил: Opel Vectra
Двигател: 22ZE 2009
Контакти:

Дългосрочен опит с nokia e52

Мнениеот drmilendd » Чет 19 юли 2012 12:41

Някой има ли дългосрочен опит с посочетия телефон. Интересуваме с времето сбэгясва ли, изтрива и очуква ли се лесно, характерни проблеми появяват ли се. Мисля да взема един за медицинската сестра (оп, сори не се сдържах :D ), на жената де, и понеже е третия за последната година ми се иска да е нещо здраво и затова се насочвам към старите модели на нокия. С функциите на тела съм запознат подробно, нямам нужда от обяснения.
Накратко - как е качеството в дългосрочен план.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Re: Дългосрочен опит с nokia e52

Мнениеот muns61 » Чет 19 юли 2012 19:52

Синът е с такъв, а той много-много не пази. Доволен е, вече 3 години го ползва.

Потребителски аватар
Wrofeel_VR6
Автомобил: Passat 3B2 1.8T 20V
Двигател: AEB

Мнениеот Wrofeel_VR6 » Чет 19 юли 2012 19:55

Много здраво телефонче, има съм такова две години и останах много доволен.Много пъти съм го изпускал в канала на работата и нищо му няма, даже и в компот съм го изпускал :oops: .

Потребителски аватар
zylmishok
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zylmishok » Чет 19 юли 2012 20:29

Имам моделите Е51 и Е52,купувани са когато са излезли 2006-2008-9,не помня точно,но там някъде.И двата са сполучливи и дурако-устойчиви.
Мое лично мнение е ,че Е51 е по добър от наследника си.За боя който са изяли и двата гсм-а през годините мога да дам с две ръце едно :да: за Е51 и добра оценка за Е52.
Следи от употреба има главно по Е52 + че му се разхлопа капака на батерията.Иначе и двата са си фафли :)

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Чет 19 юли 2012 20:44

zylmishok написа:Мое лично мнение е ,че Е51 е по добър от наследника си.За боя който са изяли и двата гсм-а през годините мога да дам с две ръце едно :да: за Е51 и добра оценка за Е52.
Следи от употреба има главно по Е52 + че му се разхлопа капака на батерията.

И аз съм на това мнение като колегата, е51-цата повече ми харесваше като качество на материалите, докато колкото и да съм си фен на Нокиа - не мога да не споделя, че е52 ми идва малко "по-пластмасова" и кекава откъм материали и сглобка (а пък е50 още повече си я харесвах откъм усещане в ръката). Плюса на 52-ката определено е по-големият екран и по-новата ОС, но пък вече и двата са малко морално остаряли и втора ръка трудно да е в идеално състояние. Гледам, че цената на е52 в мобиле-то ако става дума за нов е от 310-379 лева - виждат ми се доста за тях, предвид по-новите и по-съвременни модели...
http://www.mobilebulgaria.com/mobiles/1825/nokia-e52

Аз лично бих те посъветвал пак към същата марка, но по-нов телефон, дори пак същия клас...

drmilendd написа:Интересуваме с времето сбэгясва ли

А пък тук се влючват ъпдейтите, има огромни разлики за дадените апарати бидейки с първа или последна версия откъм стабилност. :beer

Потребителски аватар
zylmishok
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zylmishok » Чет 19 юли 2012 21:32

nokiangage написа:И аз съм на това мнение като колегата, е51-цата повече ми харесваше като качество на материалите, докато колкото и да съм си фен на Нокиа - не мога да не споделя, че е52 ми идва малко "по-пластмасова" и кекава откъм материали и сглобка

Е51 е железен в буквалния смисъл :beer
Да не съм офф. забелязал съм,че гсм със бг клавиатура се изтърква по бързи и по кб и по панела... защо ли ? :)

Последна промяна от zylmishok на Чет 19 юли 2012 21:34, променено общо 1 път.

drmilendd
Контакти:

Мнениеот drmilendd » Чет 19 юли 2012 21:33

Благодаря за мненията, полезни са ми
Тела ще се купува нов от виваком (минаваме семейно) и гледам в сайта че го предлагата. Сега, дали го има не знам, ще видим. Ако не - 6303i. Е52 ми харесва заради по големия екран и по добрата батерия. Иначе искам нещо с копчета, здраво, с хубава камера уифи и метал (не евтино). Освен старите модели на нокия друго не виждам. Но вече се наиграх с един refurbished 6500 slide от англия, който работи около 2 седмици и се почупи при едно леко падане и спря да работи. Задния му панел не се затваряше като хората от самото начало. Взех го защото не можах да намеря нов такъв никъде. Извастно време се разправяхме и се една нокия 5800, но по бъгав телефон не бях срещал. И той отлежва в шкафа.
Жена ми в момента е с една разпадаща се нокия 6500 класик, къпана в джакузи, падала хиляди пъти, чистена от мен с лакочистител (умен съм си :)) и т. Н. Но си работи само се разпада. Нещо такова ми трябва

Потребителски аватар
garsona
Автомобил: Passat B5TDI Honda Accord6 vtec
Двигател: ATJ F18B2

Мнениеот garsona » Пет 27 юли 2012 10:17

От опита ми (ПК в магазин на Глобул) мога смело да твърдя че , Е52 е много скапан телефоно който не виждам защо много хора продължават да купуват , имах пристрастия към него като собственик на успешния Е51-3 години и много изтървания и здрав апарат , е да ама не Е52 не е баш такъв , Апарат на 1 ден без никакви изтървания - дефектен , рестартира се , изключва се , смяна с нов , пак същата работа .Друг случай , апарата се изключваше , заглъхваше (това апарат на 3 месеца) ремонти ,пак същата работа , продал съм 10-тина и сигурно на 2 от тях само нямаха проблем (вече не знам може и те да са дали фира - вече не работя там и не знам ) .
За качеството , лек е , някак си по евтин изглежда от Е51 , задния капак супер лесно се надира с нокет даже и после остават едни гадни следи ... сглобката е гадна и се пълни с прах , има луфтове , скърацания , GPS-а му е бавен ... батерията му пада за 2 дена максимум , камерата му е ... като всички други нокии гадна ...
Големи надежди имах за него ... ама не можа да оправдае нито една от тях !
Не е особено препоръчително да се взима , като се има в предвид големия процент дефекти !

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Пет 27 юли 2012 10:27

всички които знам, реват от него

моя също се прецака, а докато работеше се рестаритраше кога си иска, проблеми с отварянето на снимките...

сега съм го дал на ремонт поради единствената причина, че съм му качил една програма- race chrono, измервателна за драг, ускорения и т.н. и на този телефон работи супер вярно. Тръгне ли, ще се ползва само и единствено като измервателна апаратура...

телефона е много проблемен

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Пет 27 юли 2012 10:53

Дам, тънка платка и два чипа един върху друг - процесор и флаш. След презапояване тръгва, но никой не знае до кога.

drmilendd
Контакти:

Мнениеот drmilendd » Пет 27 юли 2012 14:26

Абе те пък в мобилтел го нямали та сега нокия с5-00 си е харесала жената, ама за нег не смея и да питам :(

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Пет 27 юли 2012 17:13

Приятелката ми е с такъв и е доволна, след около година след като си го взе слушалката почна да зъзне, но освен това не е имала други оплаквания, иначе има стабилен корпус и усещане в ръката и е приятен за работа апарат... :beer

Потребителски аватар
Miki
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Miki » Чет 02 авг 2012 15:33

Вземи си 6303 - много добър телефон се оказа.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Чет 02 авг 2012 21:24

Доволен от Е52. Много.
Принципно си пазя телефоните, но този хич не му върви. Изтървах го и т.н.
Но продължава упорито да работи.

Потребителски аватар
oganisjan
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oganisjan » Съб 04 авг 2012 20:37

При флашване на фърмуер не тръгна повече, това е стар телефон на 3 години, по добре нов модел

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”