Не е от гумите - то ако е от гумите като са нови нали са 8мм а като се изтрият -7мм и ще има ебаси разликите...
Golf4- километражът отчета грешно
Re: Golf4- километражът отчета грешно
Разликата между 195/65/15 и 175/80/14 е 1мм
Не е от гумите - то ако е от гумите като са нови нали са 8мм а като се изтрият -7мм и ще има ебаси разликите...
-
apolon
- Автомобил: BORA 1.6 16V
- Двигател: AUS 2000
Какво е това ВАГ КОМ ?
Програма за компютърна диагностика на автомобилите от групата на VW.
- madwifi
- Автомобил: VW Polo 6N1
- Двигател: 1.9D AEF
Pavlin24 написа:Примерно при изминаване на разстояние за което знам със сигурност, че е 73 км, километражът ми го отброява като 62 км..
От тук следва, че ако новите гуми са по-малки от заводския размер, километража трябва да отчита повече от 73 км. Поради факта, че по-малките гуми извършват повече обороти от по-големите за да изминат едно и също разстояние. Следователно проблема не е в гумите а в нещо друго.
- stafetopm
- Автомобил:
- Двигател:
При мен, при фабрично зададен код на контролера на километража (а мисля, че така е при всички, които са с 1.6) при движение на 5-та скорост на три хиляди оборота съм с 100 км. по километраж,но по GPS показва реално 103,а изминатото разстояние по километраж е с 10 км. по малко от реалното, демек при показани 100 км изминати, аз реално съм минал 110.През VAG-COM си прекодирах контролера и сега при движение ми показва по голяма скорост от реалната а изминатото разстояние ми показва с 4 км повече,не може да се направи точно.Дано съм помогнал.
- fly_free
- Автомобил: т5
- Двигател: вrr
- Контакти:
Аз го имам същия проблем -по ГПС 106-108,по километраж 100.Тук там където има места засичащи скоростта по близа е до ГПС отколкото да колата.С оригинални гуми си е.Когато почна да съблюдавам ограниченията по ГПС ме спират за превишена скорост.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”