AHU смесване на масло с нафта, сменени разпръсквачи - решено

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
MMTZ
Автомобил:
Двигател:

AHU смесване на масло с нафта, сменени разпръсквачи - решено

Мнениеот MMTZ » Съб 21 юли 2012 14:47

Добър ден на всички. Карам VW Passat 3B5 с двигател AHU 90 к.с. 2000 год. Забелязах, че нивото на маслото се вдига, маслото не е пресечено и видимо е разредено с нафта.
Логично първата идея беше да сменя разпръсквачите, които се оказа че отварят на около 160 атм. вместо 190-200 атм. Смених и маслото след това. Минал съм около 300км от смяната на маслото и нивото се е покачило отново - около 1 см над максимума на щеката. Главата ми не го побира :banghead: :screwy
Помпата ГНП няма никаква връзка с маслото. Няма пушеци от горяло масло или неизгоряла нафта.
Ако някой се е срещал с подобен проблем или има идея какво може да е това ще съм благодарен да сподели.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Re: AHU смесване на масло с нафта, сменени разпръсквачи - решено

Мнениеот samo_pechka » Нед 22 юли 2012 21:35

Колата работи ли добре? Стартирането как е топла и студена ,вървежа? Нафта в маслото при този мотор може да влезе единствено през дюзите му. Причините са няколко : Разпръсквачи повредени,блокирали.ГНП- липса на дост.налягане (или друг проблем).Неправилна центровка. "Издухан" мотор-недостатъчна компресия. В резултат нафтата не изгаря правилно ( изгаря частично) и се стича по стените на цилиндрите- оттам се смесва с маслото.

Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Пон 23 юли 2012 7:40

samo_pechka написа:Нафта в маслото при този мотор може да влезе единствено през дюзите му

за 300 км с 1 см (което е почти литър) ...полудя ли mhihi

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Пон 23 юли 2012 12:30

Не съм обърнал внимание :oops: за 300-те км :oops: Май биричката ми дойде снощи в повече :D

Потребителски аватар
wnaso
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wnaso » Пон 23 юли 2012 13:45

Да не се окаже антифриз в маслото.

Потребителски аватар
MMTZ
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MMTZ » Пон 23 юли 2012 19:00

Благодаря за отговорите. Проблема е решен. Просто източих маслото от страх да не напълня интерколера и да се газирам и видях, че в тубата 5л. която дадох за наливане имаше останало 1 кило. Като добавя около 200 мл. дето са се отекли от главата, половин кило от филтъра и ето го едно кило повече от къде е дошло. Аз по инерция реших, че пак е нафта въпреки сменените разпръсквачи - а то си било масло. Налях си сам ново точно колкото си пише, 3.8л., по книга, минах около 900 км и не е мръднало.

За това: винаги си сменяйте сами маслото или внимателно гледайте колко ви наливат, да не се получават срамни ситуации като моята :oops:

P.S. samo_pechka - стана ми интересна идеята за недостатъчно налягане от ГНП - какво точно имаш пред вид - помпата да не вдига достатъчно за втората степен на отваряне и да не разпрашава нафтата ли? Не се бях сещал за това.

Върни се в “Дизелови агрегати”