! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
master_gamgee
Автомобил:
Двигател:

Re: ! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Мнениеот master_gamgee » Съб 21 юли 2012 13:14

бааа, зле е работата, като ви чета постовете, колеги.
Не знам дали има смисъл да споменавам баровеца със скъпия кабриолет, спрял на магистралата Варна-Златни, като половината му стърчеше в дясната лента (в която и аз карах) и трябваше да се проявява бърза реакция, защото тъпака спрял точно след завой и не го виждаш докато не наближиш съвсем, а нямаше и аварийни, да не говорим че на 10 метра по-нататък има отбивка, а която спокойно може да си приказва по телефона (това правеше ако правилно съм забелязал).
Иначе - по булевард Владислав си карам от центъра към автогарата, в средната лента съм, а дясната е само автобусна и в нея имаше един автобус. Добре ама в един момент усещам че оня се качва отгоре ми, а после почна да надува клаксона. Тъпака не беше пуснал мигачи, но след като се огледах се преместих в лявата лента, че оня щеше да ме отнесе. Викам си, сигурно е имало нещо в неговата лента и е трябвало да заобиколи (макар че трябва да ме изчака, след като вече съм почти пред него), ама нищо нямаше, после се пробра...обаче явно беше решил че му е по удобно да кара по средата между автобусната и средната лента...

Потребителски аватар
vladovelin
Автомобил: Golf3 GTI
Двигател: 2E 1994

Мнениеот vladovelin » Съб 21 юли 2012 13:17

Един мой колега спира на стоп и се оглежда.Вижда от ляво голям камион да включва десен мигач и намалява скоростта и нашият решил,че камиона ще завива на дясно и решил да излезе за да му направи место по-лесно да влезе в малката улица и камиона право в шофьорската му врата/ казваше, че ребрата му изпукали от удара/.
Камиона нямало да завива, а искал да спре след кръстовището.
Нашият човек отнесе акт за отнемане на предимство и ремонта си плати сам - вината била негова.

Потребителски аватар
simo
Автомобил: VW Passat B2 1986
Двигател: DT 1600

Мнениеот simo » Съб 21 юли 2012 13:21

Мба, не е толкова зле. Ставаме все по-опитни и все по-ясновидци.
Направо овладяваме Силата... yoda

master_gamgee
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот master_gamgee » Съб 21 юли 2012 17:30

vladovelin написа:Камиона нямало да завива, а искал да спре след кръстовището.
Нашият човек отнесе акт за отнемане на предимство и ремонта си плати сам - вината била негова.

б@си...
аз затова дори да видя мигач в такава ситуация чакам, докато не стана сигурен какво мисли да прави другия (нищо че отзад ми свирят)

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Нед 22 юли 2012 12:02

my heart iS iCe написа:Поредният Идиот на пътя! На едно кръстовище без предимство съм, спрял съм и се оглеждам, от мое дясно няма никой, от мое ляво идва едно ауди е 6363 ** което пуска мигач че ще завие, на дясно! И аз тръгвам, да навлизам, и ония в последният момент спира мигача и кара направо, и директно в мен, показах му със знак че беше пуснал мигач, даже се направи че не ме е видял. За жалост беше с униформа (ченге) facepalm

В правилника пише -до приключване на маневрата.Винаги изчаквам ,за да съм сигурен.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 22 юли 2012 12:41

rokera671 написа:
my heart iS iCe написа:пуска мигач че ще завие, на дясно! и ония в последният момент спира мигача и кара направо, facepalm

В правилника пише -до приключване на маневрата.Винаги изчаквам ,за да съм сигурен.

Да аз разбрах моята вина, че такива като тоя трябва да карат на авариини, за да могат да си правят каквото си искат, и останалите в движението да внимават, че не се знае, може да почне и на задна да кара! :screwy

master_gamgee
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот master_gamgee » Нед 22 юли 2012 13:45

по време на шофьорските курсове няколко пъти допусках тази грешка и моят инструктор се постара да ми набие в главата да не пускам мигача преди кръстовище, след като имам намерение да спра някъде след кръстовището (съвсем друг въпрос е къде имаш и къде не право да спреш), но въпроса е в това че подаването на сигнал преди кръстовище може да обърка фатално някого...

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Нед 22 юли 2012 15:51

При пътна маркировка и знаци на три лентов булевард позволяващи само от най-лява лента да се прави ляв завой разни в последната секунда от средна като пуснат ляв мигач и става ужас на кръстовището :banghead: Те едвам минават на червено,а за другите 100 коли зад тях остава над минута чакане до зеленото :banghead: И това е масово :evil:

Потребителски аватар
pkmz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pkmz » Нед 22 юли 2012 17:55

Боклуци всекакви има и то най-вече нагли безобразни типове. Това с правене на ляв завой от дясна лента на кръстовище най-много мразя да ми го направи некой отворен престъпник със скъп автомобил, които бърза да си продава дрогата. Преди време засекох една мутра със сиво Ауди при поредния опит да ме изпреварят отдясно на Т образното кръстовище на ул. Боряна с ул. Любляна. Това място е много гадно като почнат да минават от дясно ти не виждаш дали идват коли от дясната страна а времето за ляв завой е малко поради голямата колона, която ти идва от ляво и никой не дава мигач, ако завива на дясно по Боряна. Един с едно ауди, както споменах проста мутра наркодилър реши, че ще мине преди цялата колона от дясно в сутрешното натоварено движение. При неговото тръгване аз тръгнах с мръсна газ и свистене на гуми правейки левия завой пред него и при опит да ми се навре от дясно направих рязък десен завой набивайки спирачки, но за негов късмет не можа да ме удари. Не го знам какво щеше да обяснява на полицията и на застрахователите. Моля, не изпреварвайте от дясно и то на кръстовища дори и на трилентов път освен ако това няма да предизвика катастрофа. Всеки автомобил има мъртъв ъгъл на виждане на дясното си огледало и ако шофырът не ви е видял преди това Вие сте виновни и имайте предвид, че вероятността да се завърти вашият автомобил и да се удари в страничната мантинела е много голяма.

mirror
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mirror » Нед 22 юли 2012 19:21

Поредния малоумник (PP0103AT) :banghead: добре че човека който тъкмо паркираше в ляво го видя къв е прост и се качи на тротоара че иначе нямаше да се разминем без надрани ламарини :banghead:
Звукът е спрян от естетични съображения :censored:

http://www.youtube.com/watch?v=aiIa81K0 ... e=youtu.be

Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Exell » Нед 22 юли 2012 22:15

Ахахахах , на отиване в петък се нагледах на простотия , но и днес не липсваха идиоти.

Карам от Благоевград посока София , и малко преди Дупница в село /ограничение 50км/ч/ аз си карам с 60 и оп :shock :shock :shock Опел корса с пловдивски номер ме изпреварва от дясната страна :? :? :? :? гледам в колата чичка , жена му /лелка/ и дете на около 10 години . Теглих му една и продължих да се движа зад него с идеята , че тоя е малоУмен. И точно след 2 километра , извън селото румънски мерцедес /Вито с ремърке/ реши да изпреварва чичката. Чукна ляв мигач , изнесе се и...... нищо не се случи. Двамата караха един до друг. От там си правя извода , че скапания ЧИЧКА е натиснал газта след като буса тръгна да го изпреварва. Отсреща идваше кола и буса нямаше голям избор /ЧИЧКАТА упорито отказваше да намали/ освен да чукне десен мигач и да засече корсата. От там нашия ЧИЧКА се панира , десен волан , спирачки /аз в това време съм зад него/ , след като овладя кенефа си започна да ръкомаха , да свири с клаксон....панаир , и цялата работа , защото е тъп като г*з и нито намали при изпреварването , нито спря да Юрка спрялата си корса.

Чак ме хвана яд , че не се джасна някъде , отвратителен тип!

А , за малко да забравя , поздрави на бързия Благоевградски гоУф , който в 24:00ч. се прави на шумахер /пак стигна след мен/ около прелеза и ЕКО-то и в крайна сметка не ме и погледна на светофара. /мисля , че нямаше стикери , но беше ТУНИНГ отвсекъде/.

Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Мнениеот slimmer » Пон 23 юли 2012 7:22

Съжалявам, колегата може да е от нашите, може да е завел някого в ИСУЛ (дано да не е и да са живи и здрави всички около него), но започна да става ежедневие (не говоря за него конкретно, а по принцип на този тротоар):
DSC_0053.jpg

В задачката се пита как жена с количка с бебе вътре трябва да мине от тук. В Голфа имаше и детско столче...

Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Exell » Пон 23 юли 2012 15:49

Един от двамата със игурност е бил Идиот /залагам на Опела/ . Надявам се да се е разминало без наранявания , но това е кръстовище в град и като видях как добре са се смачкали , се предполага , че единия е бързал да завие наляво , другия е летял да не му светне случайно червено и.... :arrow:

Изображение

Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Exell » Вто 24 юли 2012 16:07

Местоположение: Оживено кръстовище в София /предполагам , че повечето от Вас се сещат къде се намира/.

Участници:
-Селянин с мазда 3 /1-ви селяк/
-Олигофрен с Фиат Пунто /2-ри/
-Идиот с БМВ 7-ца /държавно/ 3-ти.

Време: Някъде около 08:30 сутринта в мрачна София.

Ситуация: Пътя е с три ленти :
-лява за ляв завой
-средна за направо
-дясна за надясно.
До тук всичко нормално , средната лента /в която съм и аз/ е винаги най-натоварена , аз изчаках около 15 минути за да се приближа до светофара , като по пътя си пропуснах само един рейс , искащ да се престрои от най-дясна лента в най-лява за ляв завой , но това е друг въпрос.

Та този най-отпред /сивата мазда/ на клипа изобщо не се и вижда , но О.К. , да кажем , че беше с ВТ регистрация , заблудил се човекО и оп ... прередил всички останали. Добрееее , но след това , докато свети зелена стрелка за десен завой , г-н.ФИАТ се ръгна малко по-влево и спря и зачака....зад него БМВ 7-ца , с многоОООо тъмни прозорци , тъмно фолио и стикери на разни вътрешни ведомства на "Република България" шибна ляв мигач и започна да чака някой да го пусне /не бях аз/. Светна червено , съответно заради тия 3-ма тЮфлеци поне 3-ма човека не успяха да завият надясно на зелен светофар.
Светна зелено за направо и...... на клипа се вижда. Маздата нали е първа с пилежи се шмугна пред всички на жълто , ФиатаДжията /пълен селяк с тъмни очила , рошаФ и пъпчасал/ без мигачи и индикации /се ръгна пред мен /не ми беше трудно да прогнозирам действието му/ , а г-н.Държавен Шофьор , явно ЛЕКО нервиран от това , че аз обикновения гражданин не го пускам запраши по трамвайната линия :)

Коментара оставям на вас. Това там е всеки ден!

П.С.
Добре , че е Димитър Павлов да ме развеселява сутрин :screwy :screwy

Потребителски аватар
jamie1
Автомобил: Chevrolet Aveo LT
Двигател: DOHC

Мнениеот jamie1 » Пет 27 юли 2012 23:06

Специални поздрави към майката на едно камикадзе с мотор който за малко не се хакна челно в мен.Случката е следната:В Четвъртък пътувайки за Ямбол към 18:00 18:30 1 км преди село Крушаре попаднах в колкона от автомобили пред мен която нямаше как да изпреваря понеже и в насрещното движение също се е образувала колкона.Та карам си аз и изведнъж някакво моторджийче-камикадзе идвайки от селото явно много бързаше и к.....то реши да се пъхне между мен и тези пред него.Аз веднага реагирах като леко мръднах волана в дясно да го избегна.Заради такова к...ле 1 мой приятел сега е в болница,защото преди няколко дни на същия този път този мой приятел попада в същата ситуация за която ви разказах се преобърна,а камикадзето с мотора избяга.

Върни се в “Пътеводител”