Проблеми с мобилен оператор ?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
tisho_tch
Автомобил:
Двигател:

Проблеми с мобилен оператор ?

Мнениеот tisho_tch » Нед 22 юли 2012 15:59

Не очаквах във виваком да има толкова нагли измамници, но доживях и това да разбера :bowdown

накратко... Имам 2 номера на виваком, всеки с по 120 мин. безплатни разговори към виваком. Забелязвам че сметките са високи всеки месец....но все не ми се занимаваше да проверявам.
На 11.07 до 21.07 бяхме на море и оставихме единия номер(телефон) в къщи. Като се прибрахме взех оставения телефон и се обадих на оператор за проверка на изговорените минути.....разбрах че от номера който не сме ползвали от 10 дни имам изговорени 60 мин. във виваком само от 15.07(тогава се нулира брояча)...т.е. за 5 дни от изключения телефон са ми отброили 1 час разговори !!!
Онемях от изумление, обадих се на оператора им и разбрах че разговорите са само към един и същи номер - ДРУГИЯТ МОЙ НОМЕР. Дори ми казват точното време за провеждане на разговорите и тяхната продължителност !!! Оператора твърди че разговорите са проведени защото ги вижда в системата и дори не смята за необходимо да пуска случая за проверка....ДА ама НЕ разговори за този период от този номер няма нито един, телефона е бил изключен и заключен в дома ни....дори в паметта на телефона няма набиран този номер (както между впрочем няма получавани обаждания до другия ми номер който е бил в мен).

Искам съвет какво мога да направя в случая. От една страна съм 100% сигурен в правотата си, а от друга те имали в системата си моите разговори. Моля за съдействие !

Последна промяна от tisho_tch на Нед 22 юли 2012 16:59, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Re: Хванах VIVACOM ме мамят, как да го докажа ?

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 22 юли 2012 16:03

Искаш да кажеш че този телефон който е бил вкъщи, е разговарял с телефона който е бил във вас, през това време когато сте били на море? :screwy Да неби двата номера да са в група, и да имат общи минути един към друг? И когато единия изговори минутите, и после почва да харчи от другия, на който му стоят минутите, незнам какъв план ползваш, Мега калл, оптима и т.н! Обясни по подробно, че може и да се заблуждаваш?!

Потребителски аватар
tisho_tch
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_tch » Нед 22 юли 2012 16:10

Двата номера са на тарифен план UniCall S, няма никакви групи това са си 2 самостоятелни номера....а и това е абс. без значение - отчитани са обаждания от единия(неизползвания) до другия - които НЕ СА и НЕ Е ИМАЛО КАК да бъдат проведени.

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Нед 22 юли 2012 16:18

Единственото което ми хрумва е да отидеш и да се консултираш с нотариус,телефона да се остави на съхранение изключен и с подписан документ за това при нотариус или в полицията с серийния номер на симкартата,както и написан номера който отговаря на серииния номер на картата(тоест номера койтоса ти дали от виваком)това да го има упоменато в документа,както и датата на оставяне на телефона на съхранение,може би може и в полицията да ти свършат тази услуга,или в банка със сейф и заверка от нотариус.Трябва да търсиш начин с който доказваш неизползването на телефона за този момент,а начините са само тези,след това с документа от нотариус,полиция,банка и тн........ Правиш една разпечатка на която се виждат разговорите,взимаш тези двата документа и ги съдиш.... Но поне 10 000 лв ги ръсни,ако съм на твое място,по-малко от 10 000 лв няма да приема,иначе с документите в някой вестник и така. То ще лъсне!
Сигурен съм,че ще се справиш!

Потребителски аватар
tisho_tch
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_tch » Нед 22 юли 2012 16:26

Да, подобни варианти ми се въртят и на мен в главата...просто искам да го обмисля добре и да си "изиграя картите точно"...мога да плащам яки сметки, но не понасям да ме мамят.

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Нед 22 юли 2012 16:37

Да не би да си пренасочил обажданията.
Преди, за да не ползвам два апарата си бях пренасочил личния номер към служебния и доста години нямах дори апарат.

Потребителски аватар
ping23
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ping23 » Нед 22 юли 2012 16:42

Пич да не си активирал някакво пренасочване?
Чувал съм за такива драми но честно казано не вярвам да са толкова нагли.

Потребителски аватар
tisho_tch
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_tch » Нед 22 юли 2012 16:46

R@do написа:Да не би да си пренасочил обажданията.
Преди, за да не ползвам два апарата си бях пренасочил личния номер към служебния и доста години нямах дори апарат.

Да, обажданията на неизползвания номер(телефон) са пренасочени към този който е бил в мен. От това следва ли че ситуацията се променя ?? Според мен с това пренасочване единствено съм получавал обажданията които са били отправени към оставения тел....едва ли това може да обясни 1 час разговори от оставения към използвания номер. Ако бъркам нещо ме поправете :да:

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Нед 22 юли 2012 16:49

Тези 60мин само към твоя номер ли са изговорени?

И само ти липсват 60мин от пакета със 120 към Виваком или са ти таксували 60мин към други оператори и плащат хем месечна фиксирана такса хем и отделна сума за изговорените 60 мин.?

Понеже ако е първото,и аз гледам един ден понякога имам останали 60-70мин,а на другия хоп се покачват и стават колкото трябва да са си.Може и брояча за наличните минути да не показва коректно,говоря за този с *123диес

Иначе ако те лъжат е добре да си подготвен и да ги хванеш с нотариус,не се оставяй да те лъжат :да:

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 22 юли 2012 16:49

tisho_tch написа:
едва ли това може да обясни 1 час разговори от оставения към използвания номер. Ако бъркам нещо ме поправете :да:

Точно това обяснява всичко, когато ти звънне някой на тоя номер който е вкъщи, от там се прехвърля на другия който е в тебе, а той е извън страната, и таксуването става и на двата телефона, на този който те търси и на този който е вкъщи който е прехвърлен към другия номер, а на този който приемаш повикването, мися че не го таксуват! Мисля че от там ти идва тази дупка със 60 мин! mhihi

Потребителски аватар
predat0r
Автомобил: Mercedes-Benz W203
Двигател: C270CDI

Мнениеот predat0r » Нед 22 юли 2012 16:51

Ако си пренасоча Мтелския номер към Глобулския..... Тези които ми звънят на Мтелската карта и които имат към мен безплатни минути какво ще стане..... Някой можели да ми обясни защото не ми се носят 2 телефона за няколко човека които ми звънят на М-тел

Потребителски аватар
R@do
Батето

Мнениеот R@do » Нед 22 юли 2012 16:56

За тях няма значение, пренасочването си го поема ти. В моя случай, служебният ми номер беше добавен като "Любим" на личния т.е. безплатен и напрактика пренасочването не ми струваше нищо. Въпрос на правилна комбинация.

Потребителски аватар
tisho_tch
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_tch » Нед 22 юли 2012 16:57

my heart iS iCe написа:
tisho_tch написа:
едва ли това може да обясни 1 час разговори от оставения към използвания номер. Ако бъркам нещо ме поправете :да:

Точно това обяснява всичко, когато ти звънне някой на тоя номер който е вкъщи, от там се прехвърля на другия който е в тебе, а той е извън страната, и таксуването става и на двата телефона, на този който те търси и на този който е вкъщи който е прехвърлен към другия номер, а на този който приемаш повикването, мися че не го таксуват! Мисля че от там ти идва тази дупка със 60 мин! mhihi

да колега това е била причината, току що говорих с оператор и ми обясниха за услугата пренасочване: Всеки разговор предназначен за оставения номер и получен чрез пренасочване от ползвания...се таксува като изходящ за оставения. Така че внимавайте с тези пренасочвания, аз се радвам че все пак се изясниха нещата :applause:

drmilendd
Автомобил: Opel Vectra
Двигател: 22ZE 2009
Контакти:

Re: Проблеми с мобилен оператор ?

Мнениеот drmilendd » Нед 22 юли 2012 17:07

Точно тъй

Последна промяна от drmilendd на Нед 22 юли 2012 17:12, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
R@do
Батето

Re: Проблеми с мобилен оператор ?

Мнениеот R@do » Нед 22 юли 2012 17:08

Темата се изчерпа, пак не успяхме да ги хванем в издънка... :bishop

Върни се в “ОФФ-Топик - други”