Здравейте колеги,
та ситуацията е следната - вчера колата имаше към 3 литра нафта и на един по сериозен баир взе веднага въздух и изгасна. От там отидохме с друга кола взехме още нафта и се почна едно въртене и въздух и въздух и от въртене се нагря много стартера и разпои масата и филмът свърши. Дръпнахме е до вкъщи и сега съм включил акумулатора малко да дозареди за няколко часа, че бая въртене беше и не се знае още колко ще трябва. Въпросът ми е сега като запоим масата има ли начин да се запали колата без много въртене, щото няма като на другите коли такава помпичка за подкачване?
Мотора е 1.9ГТД

Въпрос за запалване 1.9 ГТД - решен
- blagi1972
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател: ALH
Re: Въпрос за запалване
Колега,като почнеш да въртиш разхлаби една тръбичка на някоя от дюзите за да излезе по бързо въздуха.
- BuRnInGSouL
- Автомобил:
- Двигател:
Има палене без въртене ама не е препоръчително, с дърпане .
- Mbass
- Автомобил:
- Двигател:
Ще отвия една тръбичка на някоя дюза. Ако някои може да предложи още нещо да каже.
- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
каква е вероятноста да е намаляло нивото на нафтата в филтъра? Освен да извадиш и клапана за обратна нафта и да долееш внимателно до горе..... когато сменям филтър винаги го наливам с фунийка и като е обезвъздушена и помпата разбира се колата пали почти все едно не съм го барал... иначе пада въртене.. 

- Mbass
- Автомобил:
- Двигател:
Интересното е, че след като сложих още нафта и падна поне 2 миниту въртене и нафтата в тръбичките върви с балончета. Зимата като ми отиде ГНП-то и течеше отвсякъде запалих по бързо да я закарам до сервиза, отколкото вчера.
- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
ами като глътне въздух и помпата....
- Mbass
- Автомобил:
- Двигател:
Луда работа... пак за нафта ходих, сипвах във филтъра на няколко пъти, откачих и едната тръбичка на първа дюза и не качва и не качва.. накрая видях, че се е скъсал кабела на клапана, който отваря нафтата да ходи нагоре или нещо такова, вързах го и запали от 1-вия зъб..
Върни се в “Дизелови агрегати”