Въпроси относно антирадари/радар-детектори???

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
110afn
Автомобил: Audi A6
Двигател: AFN

Re: Въпроси относно антирадари/радар-детектори???

Мнениеот 110afn » Нед 27 май 2012 10:45

Ясно за ГПСа и предупреждението, но риска си остава доста голям , и най вече да те застреля най-обикновен радар

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Нед 27 май 2012 13:34

С cobra XRS 9840 съм и ми прави впечатление , хваща необозначените патрулки на X1 /предполагам че ако ме засечат ще стане X5/ .Значи ли че пак стоят в някъкав пасивен режим.Вчера така ме отърва на 500 м ми свирна на X1 близко ,на X1 ама натистах спирачките и гадовете опааааа зад дървото с бяла астра дебнат.Пътя Димитровград - Хасково.

Потребителски аватар
bai_ILIA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bai_ILIA » Вто 29 май 2012 16:39

110afn написа:....и като застанат на стрелба... :bishop
Доста сте по-модерни от мен. С 12 бандова Кобра съм и почти няма смисъл вече. Необозначените патрулки с камери те стрелят, най-новите камери с кръглите стъкла въобще работят на друг принцип. Какво плащате и ъпдейтвате :screwy

необозначените са супер смешници с радари. ако е напълно изключен радара докато го пуснат и снимат ще са забравили, че съм минал.

ако имаш на предвид автоматичния им режим за засичане - нямат шанс. най-опасно зад голям завой като те стрелнат с преди това спрян радар. държат го изключен понеже им е ясно, че всяка 3-а кола е с радар детектор и новиете са на 360 градуса. това го правят на 2-3 места на АМ Тракия като гледат с бинокли кой се движи бързо. Но като се познава пътя пак нямат шанс. Аз газ не давам на непознати пътища...

един път така ме изненадаха зад един остър завой на АМ Тракия и просто не спрях :lol: не ги видях май понеже карах бързо хахаха

Радарите помагат на 99% Естествено, че могат да те гепят. Но шансът е нищожен. За мен радарът е важен в града. Там много лесно си с 20-30км.ч отгоре.

Аз имам 1 година и 4 месеца до Златния талон. Не мога да си представя да карам без радар детектор...

Потребителски аватар
110afn
Автомобил: Audi A6
Двигател: AFN

Мнениеот 110afn » Вто 29 май 2012 21:01

Я пак виж колко процента си написал....а дано вземеш златен талон...ама надали
Те фуражките ядат доматите с колците, седят само с включен радар и ти минаваш между капките
Колко било лесно да вземеш златен талон - купуваш си антирадар и готово :screwy

Последна промяна от 110afn на Вто 29 май 2012 21:09, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
bai_ILIA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bai_ILIA » Вто 29 май 2012 21:09

е не разбира се :D караш и мислиш. надявам се да взема. радарът само ми помага да не ме спират за превишена скорост. те си ме съсипват от проверки, но на документите :lol:

мързи ги милиционерите - камерата е пусната и снима на поразия. защо да се занимават да дебнат?! малко ли риби снимат...

не отричам, че ми се е разминавало 2-3 пъти. пример при това с немаркирана кола с камера - минавам я със 120км/ч в града докато се крият в гората и радара мълчи. притесних се - обратен и пак минавам пред тях на парад пред колона с коли - счупи се да реве радара.

куките пиели кафе и не бил пуснат. това преди мнооооооооооооого месеци. тоест наистина не е бил пуснат :lol:

няма как да те снимат без да разбереш. и те си имат чалъми спор няма. но опитът ми показва, че не им се занимава...

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Нед 22 юли 2012 11:56

Нямам нищо общо с фирмата продавач, но пускам видеото да питам това възможно ли е?
За мен ми се струва преувеличена реклама малко(не много малко), но искам и вашето мнение

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пон 23 юли 2012 18:34

малко ъп, вчера на "магистралата" Ботевград_Перник, в участъка без акт 16, където ограничението е 90 км/ч, бяла полицейска астра с монтирана камера в колата снимаше на поразия, залепи се зад теб, покарате малко заедно и се прехвърли на друг. Масово хората си мислят, че са на магистрала и карат със 120, като видят куките. Ние доста време карахме зад тях, после и малко пред тях с 90, като ги надминахме ги огледахме доста добре, вътре определено имаха допълнително оборудване като за снимане. Реалната причина да пиша в темата обаче е, че радара ни не мъцна грам. Тествахме няколко пъти намалим на 80, те ни надминат, после ние тях, но нищо. Радарът е Кобра от скъпите, активни са X, K, Ka, Ku бандовете. Реакция нямаше никаква, а тези определено си снимаха, поне няколко коли нащракаха докато ние се тествахме. Моля споделете честота, на която са тези нови камери и имайте едно наум като карате в района.

Потребителски аватар
velinsl

Мнениеот velinsl » Пон 23 юли 2012 21:37

Няма как да щракат в движение. Радара трябва да направи снимка и извади (или прибави, в зависимост от посоката на движение) скоростта, с която се движи патрулката, а тя се мени във всеки един момент, мени се всяка една секунда. Не, че не може това се направи, но в Българската полиция едва ли. Снимат само от стационарно положение.

С този пост не искам да кажа нищо лошо за полицията в България и нейните служители - просто системата е такава. Бих се радвал, ако някой неин служител ме обори.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пон 23 юли 2012 22:08

може може ... http://www.dnes.bg/index/2012/06/11/kat ... ite.161034
за нещо подобно става дума, въпросът е какъв му е принципа на работа и как радар-детектор може да го прихване

Потребителски аватар
velinsl

Мнениеот velinsl » Вто 24 юли 2012 7:41

Монтирани са в автомобил, но в движение не може да се измерва скоростта. Никъде не пише, че може и движение. Пише само, че са нови.
Някой нещо по моя въпрос, относно "стелта"?

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Вто 24 юли 2012 9:23

Какъв по-точно ти е въпроса относно стелта? Изглежда ми не чак толкова невероятно.
Точно такъв не съм виждал, но съм виждал други подобни радар детектори с вграден ЖПС и база данни за камерите и предупреждения къде има камери и т.н. За възможни полицейски засади вече не знам дали предупреждават...

Потребителски аватар
velinsl

Мнениеот velinsl » Вто 24 юли 2012 22:50

dlug написа:Какъв по-точно ти е въпроса относно стелта?

Дали всичко това е възможно, което го приказват?
Щото ми се струва малко невъзможно, но никога не съм се сблъсквал с такова животно "радар-детектор". За питам някой които се имал близки срещи с това.

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Чет 26 юли 2012 23:35

Е аз ти казвам-възможно е. Карал съм с друга марка и всичко което показват на клипа си го правеше. (без предупреждението за евентуални полицейски засади)

menko_90
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот menko_90 » Съб 08 сеп 2012 11:42

Аз имам колебания към кой радар да се насоча Kiyo GPS-700 или Snooper 3Zero на една цена са и двата имат GPS но ме съмнява,че и двата няма да хванат новите камери в патрулките?Онзи ден на излизане от Плевен(посока София) куките се бяха покрили в една пряка и си снимаха,чакам известие :D Ако някоя камера я няма в базата данни на радара дали ще я засече?

ccd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ccd » Вто 09 окт 2012 20:24

Аз имам въпросния Stealth RG300 и общо взето не съм доволен. Ако някой му е интересно мога да обясня и защо. От както съм го купил не е имало ъпдейт на базата, сайта няма форум за да докладвам за нови камери, нито пък мога да премахна абсолютно безсмислени предупреждения - пример Бургас пред кръговото до макдоналдс. Там каква засада може да има и колко бързо може да караш ? Може би преди да обърнат знаците на кръстовището... има и други, но за съжаление няма къде да докладвам. Базата за сега е безплатна, но "можело да стане платена срещу минимална цена за в бъдеще" . Има и други кусури

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”