Спешен съвет за табло на B3

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
wo0feR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Спешен съвет за табло на B3

Мнениеот wo0feR » Вто 24 юли 2012 14:32

Колеги, дайте ми съвет...колата е Б3 1.8 бензин
таблото от 1 месец не работи добре - показва ми нереални показания за температура, лампичките за маслото и водата се включват когато си поискат, но истинската дискотека става когато включа светлините и/или когато пипна копчето за регулиране на осветяването на таблото при включени светлини - оборотомера изгасва (пада на 0)лампичките почват да мигат и бучи и звуковата сигнализация. В същото време лампата на самото табло изгасва и ако пътувам нощем нищо не се вижда. Промени има и когато превключа къси с дълги. А когато изключа светлините лудницата продългава до момента когато включа не скорост. Тогава всичко изгасва и работи уж нормално. Включа ли светлините обаче, дори и да съм на скорост мигат неконтролируемо. Тотална какафония. Но най-много ме притеснява факта че ми показва температура м/у 100 и 110 и късно включва вентилатора, а съм сменил чисто нов радиатор, термостат, антифриз.
Знам че им е слабо място на тея пасати таблото затова, кажете ми на жичкаджия ли да хода или направо да търся ново табло? Отзад е с жило с един дисплей...трябва да е точно такова като на снимката (снимана е преди да започне проблема в движение затова е малко размазана но се вижда точно какво ми трябва)
Помагайте, че не се кара.. :beer
Прикачени файлове
190009_002.jpg

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Re: Спешен съвет за табло на B3

Мнениеот Dpop » Вто 24 юли 2012 15:08

Колега, чак ми е неудобно но :търсачкаа , че си тук от години. Има доста теми свързани с проблеми по въпроса. В почти всички случаи това се дължи на спукани спойки. Една от тях е в стабилизатора на напрежението, с три крачета е. Ако го сменяш искай да скачиш новото и да го тестваш.

Последна промяна от Dpop на Вто 24 юли 2012 15:10, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasilb » Вто 24 юли 2012 15:10

Спешно ... не знам колко е спешно, щом е от 1 месец! После - :търсачкаа , има поразителен ефект! Като най-вероятна причина за аномалиите в таблото - липса на маса и от там започват всякакви връзки и ефекти. Свали таблото и разгледай за студени спойки (най-добре ги мини всички с един поялник), разгледай и буксата, с която се свързва таблото с уредите - тази на снопа с кабели и на таблото за нещо нередно. Провери стабилизатора (това е за уредите). За това, че перката включва късно - провери с външен термометър колко е реалната температура и дали отговаря на показанията на таблото, провери дали датчикът на радиатора работи коректно и на двете степени. За всичко това има изписано толкова, че докато четеш, ще изпиеш бирата от камиона на Мариан! :wink:

Потребителски аватар
wo0feR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wo0feR » Вто 24 юли 2012 15:46

колеги, от достатъчно време съм в този форум за да знам къде е търсачката и как се използва. Щом пускам тема значи темите които съм прочел не са ми отговорили на въпроса (вероятно щото беше късно и едвам гледах от умора)
Спешно е защото снощи се появи картинката която описах, а от един месец дава сигнали от време на време, но се оправяше и работеше. Вчера обаче се срина.....
мерси за отговорите :обичам ви

Върни се в “Passat”