Курс за автомонтьор

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
calm
Автомобил: VW PASSAT B5
Двигател: 1.8T
Контакти:

Re: Курс за автомонтьор

Мнениеот calm » Пет 17 юни 2011 23:12

kursove написа:Работя в учебен център лицензиран от МОН и НАПО0, който провежда курсове за Автомонтьори на различни видове транспортни средства и по точно професията се нарича "Монтьор на транспортна техника".
Специалност: Автотранспортна техника;
Пътностроителна техника;
Подемно - транспортна техника, монтирана на пътни транспортни средства
Продължителността е 880 часа, като половината са практика.

Дииииииииии... Кава тънка рекламка. Цени нещо а у...

Една истина гласи: "Теорията е глуха без практика"(това от казармата :applause: ). Цялата работа е в това, че ако искаш да работиш,колкото да работиш- чиракуваш и в последствие ставаш добър. Ако искаш да се развиваш над "добър"- чиракуваш и учиш. Относно тапията- ПУЦ-овете ги дават почти без бой, но не забравяй, че всяко умение на хартия, рано или късно се налага да се доказва в практиката.

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Съб 18 юни 2011 1:17

Мен ме бригат курсовете за мотокар/електрокар,кранист и строителните машини

Ама рекламодателят мълчи като празен театът-като комунист на разпит mhihi

kursove
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kursove » Чет 19 юли 2012 20:46

Здравейте,

Бих искал да получа съвет от компетентните членове на форума по следния въпрос:
Искам да оборудвам учебна работилница за курсовете за автомонтьори какви машини ми трябват и кои вносител на оборудване ще препоръчате. :012:

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Чет 19 юли 2012 22:44

Офф от темата, ама нещо много неориентиран народ взе да драска много глупотевини...
kursove написа:Здравейте,

Бих искал да получа съвет от компетентните членове на форума по следния въпрос:
Искам да оборудвам учебна работилница за курсовете за автомонтьори какви машини ми трябват и кои вносител на оборудване ще препоръчате. :012:

Първо пишеш, че работиш някъде си и там провеждат курсове за монтьори, после питаш какви инструменти ти трябват?!? Даже и реклама не можеш да си направиш :D :063: :063: :063: , още нещо - Съкращението на киловат на латиница е KW, това дето си го пляснал може би да значи киловолта нещо, а?

kursove
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kursove » Чет 19 юли 2012 23:51

Помолих за съвет, и никога не съм имал претенции да съм специалист по автомонтьорство. Центърът има още 15 професии, между които готвачи, заварчици, строители и прочие. За автомонтьорите ползваме преподавател от ТУ София, и оборудван и работещ сервиз но шефа иска да оборудва собствена работилница за практически занятия, защото в сервиза само му сменят часовете за ползване.

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Пет 20 юли 2012 6:39

явно нито ти нито шефа ти сте наясно ремонта на коли/автомонтьорството/а сте тръгнали курсове да организирате, щом сега ползвате сервиз поне изкопирайте техните инструменти-нищо по лесно и логично от това
от личен опит знам че с учене занаят и умения не се придобиват ,трябва си опит 3-4 години минимум за да се придобие някаква увереност че можеш да се справиш с проблем в дадена област в която работиш

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Пет 20 юли 2012 8:07

Автомонтьор можеш да бъдеш и с 9 ключа и с един тон инструменти. Не вярвам някой да може да ти даде списък какви машини трябват. Според мен никакви. Трябва помещение и инструменти. Ако има канал или подемник-добре. Хората при които си поддържам колата обаче нямат нито едно от двете и се справят прекрасно с всички дейности.
А и поддържам мнението на колегите-ако в момнета провеждате курсове и все още не знаете какво е нужно за тях... maikomila
Освен всичко останало автомонтьор с курс не се става. Аз съм го учил 3 години с всичките му практики и последващи тапии и не мисля че съм авмонтьор, след като не съм го работил. А всички добри монтьори които познавам нямат дипломи.

kursove
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kursove » Пет 20 юли 2012 9:35

Може би аз не мога да обясня точно но учебната работилница не е сервиз нито гараж.
Нужени са минимум:
Подемник;
Количка с инструменти;
Подсигуряващи подпори за автомобил с височина 2 метра;
Кодочетец с накрайници;
Компресор;
Пневматични инструменти;
Крик жираф и крокодил;
Подемник за скоростна кутия;
Скоби за накрайници, пружини и лагери;
Динамометричен ключ;
Измервателни уреди;
Шлосерски инструменти и маси;
Мотор-тестер и осцилоскоп, употребяван;
Образци на двигатели и други мостри;
Място, където да опазиш всичката апаратура;

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пет 20 юли 2012 12:51

Между монтьор и майстор има балкан разлика. За да станеш монтьор ти трябва някакъв измислен курс и сервиз със светен майстор, който да те научи практически.
За да станеш майстор, трябва да го имаш отвътре - като малък започваш от велосипеди,моторетки, коли, учиш, ровиш, четеш, търсиш нови неща в твоята област, завършаш подходящо образование, и практика, практика, практика...

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Нед 22 юли 2012 16:31

Абе не виждате ли накъде отива образователната система от 20-на години насам!Аз знам за едно техническо училище,точно в тази сфера,подпомагано от известен автомобилен дилър....може вече и да няма такова нещо-минаха години.
Ама си е друго да учиш в ТОХ-а,келнерче..моренце,бакшишче...Познавам ,обаче професионален "келнер" от клас-нищо общо с реалната ситуация в момента!
Лошото е,че в техническите училища все по-често попадат младежи с неясна визия за бъдещето си,чули-недоразбрали нещо за "доходоносна" професия...после тате ги уреди нещо в семейната търговийка,или ходят да разнасят пици в чужбина.
А знаете ли,че световни автомобилни концерни имат собствени(поне финансово поддържани от тях) колежи и сами си "въдят" специалисти...инфото ми е от Детройт,на позната мъжът и е някакъв фактор в този бизнес.
Само си помислете върху следното:купуваме си рез.части-в повечето случаи "менте".Защо не успяваме да го различиме?Ами дори в "3-тия свят" някой се е потрудил да намери чертеж,да осигури машини и хора които да ги управляват...е,изпуснал е някои подробности в материала и закалките-нали ефтинко да излезе(не мислете обаче,че производителя не се "усеща"!).А в нашата страна,дори доскоро имаше страшен потенциал(хора,машини,цели заводи)-ама един шарнирен болт не произведе като хората,поне външно да мяза на нещо.Ей ги в Разград-бутат нещо,уж Гьотц..па реват че нямат пари..защо ли?Ами защото си нямат "собствена" марка,доказана!А защо нямат?........Сега се чудя на тия в Ловеч..ще се разбере,то има прецедент в сферата-пак тъдява....

kursove
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kursove » Чет 18 апр 2013 11:03

Извинявам се на всички, които ме убеждаваха, че човек се ражда майстор а аз не им вярвах и твърдях че всичко се учи и е възможно да се направи обучение за монтьори.
Резултата е плачевен от около 10 питания 8 не дойдоха дори да разговаряме за курса, един поиска да си купи диплома и само в една фирма успяхме да направим обучение с работещи монтьори и да издадем сертификат за преминалия курс. На всичко отгоре не мисля че ги научихме на много неща, защото знаеха почти всичко от теорията научено по време на работа в сервиза.
Посипвам си главата с пепел и повече няма да отворя дума за обучение на механици.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”