пасат Б5 1999 г. проблем с климатика

Техническа и сервизна информация за Passat
VILASRS
Автомобил:
Двигател:

пасат Б5 1999 г. проблем с климатика

Мнениеот VILASRS » Пет 20 юли 2012 13:01

здравейте колеги искам да те попитам за един проблем който имам с климатика на пасат Б5 1999г 1,9тди.проблема се състои в това че климатика ми е зареден но не стига ток до компресора при натискане на копчето,при подаване на директно захранване към компресора той си работи и духа студено,въпросът ми е какъв може да е проблема за да не достига ток,ходих по разни майстори но всички ме прехвърлят от един на друг и ми казват че може да е от пресостатния датчик,интересувам се къде се намира на моя мотор защото гледах по климатичния радиатор,изпарителя и не видях ,ако може някой да ми даде някаква схема по която да проверя къде е ,а също така дали проблема не е от някакво реле или от самото копче за климатика,интересно е че при натискане си светва,другото копче до него също си светва и работи а не мога да разбера защо до компресора по кабела не достига захранване.ще се радвам ако можете да ми помогнеш за отстраняване на проблема.

Последна промяна от gr_kanev на Вто 08 яну 2013 15:11, променено общо 2 пъти.
Причина: моделите Пасат - http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=38785

LuD_LevskaR
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем с климатика на пасат 4 1999г 1,9тди

Мнениеот LuD_LevskaR » Пет 20 юли 2012 13:34

Колега гледам си от Сливен...не знам за вашите майстори но тук в Ямбол има един мой познат който е бог на климатиците ако те интересува драсни едно ЛС

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Re: проблем с климатика на пасат Б5 1999г 1,9тди

Мнениеот velinsl » Съб 21 юли 2012 11:17

В Сливен майстори на автомобилни климатици НЯМА. Най-близките са Николай от Ямбол(ако работи още, отдавна не съм ходил при него и ако работи той. Имаше някакви работници, които му съсипаха реномето. Отначало имаше стабилни лапета, после не знам какви докара за едно затягане на винт ми бяха взели 20лв и ме отказаха от него, въпреки, че шефа е майстор).

Другия е Тодор от Стралджа винаги съм ходил и винаги и винаги съм бил доволен..

За двамата майстори не мога за кажа лоша дума.

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Съб 21 юли 2012 19:29

Впрочем, не съм човъркал такъв модел, обаче относно датчика... може да ги откриеш евентуално с autodata ... показва ги доста схематично понякога ( че и често) обаче като се проследи с поглед мястото спрямо основните компоненти - компресор, кондензатор... се намира :да:

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Съб 21 юли 2012 21:30

VILASRS написа:,интересувам се къде се намира на моя мотор защото гледах по климатичния радиатор,изпарителя и не видях ,ако може някой да ми даде някаква схема по която да проверя къде е ,а също така дали проблема не е от някакво реле или от самото копче за климатика,интересно е че при натискане си светва,другото копче до него също си светва и работи а не мога да разбера защо до компресора по кабела не достига захранване.ще се радвам ако можете да ми помогнеш за отстраняване на проблема.

датчикът при този модел се намира на тръбата за ниско налягане, демек дебелата. Говорим за двигателния отсек. Пада се от лявата част на автомобила (шофьорската). Провеката му става или като направиш мостче в буксата, или като премериш съпротивлението на датчика. Това е ключ и при заредена система трябва да е затворен, демек късо

Провери това,. Кажи и с натискане на копчето, тръгва ли ти перката на вентилатора?

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Пон 23 юли 2012 7:52

На Б5 с този мотор пресостата се намира на кондензатора /разбирай предния климатичен радиатор/. Като застанеш пред колата е в лявата част на радиатора.

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Пон 23 юли 2012 8:11

°niksi° написа:На Б5 с този мотор ...

незнам що съм останал с впечатлението че се говори б5.5 ...

VILASRS
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VILASRS » Пет 27 юли 2012 11:03

проблема е решен,след закачане на компютър и обстойно преглеждане на цялата схема и верига на климатика ,всички връзки ,се оказа че проблема е в релето,просто беше поставено не добре с едно леко подкривено краче което не правеше контакт и след отстраняване на този проблем всичко си е ОК и си работи климатика без проблем.благодаря на всички и темата е за триене

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пет 27 юли 2012 11:47

Пресостата и на В5 и на В5.5 седи там,където каза Никси,като си срещу колата,от ляво под фара общо взето се намира,на кондензатора.С 4 пинчета е. Това,за което говори Пешката е датчик за ниското налягане и седи на дебелата тръба веднага след изпарителя.Има го само при Ауди А4 и А6 и при VW не се слага (или адски рядко).Той е с два пина и е нормално затворен,отваря веригата когато налягането на фреона е ниско (под 1 или 1.5 атмосфери).

VILASRS
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VILASRS » Вто 08 яну 2013 10:20

темата е за триене

Върни се в “Passat”