Бора 1.6 16v и ГИ как се държи?

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
pav4omed
Автомобил:
Двигател:

Бора 1.6 16v и ГИ как се държи?

Мнениеот pav4omed » Сря 18 юли 2012 15:06

Здравейте колеги, замислям се дали да не сложа един ГИ на Бората, понеже предишната ми кола беше с АГУ, а доста пътувам и сега бензинеца ми се вижда соленичък. Интересува ме мнението на колегите които имата Бора/ Голф 4 с този двигател(1.6 16v 105hp) да кажат позволява ли той поставянето на ГИ, имали нещо по-специфично, колко газ има харчи, какви ядове ще бера(катализатори, ламбда сонди и пр.) и има ли смисъл тази интервенция? Всяко менение ще е ценно, мерси на всички!

Потребителски аватар
audi__a8
Автомобил:
Двигател:

Re: Бора 1.6 16v и ГИ как се държи?

Мнениеот audi__a8 » Нед 22 юли 2012 14:38

по принцип ако сложиш ГИ би трябвало с 1-2 литра да качи разхода от този на бензин което каде подобре от бензина ако газовото е хубаво и ти го сложат и настроят както трява нетрява да имаш никакви проблеми и ще устанеш много доволен

Потребителски аватар
eurogas
Автомобил: Jeep
Двигател: 4.7 V8
Контакти:

Мнениеот eurogas » Нед 22 юли 2012 16:54

Направили сме много такива, работят прекрасно на газ,няма никакви странични ефекти, разхода на газ е около 10 процента над бензина ако всичко е монтирано и настроено добре . :да:

pav4omed
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pav4omed » Нед 22 юли 2012 19:37

Питам понеже четох мнения из форума( явно противници на газта), сложа ли ГИ непременно се скапвала ламбда сондата понеже при газ били други параметрите? Четох и за проблеми с катализатора и какво ли още не, но явно това са единици така ли да разбирам?

Потребителски аватар
eurogas
Автомобил: Jeep
Двигател: 4.7 V8
Контакти:

Мнениеот eurogas » Пон 23 юли 2012 6:29

Катализатора като му дойде времето си отива, газта ако е настроена правилно не му пречи с нищо, иначе по стара традиция у нас всички проблеми се хвърлят върху газта, а никой не си дава сметка че спестява по 1000 лева на всеки 10 000 км., това са дреболии които са маловажни......важно е че 12 годишния катализатор които отдавна е за изхвърляне, сега се е запушил, голяма драма, режеш и без него. :да:

pav4omed
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pav4omed » Пон 23 юли 2012 10:04

Ясно - пак ще се кара на газ :beer ! Остана да ми препоръчате марка понеже ми прави впечатление, че на много обяви пише италянски ГИ,а не не пише марка или пък дадена фирма работи само с 1 марка ГИ, които са различен клас. Аз до сега карах АГУ ЛОВАТО и съм мн доволен, но нз на какво ниво са им ГИ-ни.
И още нещо четох, че в Русе не ги бивало много газаджиите(а аз мислех там да се случи "трансформацията"), каква друга алтернатива имам(от североизточна България съм).Мерси!

Върни се в “Автогазови уредби”