Сериозен проблем с техническия преглед

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
popangelov_pet
Автомобил:
Двигател:

Сериозен проблем с техническия преглед

Мнениеот popangelov_pet » Пон 23 юли 2012 21:59

Здравейте, приятели,

Знам, че сигурно Ви изглеждам несериозен с този първи си пост, но от дълго време следя част от форума, а от неотдавна съм горд собственик на Голф 3... За съжаление обаче май се оказах доста загазил. :( Затова горещо ви моля за помощ, ако не в темата, поне на лично.

Та преди 2 години дядо ми си купи въпросния голф и си е правил всичко необходимо. Верно, не го беше карал дълго време и ми го преотстъпи с уверението, че всичко е направено и трябва да се притеснявам чак септември. Дотук добре, но след като минах дистанцията Бургас - София (без никакви проблеми) сега се вгледах в стикера и документите за ГТП (в София вече). Оказа се, че са изтекли февруари 2012година (преди 5 месеца). Казах си - дотук добре, ще си направя, но четейки разбирам, че имало глоба и искали големия талон и данъка (които са в дядо ми и данъкът е платен). Така, пак за съжаление не мога да чакам да ми ги прати (т.е. този вариант отпада). :(( Та въпросът ми е къде мога да мина без тях и възможно ли е? И възможно мога ли някъде да мина? Не ме разбирайте погрешно - за добро или лошо - не съм от тези "тарикати" (не че ги съдя), дето не плащат. Просто съм в една много кофти ситуация и ми е необходим Вашия полу-легален съвет.

Благодаря много, много, ако някой се отзеве бързо! Ще черпя по бира, гарантирам! :)

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Re: Сериозен проблем с техническия преглед

Мнениеот bobocamaro » Пон 23 юли 2012 22:08

ти нямаш проблем пич. Дядо ти, дано се оправи човека, да мине в коя да е книжарница да му сканират тея документи и да ги пратят на твой мейл.
20 лева макс отгоре, главата си залагам, и ше минеш преглед в некой "по-забутан" пункт.
тва с глобите е адската дивотия, голям талон и данък.
бъди убедителен с копията.
гражданска забравих, без нея не се фащай изобщо

Последна промяна от bobocamaro на Пон 23 юли 2012 22:16, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
predat0r
Автомобил: Mercedes-Benz W203
Двигател: C270CDI

Мнениеот predat0r » Пон 23 юли 2012 22:14

Според няма да стане номера.... На всякаде искат платежното за данъка.... Никой няма да си вкарва главата в торбата най добрия ватиант е дати прати документите по куриер и някаде в София да си минеш прегледа

popangelov_pet
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот popangelov_pet » Пон 23 юли 2012 22:18

Пичове мерси за отговорите, в предоставените ми документи от дядото имам данък за 2011г (няма да свърши май?). Казусът е още по-заплетен. Лошото е, че дядо ми няма как да ми ги прати, нито имейл (наистина този вариант съм го прегледал отвсякъде и с баща ми заключихме да се оправям сам) :). За сетен път - за съжаление - ми се пише пътуване след 2 дни, така че трябва да го решавам въпросът баш сам... А не ми се рискува пак без технически преглед на дълъг път. То като си мислиш, че няма проблем, си пътувах спокойно и доволно, но сега нервите ми са адски обтегнати, а и жената драматизира допълнително... :)

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Пон 23 юли 2012 22:20

Къде са ти искали документ за данък(общински) при преглед,аз като минавам-тази година не са ми търсили.Иначе за просрочен ГТП,мисля до месец няма проблем,за повече-било е и така навремето,но не са ме връщали от ГТП.Влез в такъв пункт като пешак и разпитай като "глупак"-"тънга,мънга..дедо стар..така/онака-кво прайм?"
А пък една от колите ни е "ничия",не е регистрирана в нито една данъчна служба..и си се движи най-легално с редовно ГТП!Ако има някакви промени в последните месеци,държа да ги науча и аз,защото въпросното возило заминава във "вторични" на момента...

Опааа,сега гледах ,от януари тази година са го въвели това за данъка-като задължително...Ама като минах април със служебен,никой не ми е търсил и аз няма как да имам такъв документ като "не-собственик"
Начи,праиш се на "улав" и питаш на конкретно място.
А сега се разтърсих за бележката от общината...зер и аз съм от тия,дето си плащат..понякога :Mr Green Fun
Ей това зачетох набързо
http://www.monitor.bg/article?id=321999

Последна промяна от emo-gar на Пон 23 юли 2012 22:30, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
alexx
Автомобил: SantaFe
Двигател:

Мнениеот alexx » Пон 23 юли 2012 22:20

гражданската я проверяват on line т.е. може и без нея за данъка не съм съвсем сигурен дали и него го виждат
ама талон искат защото го сканират ...

popangelov_pet
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот popangelov_pet » Вто 24 юли 2012 8:14

Днес ще пробвам без големия талон и данъка - в мен е малкият, ГО, данъка за 2011, колата и много късмет... Ако някой се сеща все още къде мога да мина полу-легално да пише на лични! :)

владислав
Автомобил: Seat Leon ST
Двигател: CAXC 2015 - TDI CRBC

Мнениеот владислав » Вто 24 юли 2012 9:15

С копие на големият талон става (това могат да ти изпратят на майл, ако не дядо ти някой приятел ще може да го направи), на мен данък не ми искаха (платен е).
Под моста на Захарна фабрика, това е в София. Не пречи да пробваш - 40лв. е прегледа - месец май минах.
Ако искаш по точен адрес ще ти го изпратя.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Вто 24 юли 2012 9:28

Слагаш в документите едни 20лв,после слагаш колана,спазваш всички ограничения,забрани и маркировки и си караш,вероятността точно теб да те спрат за рутинна проверка и да се стигне до прегледа е абсолютно минимална а ако все пак си такъв карък подхождаш дипломатично и черпиш,накрая като се прибереш при дядо тичаш в пункта за ГТП :)

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 24 юли 2012 14:12

Не се движи с автомобила - само до пункт за ГТП бавничко и лекичко.
Ако те гепат куките ще ти спрат автомобила от движение !!! и акт ще има. ПОсле с пътна помощ или подобно автомобила до Бургас за пускане в движение. Да ти прати големия талон по куриер като документи. Самия талон да го сложи в нещо като по дебел плик, тетрадка. За 1 ден талона пристига. Каков толкова се втеляваш, досега щеше да го получиш. да ти коства 5 лв за куриера.
Глоба от ГТП няма за просрочен преглед - не се плаши !!

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Вто 24 юли 2012 14:18

понеже преди бях на техн. преглед и висях един час, та се зачетох - може копие от големия талон, може копие и от платения пътен данък, гражданска трябва да имаш валидна. Та значи набави си копията и отивай на преглед

Потребителски аватар
zografski
Автомобил: Golf IV V6 4Motion
Двигател: AUE 2001

Мнениеот zografski » Вто 24 юли 2012 15:30

На мен не ми искаха бележка за платен данък!!! И също така можеш да минеш без големият талон, но само в пункта който колата е минавала последно за ГТП. Ако имаш вече големия талон мога да ти кажа къде да отидеш на евтиниика и няма да гледат почти нищо по колата освен спирачките!

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Вто 24 юли 2012 16:29

kris11 написа:Не се движи с автомобила - само до пункт за ГТП бавничко и лекичко.
Ако те гепат куките ще ти спрат автомобила от движение !!! и акт ще има. ПОсле с пътна помощ или подобно автомобила до Бургас за пускане в движение. Да ти прати големия талон по куриер като документи. Самия талон да го сложи в нещо като по дебел плик, тетрадка. За 1 ден талона пристига. Каков толкова се втеляваш, досега щеше да го получиш. да ти коства 5 лв за куриера.

Това дето си го удебелил, гарантираш ли, че е вярно?
Щото мен есента ме спряха с изтекъл преглед преди повече от 6 месеца.
Спряха ме на изхода на София, написаха ми акт и ме пуснаха с уверението, че мога да си карам с акта без проблем.
Акта беше 20лв :lol:

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Вто 24 юли 2012 17:14

Колеги, в СФ в едно 50% от пунктовете няма да ви потърсят данък. Отделно от големия талон им трябва само номера на мотора, ако го имате повечето си го записват и толкоз. В Младост 4, при "моториста" са крайно корумпирани дебели чичаци, ако не другаде, там ще става. :да:

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Вто 24 юли 2012 17:19

hooligans написа:
kris11 написа:Не се движи с автомобила - само до пункт за ГТП бавничко и лекичко.

Това дето си го удебелил, гарантираш ли, че е вярно?
Щото мен есента ме спряха с изтекъл преглед преди повече от 6 месеца.
Спряха ме на изхода на София, написаха ми акт и ме пуснаха с уверението, че мога да си карам с акта без проблем.
Акта беше 20лв :lol:

Точно така е, парите по акта може да са други.
Спират от движение, ако се опъваш и се заядат, ама в такъв случай няма за какво да се опъваш.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”