Няколко проблемчета с Г3 ГТИ

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
koziak
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Няколко проблемчета с Г3 ГТИ

Мнениеот koziak » Пет 27 окт 2006 22:21

Здравейте колеги,днес си купих голф 3 гти,обаче имам няколко въпроса.Като нов собственник на Голф не съм изобщо запознат с нещата му по него.Като за начало забелязвам че лампичката ми за еър бега не гасне и свети постоянно.Другите дребни проблемчета са,че са му счупени няколко решетки на духалките на таблото и дръжката на жабката също.Имате ли представа,дали се продават тия джунджории някъде и какво може да му е на тоя еърбег,къде могат да ми отстранят проблема?
Като за начало това,първите ми впечатления от колата са много добри.Чува ми се че нещо и хидравликата ми вие,та трябва да я погледна и нея.

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Пет 27 окт 2006 22:27

Ми най-вероятно ер бега го няма отдавна и просто не са изолирали лампичката за него като хората и затова присветва от време на време.
Доста коли на старо дето трябва да са ербег се оказва, че нямат такъв поради предишни удари.

Потребителски аватар
koziak
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koziak » Пет 27 окт 2006 22:32

Човека от който купих колата ми е познат,карал я е от доста време в България и не е удряна.Лампата била започнала да свети от самосебе си.

Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Пет 27 окт 2006 22:34

Отиди на алармаджия и ще ти я изолира.

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Пет 27 окт 2006 22:35

koziak написа:Човека от който купих колата ми е познат,карал я е от доста време в България и не е удряна.Лампата била започнала да свети от самосебе си.

Това няма значение, че ти е приятел виж дали във волана има ер бег. Колата може да е имала удар отдавна преди да дойде в ръцете на твоя приятел.

Потребителски аватар
koziak
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koziak » Пет 27 окт 2006 23:02

Ами,тука едно приятелче ме посъветва да отида на диагностика,били ги оправяли.Мисля в понеделника да я закарам,пък ще видим.
На дневен ред остават проблемите с пластмасите - решетките по таблото и дръжката на жабката.Ако знете някъде да ги продават,да отида да си ги купя,че е доста дразнещо така.Пък и в жабката явно е пълно с някви неща,че яко дрънка отвътре.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пет 27 окт 2006 23:16

koziak написа:...

Airbag - Диагностика - 5лв и лампата загасва (при положение че изобщо го има)

Жабка - рови в търсачката има няколко решения....общо взето ако купиш нова дръжка има голям шанс пак да се счупи.....

Счупени пластмаси по духалките не знам какво да ги правиш....като начало пусни тема в купува и ще ти се намерят нужните....

Последна промяна от chefito на Пет 27 окт 2006 23:18, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пет 27 окт 2006 23:17

koziak написа:На дневен ред остават проблемите с пластмасите - решетките по таблото и дръжката на жабката.Ако знете някъде да ги продават,да отида да си ги купя,че е доста дразнещо така.Пък и в жабката явно е пълно с някви неща,че яко дрънка отвътре.

Това колега, са най-търсените неща по интериора на Голф 3... можеш да намериш китайска дръжка нова или втора употреба оригинална.
А за решетките по таблото - не съм чул досега някой да си ги е намерил...

Потребителски аватар
koziak
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koziak » Пет 27 окт 2006 23:26

Кофти за решетките,ще взема първо да ги сваля аз да ги видя какво пък толко им се е счупило,може пък да има оправия.Поне хубаво че дръжка се намира.

Благодаря на всички за отговорите ви!

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пет 27 окт 2006 23:28

koziak написа:Кофти за решетките,ще взема първо да ги сваля аз да ги видя какво пък толко им се е счупило,може пък да има оправия.Поне хубаво че дръжка се намира.

Благодаря на всички за отговорите ви!

Моите решетки бяха излезнали от оста си....с малко нерви и напасване ги оправих.....ползвах пинсетки.....дано и при теб да е така...

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Съб 28 окт 2006 9:40

М/у другото има тема как да си отвориш жабката и е написана супер подробно и ефективно, ама сега ме мързи да търся.
Предлагам ти да я прочетеш преди това за да не си счупиш механизмът на затваряне.
Успех

Потребителски аватар
koziak
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koziak » Съб 28 окт 2006 20:52

Днес си купих дръжката на жабката от Ауто Плюс за 6.60 лева.
Утре мисля да я монтирам.Утре ще сваля и решетките да ги огледам какво им е.
Купих си и един горивен филтър Бош,пак от Ауто + за 19.90 лв.Ще го сменя и него,че само той не е сменен,пък и колата нещо не поема както трябва като смачкам педала.
Някви келешчета пък са ми откраднали лайсните под вратите на праговете и неможах да ги намеря по Симеон.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”