Дайте мнение за Поло AEV-97 година.
- tatenceto
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Дайте мнение за Поло AEV-97 година.
Колеги,имам въпрос към Вас.Мога да взема Поло 97г. с код AEV-1,0 в перфектно състояние. Но е със задрал мотор.Цената му е като за вторични суровини.Но трябва да се ремонтира съществуващия мотор или поставянето на нов.Четох че цените на буталата за този мотор са в рамките на около 200 лева броя.Плюс шлайфане блок и обслужване на глава,цената надминава цената такъв в движение.Мисля да сложа друг мотор,но дали си заслужава пак да е 1,0 или по голям.От тази интервенция трябва ли да сменям и скорости.И само компютъра ли се сменя или и други неща по ел.инсталацията.Въобще дайте идеи,дали да се занимавам въобще.И някой колега ако е правил подобна интервенция да сподели стъпките и ако може цената която е дал за това.
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
Re: Дайте мнение за Поло AEV-97 година.
Търси си 1.3 ADX - пак е моно
-
lion_heart002
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Най-евтино и безпроблемно ще е да сложиш отнякъде същия мотор.Сигурно ще струва към 250 лв самия мотор,ако колата е 400 + мотора + труд.... Да речем към 900 лв,според мен си заслужава,ако мислиш да я караш-защо не?
- tatenceto
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колата ще се купи за 500 лева. Следва мотор-до 300 лева,надявам се. Обслужване на мотора,гражданска,преглед и напред. Труда не го слагам,ще си я правя сам. Според това какъв мотор ще взема може да се наложи технотест и КАТ. Та все още го мисля дали си заслужава. Мераклия съм да сложа по голям мотор,такъв какъвто предложи колегата по горе. Но сега се ослушвам за такъв мотор и какво би ми струвал технотеста,а и дали ще разрешат. А и да питам дали ще ми трябва , и какво от ел.инсталацията на донора.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Колега, има една малка подробност, че на вторични няма как да му дадат 500лв. питал съм за Джета колко дават - отговор - към 250-300лв. Нали не мислиш, че полото тежи тон и половина? Това едно на ръка.
Сега по същество - ако си сигурен, че всичко е изрядно и сам ще си правиш заменките - бих го взел и бих му сложил 1.3 моно или карбуратор и ще го съдера от каране
Сега по същество - ако си сигурен, че всичко е изрядно и сам ще си правиш заменките - бих го взел и бих му сложил 1.3 моно или карбуратор и ще го съдера от каране

- tatenceto
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Значи,колата съм я ревизирал аз.За това казвам че е много добра.Просто 2 и 4 цилиндър са с липсващи парчета от буталата и задрали в блока.И понеже все пак колата е много добре,собственика ми я предлага за тази цена.Но следваше въпроса какъв мотор да му сложа,от вас разбрах кой е най удачен.Дали при монтирането на мотор 1,3 ; няма да се наложи технотест или направо в КАТ.Защото сега с новите годишни прегледи ми казаха че мерели и кубатурата на мотора и сравнявали по талон.И ако има разминаване как се процедира,някой сблъсквал ли се е с този проблем.А и ми се ще документално да съм изряден,ако е възможно
.
.- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
1.6 АЕА моноинжекциика,върви си добре,става идеално на газ и е по-здрав от 1.0 

Колега ако си от същото населено место я взимаи.В кат само с договора и талона.Сложи си 1,6 моно.Ако му слагаш газ не пишаш нищо по компове инсталация монота и тн.За техно тест офицялно си плащаш 400 а за на ръка не знам колко.Кви са тез прегледи дето мерят кобатура и мошност да не са ги задалжили в всеки сервиз за ГТП да има дино стенд.Е сега паднаха цените на диното.Това в крага на шегата.То и сега се минава по документи камо ли ако си с колата там някои ша ти мери и рови за код двигател и темподобни.Слагаи смело 1,6 1,3 е същият мъртвец като сегашния имам си го.
- tatenceto
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колата и аз сме градски. Питах за прегледа,защото на двама мой колеги са им мерили кубатура,по техни описания. Слагали някаква пръчка на мястото на щеката за маслото и на тръбичките за високото налягане към дюзите. Те са дизел. Им е показал на дисплея кубатурата,обяснили са че по този начин проверявали дали отговаря,съответно и за изгорелите газове си правели корекция. Та интересно е при разлика с талона как ще реагират. И не на последно място,скоростите да ги сменявам ли с такива за подходящи за 1.6 или да оставя оригиналните. Ако се сменят кои бихте предложили Вие.
- stefan4o
- Контакти:
Ефектът 1.6 мотор със скорости за 1.0 няма да ти хареса, особено на дълго. А вероятно и на градско де. При положение, че тоя тип СК са по 100-150 лева е по-добре да се смени комплект мотор+скорости. Само че оттам имаш вероятно и по-друг стартер (като мощност, заради по-голямата кубатура), така че го включи и него в сметките.
Има разлики и в съединителя - 190мм при АЕР и 200мм при 1.6 моно.
Ако искаш да ти излезе минимално тънко според мен търси някоя двойка 1.3 (вече са на символични цени, ако е някоя ударена примерно) и я вземи цялата като ползваш по-голямата част от периферията покрай мотора. Останалото пускаш на части по 5-10 лв. и накрая на скраб. Така ще ти излезе много тънко трансплантацията. То това можеш и с ударено Поло да го направиш или Голф 3, но са малко по-скъпи
Има разлики и в съединителя - 190мм при АЕР и 200мм при 1.6 моно. Ако искаш да ти излезе минимално тънко според мен търси някоя двойка 1.3 (вече са на символични цени, ако е някоя ударена примерно) и я вземи цялата като ползваш по-голямата част от периферията покрай мотора. Останалото пускаш на части по 5-10 лв. и накрая на скраб. Така ще ти излезе много тънко трансплантацията. То това можеш и с ударено Поло да го направиш или Голф 3, но са малко по-скъпи
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
tatenceto написа:Колата и аз сме градски. Питах за прегледа,защото на двама мой колеги са им мерили кубатура,по техни описания. Слагали някаква пръчка на мястото на щеката за маслото и на тръбичките за високото налягане към дюзите. Те са дизел. Им е показал на дисплея кубатурата,обяснили са че по този начин проверявали дали отговаря,съответно и за изгорелите газове си правели корекция. Та интересно е при разлика с талона как ще реагират. И не на последно място,скоростите да ги сменявам ли с такива за подходящи за 1.6 или да оставя оригиналните. Ако се сменят кои бихте предложили Вие.
На мястото на щеката се слага термодатчик, от тръбичките за дюзите се мерят оборотите, а в ауспуха - газанализатор. Мерят се газовете, при работна температура на мотора.
За да ти измерят работен обем, пускат в цилиндъра питомна хлебарка с мини-ролетка, да измери диаметъра, а хода на буталото се мери с шарено колче - жалон и теодолит. После по спомени от уроците по математика за обем на цилиндър се изчислява кубатурата. Ама хлебарките не щат да бачкат повече от 3 часа на ден, та и това ще отпадне от прегледа.

Колеги къде ги минавате тия прегледи
Ще ми разглобяват половината кола да мина технически, как па да не стане 
Ще ми разглобяват половината кола да мина технически, как па да не стане 
- tatenceto
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
В процес на издирване съм на донор.Но за сега удрям на камък.Ще ми се да взема комплект мотор със скорости,но на този етап няма оферти.
- tatenceto
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега от форума продава мотор ABU-със скорости CHL комплект.Въпроса ми е,това мога ли да го сложа на полото и какво ми трябва.Лапите от съществуващия мотор-AEV-щe станат ли на новия.А щях да забравя,с полуоските, кои да ползвам.Имат ли разлика ,дължини,диаметър,след като ще сменям скорости.
- stefan4o
- Контакти:
Би следвало да паснат. Те са с еднакви блокове и еднакъв тип скорости.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”