Имам карбуратор, на който тази част му е развалена само и ми трябва, показах я в един магазин и там казаха, че няма да може да я поръчам, но майсторът твърдеше друго. До колко знам от карбуратор на голф/джета 2 е или от шкока фаворит. Има ли шанс да се поръча нова и как се казва, че да знам какво да търся.
http://imageshack.us/f/221/dsc04849.jpg/
Как се казва тази част и продава ли се
- toshara
- Автомобил: MK2 Golf
- Двигател: GTI PB 1990
Re: Как се казва тази част и продава ли се
Ето виж колегата какво е направил:
viewtopic.php?f=5&t=241564
И при мен имаше подобна процедура.Според мен варианта е ремонтен комплект за карбуратора и си сменяш само това,което ти трябва.
Часта се нарича икономайзер,имах из нас една стара,но я хвърлих.
viewtopic.php?f=5&t=241564
И при мен имаше подобна процедура.Според мен варианта е ремонтен комплект за карбуратора и си сменяш само това,което ти трябва.

Часта се нарича икономайзер,имах из нас една стара,но я хвърлих.
- MASTER-P
- Автомобил:
- Двигател:
Ще го потърся този комплект, дано го намеря.-
kibo_tom_8440
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB -2 0 4motion
По старому му се вика - платно за ускорителната помпа.
Би трябвало да се продава като резервна част. Навремето за Лада и Москвич се продаваха такива елементи.
Би трябвало да се продава като резервна част. Навремето за Лада и Москвич се продаваха такива елементи.
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
Ако отзад,на това "нещо" има болтче за реглаж,то тогава то е част от система "принудителен празен ход".На тази мисил ме насочва отворът в платното.Иначе,да ,прилича на платно за ускорителка.На Лада 2105 има нещо адски подобно..бих се заклел даже че е то,ако не става изричен въпрос за част от VW.
Има чалъм да се изреже и занити в центъра,ползвайки платно от бензинова помпа
Има чалъм да се изреже и занити в центъра,ползвайки платно от бензинова помпа
- vasko__2
- Автомобил:
- Двигател:
"Икономайзер"- продава се отделно ,прав е майстора ти.Струва около 15-20 лв.Виж в магазин на "Шкода"- там го имат ( за фелиция).
- MASTER-P
- Автомобил:
- Двигател:
Окс, само че в северозападния край,изглежда, че само в София го има този магазин, далечко, ще търсим някой да свърши работа 
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990
Жокер - Фелиция/Фаворит ползват карбуратор, който е точно копие на немския Пиербург 2е3. Чешкият вариант се нарича ИКОВ. Доколкото имам спомен сравнявайки го с моят единствената им видима разлика, която успях да открия беше, че на чешкият жилото за газта е от другата страна. Предполагам, че ремонтният комплект е същият като за 2е3-то, но би било логично да е малко по-евтин.
И аз като по-горните колеги си мисля, че това е икономайзер (понякога грешно наричан разходомер
).
И аз като по-горните колеги си мисля, че това е икономайзер (понякога грешно наричан разходомер
).- vasko__2
- Автомобил:
- Двигател:
Добре де, ти откъде си? В казанлък има същия магазин.
Колега имам един стар карбуратор с такова нещо.Ако искаш дай адрес и ще ти го изпратя.Апак някога може да почерпиш едно кафе.
- MASTER-P
- Автомобил:
- Двигател:
qncho написа:Колега имам един стар карбуратор с такова нещо.Ако искаш дай адрес и ще ти го изпратя.Апак някога може да почерпиш едно кафе.
Задействахме търсенето, ако не се получи, ще те потърся
А дали е читаво, може ли някак се провери? Аз този карбуратор, за който говоря, го получих по еконт и след прегледа установиха, че само тази част не е както трябва, ама как се е стигнало до този извод - нямам идея. Видими белези или като се пробва, хм А иначе вече споменах, че съм от северозападналия край и именно заради това казах, че най-близко ще е в София да търся такъв магазин.

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990
MASTER-P написа:след прегледа установиха, че само тази част не е както трябва, ама как се е стигнало до този извод - нямам идея. Видими белези или като се пробва, хм![]()
Като гледам състоянието на мембраната не е нужно да се пробва. Вижда се с просто око, че е за смяна. То всъщност няма какво друго да се смени в тоя механизъм.

-
mg design
- Автомобил:
- Двигател:
Мембраната се продава отделно от целия ремонтен комплект за карбуратора. Цената и е под 10 лв.
- vit_autosofia
- Автомобил: Мерцедес W210 2002г
- Двигател: 2700CDI
- Контакти:
Съвет:
Вземи целия ремонтен комплект,но не от Евро07.Техните не стават
Вземи целия ремонтен комплект,но не от Евро07.Техните не стават
- MASTER-P
- Автомобил:
- Двигател:
Значи, вчера ходих в магазин за части и там човекът провери по нета за такъв комплект. Каза, че му излизат за няколко карбуратора, само не и за 2Е, с какъвто аз карам. В друг магазин казаха, че преди са поръчвали такива комплекти и сега няма май да стане, но ще опитат. Някой по-наясно с Монтана/Враца да каже конкретно от къде може да се намери.

Частта е поръчана от магазин на Шкода в Монтана, очаквам доставка тези дни. Към 28-30 лв. май струва - цялата е, с мембрана. Не се била казвала икономайзер, така от там казали

Частта е поръчана от магазин на Шкода в Монтана, очаквам доставка тези дни. Към 28-30 лв. май струва - цялата е, с мембрана. Не се била казвала икономайзер, така от там казали

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”