КОлеги, прочетох всички теми за конденз от климатика, но така и не разбрах къде е при мен въпросното маркуче, което се запушва.
Колата ми е Голф 3 комби с фабричен климатик. Колата фабрично няма жабка. На нейно място има airbag.
От 2-3 дена конденза се стича в краката на пасажера.
Разглобих капака, под аирбега. под нея имаше една кора която се държи на 2-3 копчета. Свалих и нея.
Отдолу се виждат 2 неща - в дясно нещо, като охлюв, което вероятно е моторчето за въздуха в духалките. В ляво от него се вижда нещо, като правоъгълна пластмасова кутия, която не успях да отворя. Опипвах зад дази кутия и цялата ми ръка стана мокра. Вероятно там е топлообменника и конденза е напълнил тази кутия и прелива. В краят на кутията откъм конзолата напипвам тръба, която излиза отпред.
Някой има ли снимки или схема как да се справя с този конденз?
А ако знаете сервиз за автоклиматици в Стара Загора, където могат да ми решат проблема ще съм също много благодарен.
Конденз от климатика - Голф 3
- hristodj
- Автомобил: golf 3 kombi
- Двигател: AHU 97
- Контакти:
Re: Конденз от климатика - Голф 3
Точно тази тръбичка която напипваш в ляво.
Зад двигателя на купето е залепена една изолация с фолио отгоре.Ориентирай се къде горе долу излиза тръбичката и ще забележиш че фолиото е прерязано като формата у голямо английско.Но не е отстранено а си седи там.Под него е тръбичката.Сега е тъмно иначе щях да снимам.Дано да съм помогнал.
Зад двигателя на купето е залепена една изолация с фолио отгоре.Ориентирай се къде горе долу излиза тръбичката и ще забележиш че фолиото е прерязано като формата у голямо английско.Но не е отстранено а си седи там.Под него е тръбичката.Сега е тъмно иначе щях да снимам.Дано да съм помогнал.
- penev75
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Благодаря колега.
Какво да го направя това фолио?
До колкото прочетох при другите коли има нещо като тапа, която се маша със шестограм или греша.
Под фолиото ли е тази запушалка?
Какво да го направя това фолио?
До колкото прочетох при другите коли има нещо като тапа, която се маша със шестограм или греша.
Под фолиото ли е тази запушалка?
- hristodj
- Автомобил: golf 3 kombi
- Двигател: AHU 97
- Контакти:
Казвам къде се намира но лично не ми се е налагало да отпушвам.Иди на канал и я намери и с една мека жица пробвай да я отпушиш.
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
viewtopic.php?f=5&t=145530&start=0&hilit=%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B0+%D0%BE%D1%82+%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0+%D0%933 същата история. Има и още теми(за Б3 и Б4 е същото), вкл. със схеми на климатичната инсталация, където въпросната тръбичка се вижда. Но както е писал колегата над мен, отиваш на канал или подемник и ще я намериш на преградната стена между купето и моторният отсек.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”