Мигаща лампа за маслото и издаване на звук?
- boro7777777
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: AEA
Мигаща лампа за маслото и издаване на звук?
Някой може ли да ми кажа на какво се дължи това.Както си карах днес по магистралата, лампата за маслото взе да мига и да издава звуци.Спрях колата и вдигнах капака.Първото нещо което беше е да погледна под нея за вероятен теч, но нямаше нищо.След това проверих маслото, но и то си беше до максимума.Запалих колата и се беше оправило.
- boro7777777
Re: Мигаща лампа за маслото и издаване на звук?
Мерси.Явно засега няма да я пипам.А и бях я понастъпил малко,после я карах по-леко и проблем нямаше. 
- vit_autosofia
- Автомобил: Мерцедес W210 2002г
- Двигател: 2700CDI
- Контакти:
Ако не вземеш мерки ще има пак
- boro7777777
Какви мерки да взема колега?На този етап мисля, че е от количеството масло.Вероятно е от него, защото маслото е малко над максимума и датчикът го отчита.
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
boro7777777 написа:Какви мерки да взема колега?На този етап мисля, че е от количеството масло.Вероятно е от него, защото маслото е малко над максимума и датчикът го отчита.
Да,бе от количеството ще да е!При първа възможност да се измери налягането на маслото!
- boro7777777
Някакъв съвет, как да го измеря или къде,че не съм много наясно с това?
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
Стар изтърбушен маслен датчик със запоена медна тръбичка и манометър до 10 бара поне.Махаш твоят датчик(ако са два и на двете места е удачно),навиваш тая тутурутка и палиш,абстрахираш се от лампата и се вторачваш в манометъра,на студено може да удари и 6-ца..това е добре..на топло-каквото-толкова.Записваш тея числа и градуси и ревеш по форума.Все някой ще се намери да те уплаши/успокои.
Аз тъй си пиша,ама не съм си направил още "тутурутка"..някой ден на зор ще я правя...май..
Аз тъй си пиша,ама не съм си направил още "тутурутка"..някой ден на зор ще я правя...май..
-
apolon
- Автомобил: BORA 1.6 16V
- Двигател: AUS 2000
Във всеки сервиз имат по няколко такива "тутурутки" с различни резби на накрайниците и не си струва да си правиш.А услугата е около 10лв.Там като измерят ще ти кажат к'во е положението.Но ако е "бива" или "зле" я давай да и турсят кусурите иначе след година мотора ще е пътник.
- boro7777777
Явно ще ходя направо до сервиз,ако почне да го прави често.Ще видя тея дни, дали пак ще го направи, защото вчера и беше за първи път.
Edit:
Поразчетох се малко за този проблем и какво да видя, на много хора е правило това и то на същото място, на което и на мене(Тунелът посока Пловдив-София).
Тези дни ще я понастъпя пак нагоре и ще видим ,дали ще има ,,вой".
Общо взето, това може и да не е нищо плашещо.При някои се е оправило със смяна на на масло, при друг с нов датчик, при трети с някаква чек система.Също така ,при някои това явление се е получавало веднъж два пъти на пет години,необяснимо защо.
При мене както съм написал е за първи път,можело да е дори и от висока температура,че маслото оредявало .Маслото ми ако не съм споменал е Repsol Elite Injection 10W40.
Edit:
Поразчетох се малко за този проблем и какво да видя, на много хора е правило това и то на същото място, на което и на мене(Тунелът посока Пловдив-София).
Общо взето, това може и да не е нищо плашещо.При някои се е оправило със смяна на на масло, при друг с нов датчик, при трети с някаква чек система.Също така ,при някои това явление се е получавало веднъж два пъти на пет години,необяснимо защо.
- vit_autosofia
- Автомобил: Мерцедес W210 2002г
- Двигател: 2700CDI
- Контакти:
boro7777777 написа:Явно ще ходя направо до сервиз,ако почне да го прави често.Ще видя тея дни, дали пак ще го направи, защото вчера и беше за първи път.
Edit:
Общо взето, това може и да не е нищо плашещо.При някои се е оправило със смяна на на масло, при друг с нов датчик, при трети с някаква чек система.Също така ,при някои това явление се е получавало веднъж два пъти на пет години,необяснимо защо.При мене както съм написал е за първи път,можело да е дори и от висока температура,че маслото оредявало .Маслото ми ако не съм споменал е Repsol Elite Injection 10W40.
Те това Repsol Elite Injection 10W40 е директно за канала.Става на водица и от там пада и налягането на маслото.
Съвет:
Пробвай като за начало с по качествено масло.
Последна промяна от vit_autosofia на Вто 24 юли 2012 9:46, променено общо 1 път.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Съвета е добър,пробвай с друго масло и ако пак се обади бягай на сервиз да мериш налягане на помпата и компресия.На мен като ми светна лампата по баирите на Оброчище се наложи да сменям мотора.
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
boro7777777 написа:
Edit:
Май не е от тунела,а от сезона
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
emo-gar написа:
Май не е от тунела,а от сезона![]()
Определено не е от тунела. Явно колата се зори и вдига температура =>маслото става вода=>пищене на зумера. Не зная какъв е наклонът на тоя тунел, но е хубаво по-маломощните мотори да изкачват наклони една предавка преди последната - в случая - на 4-та, щото инак малко се зори моторетката и съответно "грее".
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Точно преди тунела има един дълъг и стръмен баир (като идваш от Пловдив е по-стръмен). Обикновено в големите жеги колите, които не са добре гледани минават тунела и след него се предават. Я лампата за маслото ще светне, я антифриза ще хвърли.
Моя съвет е да сложиш някакво нормално масло и 90% е шанса проблема да изчезне.
Моя съвет е да сложиш някакво нормално масло и 90% е шанса проблема да изчезне.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”