Пренасяне на номер от МТЕЛ към "bob" - ето как

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
vw_motor
Автомобил:
Двигател:

Re: Пренасяне на номер от МТЕЛ към "bob" - ето как

Мнениеот vw_motor » Съб 26 май 2012 18:59

my heart iS iCe написа:Някой дали знае, на БОБ дали има предплатени карти (с ваучер) и от къде мога да си закупя?

Няма
Но има на vivacom - "Кольо" - Call-Yo http://www.vivacom.bg/bg/residential/pr ... ni/call_yo

Ако те притеснява плащането най-удобно е в easypay http://easypay.bg/?p=offices има доста офиси в Сф. и страната:)

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Съб 26 май 2012 19:55

my heart iS iCe написа:Някой дали знае, на БОБ дали има плредплатени карти (с ваучер) и от къде мога да си закупя?

За какво ти е предплатена карта :roll: Какво предимство има тя? Боб няма такса.

Последна промяна от ktamen на Съб 26 май 2012 20:13, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
burn0ut
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот burn0ut » Съб 26 май 2012 20:12

ktamen написа:
my heart iS iCe написа:Някой дали знае, на БОБ дали има плредплатени карти (с ваучер) и от къде мога да си закупя?

За какво ти е предплатена карта :roll: Какво предимство има тя?

Лично, от както скъсах с договори и прочие съм много доволен - телефона ми не е бил спиран :D Може да нямам и 1 стотинка във ваучера, но пак ми звънят и не ми дреме :screwy Говоря с 3-4 номера и който има нужда ще ме потърси mhihi

Потребителски аватар
Aneto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aneto » Вто 12 юни 2012 17:35

такааа
Опит от първоначалното използване на БОБ-а
Същата помия като ментелите
Сключих аз договор, плюс веднага анекс за тарифен план СуперБоб.
Да, ама не би...
Мина известно време и реших да си проверя колко минути съм използвала - гледам само 150-те първоначални. Оказа се, че според тях не съм подписвала анекса за тарифен план scare
От централата им ми обясняват как трябвало да ходя до офиса, в който съм подписала договора за да проверя нещата. И това във времето на интернет!!! От централата им не можели да направят нищичко! :beat_butt2
Пък като им обясних хубаво, че вместо да се разкарам до техен офис просто ще отида до най-близкия адвокат за да видим дали подписан и подпечатан договор не важи... и след половин час ми звънят, че били оправили нещата.
Абе в тоя свят вече човек трябва да проверява и да препроверява всичко. Пиша това за да го имат предвид тези, които тепърва ще сключват договор с въпросния оператор - за всеки случай вземете и проверете десетина дни след сключване на договора дали наистина имате такъв mhihi

Потребителски аватар
hidalgo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hidalgo » Съб 21 юли 2012 16:57

Един въпрос към онези от вас, които са на ВОВ - възможно ли е няколко месеца да не се плащата такса, тъй като картата няма да се ползва, и след този период да се плати таксата и картата да е ОК? :roll:
По-голямата част от годината не съм в БГ и не искам да държа карта с договор, пък да не се ползва и за това мисля да мина на ВОВ.

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Съб 21 юли 2012 19:46

hidalgo написа:Един въпрос към онези от вас, които са на ВОВ - възможно ли е няколко месеца да не се плащата такса, тъй като картата няма да се ползва, и след този период да се плати таксата и картата да е ОК? :roll:
По-голямата част от годината не съм в БГ и не искам да държа карта с договор, пък да не се ползва и за това мисля да мина на ВОВ.

Мини на Колю(на вивакома). На БОБ-а ако за 6 месеца нямаш една изговорена минута автоматично ти се спира картата и нямаш повече право на карта от БОБ.

vw_motor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_motor » Съб 21 юли 2012 19:49

Да възможно е само до 6 месеца /последователни/.
След 6 месеца без една стотинка сметка ще ти блокират картата и влизаш в нещо като черен списък на потребители, който не ползват услугите им и не можеш да подписваш нов договор с тях.

Вече ме изпревариха с отговора :lol:

Потребителски аватар
hidalgo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hidalgo » Съб 21 юли 2012 19:59

Последно 6 месеца без да се изговори една минута или 6 месеца без да се плати поне една такса? :roll:

vw_motor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_motor » Съб 21 юли 2012 20:14

Елементарно Уотсън :drunk
Ко ги боли фара да ли говориш или не :mrgreen:
Не казваш какъв боб ако е с месечна такса ще си я плащаш като поп говори или не говорил.
Ако е без месечна такса 6 месеца с сума 0.00 лв и бай бай BOB. :D
Капиш?

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Съб 21 юли 2012 20:16

Само в офис на БОБ ли може да се прехвърли номер?Може ли след това да се плаща на други места?

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 21 юли 2012 20:35

k_garchev написа:Само в офис на БОБ ли може да се прехвърли номер?Може ли след това да се плаща на други места?

Значи в Офис на боб можеш да прехвърлиш номера си, в М-тел неможеш, има много офиси, даже скоро направиха и до Лидъл една бутка и пише БОБ на нея! А за плащането, можеш и по банков път, като питаш в офис на боб, как им е банковата сметка, и там да им изпращаш парите, или през банкомат :screwy

vw_motor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_motor » Съб 21 юли 2012 20:37

Нещо ви помързява да четете http://www.bob.bg/pay.php
За мен най удобно ми е в Easy Pay. http://easypay.bg/?p=offices
Боб има в повечето магазини Технополис,Kaufland и др.
А това с прехвърлянето ми обявиха до 30 дни " може и за 2 дни може и за 22 дена зависи от настоящи я ви оператор има инфо сайта в раздел Frequently Asked Questions

В какъв срок се извършва пренасянето на номер?
Подаденото заявление се разглежда в срок от 2 работни дни.

А действителното пренасяне е за по горния период до 30 дни който не е обявен на сайта това ми го обясни служител на BOB преди време вече може да става и за 2 дни, но надали mhihi
Ако някой има прясно инфо да сподели :да:

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Нед 22 юли 2012 10:01

hidalgo написа:Последно 6 месеца без да се изговори една минута или 6 месеца без да се плати поне една такса? :roll:

То е едно и също. БОБ няма такса.

Там отчитането е на секундата, след първта минута, а не като при БОБ 61сек = 120, 121=180; 181=240.
Цената на минутата е същата.

Потребителски аватар
zloby3400
Автомобил: Golf III
Двигател: AEK 1996
Контакти:

Мнениеот zloby3400 » Съб 17 ное 2012 2:13

Да поизтупам малко темата от прахта. Реших да мина на Супер Боб - знаете за какво иде реч - 500 мин. към всички мобилни оператори, 500 мин. към всички фиксирани мрежи и 500 смс за месец. Някакви впечатления и отзиви от качеството на услугата? Подадох заявление и сега чакам - надявам се да си спазят сроковете а те са:
" 3. Пренасянето на номера се осъществява в рамките на 7 работни дни, считано от датата на подаване
на заявлението и включва „прозорец на преносимост” не по-голям от 7 часа. „Прозорецът на преносимост”
е времето, през което номерът се деактивира от старата мрежа, активира се в новата мрежа и се
актуализират базите данни на всички оператори. „Прозорецът на преносимост” е от 09.00 часа до 16.00
часа всеки работен ден. "

kilowat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kilowat » Пон 24 ное 2014 23:31

Здравейте на всички !
Ето моите преживелици с оператора боб:
След получаване на смс,че минута разговор ще и струва 39ст. на предплатената карта на майка ми която е на Виваком реших да я прехвърля на боб тъй като картата беше с много ниска такса .
При подписването на договора ( титоляра на картата съм аз ) ми " подариха" карта която има 150 безплатни минути и смс-и пиша " подариха " защото и тази карта има договор освен тази която прехвърлям.
Първите няколко дни всичко "ОК" след трето число на месеца реших да проверя сметката на "подарената" карта ..... и установявам че има натрупана някаква малка сума ...... в първия момент си помислих ,че става дума за таксуване към оператора понеже и то се таксува в техните мрежи.
Обадих се на оператор действително обаче тази сума се оказа натрупана от изходящи разговори към национални мрежи .
Разрових се в договора и установявам,че тези минути трябва да са активни 30 календарни дни след подписването на договора ..... пак звъня на оператора и му казвам ,че има грешка ..... оператора ми излиза с номера да сканирам договора и да го пратя .
Е тука вече много ми дойде и отидох до местният офис намиращ се на територията на Кауфланд Силистра за да поискам обяснение .
След много гледане и взиране в монитора служителката ми обясни ,че на 3-то число всички карти се " зануляват" което е в абсолютен разрез с договора.
Договора беше подписан на 27-мо число а на 3-то число безплатните минути ги нямаше.
След хиляди проби и грешки да се регистрирам на сайта им не успях ... сайта им не харесва Gmail.com но заради една тъпотия на оператора няма да регистрирам поща която да се харесва на техният сайт .
Звъня отново на оператора ... за (пореден път,всяко звънене ме коства близо 20 ст.) казвам им за проблема ,отговарят ми да съм се бил писал на техническия отдел да та оправели грешката ... е направо ми писна да се занимавам с тях .
Отивам отново в офиса за да искам разпечатка на разговорите ( по договор мога да поискам като заплатя за това ) отговарят ми регистрирайте се в сайта ни .... и настана един омагьосан кръг в който не мога да разбера " кой пие ,кой плаща " .
Отивам след около два дни да си платя сметката .... искат предварително да им се плати таксата "ок" но аз искам фактура за тези пари .... фактура също ми бе отказана със оправданието: "На сайта ни я има" .
При обстойното разглеждане на договора се оказа също ,че дата на подписване на договора няма .... което е грубо нарушение .
Чудя се още с колко небивалици ще се сблъскам с този оператор !

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”