Уикенда ходих до провинцията. Нафта сипвам само OMV Max Motion, дори през лятото, почти винаги от OMV-то на Александър Малинов в София, като сипвам толкова, че да има и за връщане, за да не рискувам в провинцията да попадна на лоша нафта (то, не че на посоченото място имаш гаранция, ама все пак като е на такова ключово място, все се надявам да не правят глупости). И в тоя случай пак там заредих. В събота, като карах в провинцията, ми направи впечатление, че при подаване на газ се чува едно свистене като излизане на въздух през дюза, но жената рече, че си въобразявам, щото аз напоследък все се ослушвам за едно пристъргване в предницата, за което съм пуснал отделна тема. В неделя обаче като тръгнах за София свистенето като че ли постепенно се усилваше, и по средата на пътя в движение ми изписа Engine Workshop и ми светна постоянно лампата, която е като намотка (предполагам, отнасяща се до подгревните елементи?). Веднага спрях, и огледах - температурата си беше на 90 градуса точно, нищо не пушеше, общо-взето колата изглеждаше нормално, като изключим свистящия звук, за който споменах по-горе. След телефонни консултации с приятели и niksi, гледах стоповете - работеха и трите и се изключваха при пускане на спирачката - т.е. на пръв поглед нищо им няма. Тъй като niksi ми каза, ако колата върви без особени симптоми, да си я закарам така в София, накрая се престраших и я подкарах.. По пътя лампата с намотката от време на време гаснеше и все едно нищо не се беше случило (като изключим свистенето), после пак се появаваше и мигаше известно време и т.н., а съобщението Engine Workshop се появи още на 2-3 пъти.. Към 100-тина км. преди София обаче ми светна и Emissions Workshop и горе-долу по това време забелязах, че колата загуби динамика - като спъната беше.. Сега се сетих, че преди време (миналата есен) пак еднократно ми беше изписала Abgas Werkstat, но тогава като я водих при майстора, при който ходех по това време, той каза, че като изчистил грешката, повече не се появила и така си карах до тоя уикенд. Та, очаквам вашите прогнози и залагания. Разбира се, тия дни ще се ходи и в сервиза

ЕДИТ: след като се появи Emissions Wokshop, от време на време имах чувството, че колата ту леко ускорява, ту забавя, въпреки равномерното подаване на газ - като плавно придърпване и отпускане, а понякога се редуваше и с рязко придърпване при отпускане на газта
ЕДИТ 2: на тръгване към провинцията, в петък, ми светна Service in 3000 km. Не знам с какво може да е свързано точно - може би маслото? Преди 7000 км. е сменявано заедно с всички филтри (без DPF).