Здравейте колеги,
имам нужда от помощ, проблемът е следния:
Става въпрос за апартамент със стар естествен паркет.В самото начало мислях да го запазя, но в последствие се получи така, че това излезе невъзможно. Въпросът е, че съм махнал по около един ред от всички допирни точки със стените, защото слагах на всички стени гипсокартон.
Под самия паркет обаче има някаква много странна коркова основа, която се рони и залепването на паркета за пода е невъзможно. Поради тази причина искам да донаредя махнатите парчета и да ги залепя едно за друго, след което отгоре ще сложа хубав ламинат.
Не гоням перфектност, а само донареждане, колкото да има здрава и права основа за ламината.
Да поясня, че паркет е от по-дребните и е реден на рибна кост.
Питането ми е има ли колега от форума или фирма, която би се наела със задачата и на каква цена?
0878774722 Цветан
Благодаря предварително на всички
Проблем с редене на паркет, препоръчайте ми майстор.
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Re: Проблем с редене на паркет, препоръчайте ми майстор.
Колега фирма не мога да ти препоръчам за София, но ако имаш възможност си изцикли стария паркет и остани с него. Ако не е циклен от както е сложен няма да има проблем да се изцикли и лакира. Усещането от естествения паркет е много по-добро за мен, от това на ламинирания паркет. 

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Ако няма кой да го нареди наново удари една замазка на мястото на липсващия паркет и си готов за ламината,поне замазка всеки дето е хващал поне веднъж мистрия може да я направи 

- btkmobail
- Автомобил:
- Двигател:
Stivi написа:Ако няма кой да го нареди наново удари една замазка на мястото на липсващия паркет и си готов за ламината,поне замазка всеки дето е хващал поне веднъж мистрия може да я направи
Колега, за съжаление няма да стане така.
Нали се доссещаш, че тая влага от замазката ще се набия надол в корковата гадория,а отделно и паркета може да надуе, иначе и аз си го мислех

- scuba
- R.I.P. Holy Diver
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да имаш корк + естествен паркет и да го осереш с ламинат.. Ма ти си знаеш де. Аз думите ламинат и тапети вече не искам да ги чувам
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Е на мен пък ситен паркет на рибена кост колкото и да е добре нареден ,изциклен и лакиран ми е такъв късен соц че не е истина,метни му един персийски килим и идилията е пълна
Да не говорим колко средства, време и разправия ще му струва за да стане тоя паркет във вида който трябва при положение че му е трудно даже да намери някой който просто да нареди махнатите парчета 

- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Да ама късния соц при добра обработка ще изкара колкото три ламината, без да броиме гадного усещане че си в къщичка на кукла Барби 

- scuba
- R.I.P. Holy Diver
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Moя късен соц на рибена кост е от 1985 (дали си бил роден?) До сега само веднъж го пренареждах. Докато на децата развития капитализъм е на 6 години и вече е за смяна ('ем тогава купих най-скъпото дето имаше на пазара - 10.5мм за детска стая)
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Скубич я конкретизирай към кой е поста ти за ЕГН-то, че далечната за теб 85г някой са били пълнолетни и с деца даже 

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Теодор написа:Скубич я конкретизирай към кой е поста ти за ЕГН-то, че далечната за теб 85г някой са били пълнолетни и с деца даже
За мен,и не само съм бил роден ами даже 14лета съм бил направил

- H2O
- Автомобил:
- Двигател:
Ако мислиш,че си го прецакал по добре го махни или запечатвай с ламинат.Истинския паркет е малко сложна работа за поддръжка.Нашия е от построяването на блока,далечната 1968г.Четири стаи всяка по 20+ квадрата.Горе-долу на всеки 2-3 години си иска неговото.Голяма сватба.Сега като си мисля,по добре на всеки 6 години да сменям ламинат.Но истинското дърво придава известна доза аристократизъм,но не и на панелен блок
Е,поне нашия не е панелен 

Върни се в “ОФФ-Топик - други”