Транзитни номера от Австрия

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
joro_dexter
Автомобил:
Двигател:

Транзитни номера от Австрия

Мнениеот joro_dexter » Вто 24 юли 2012 19:20

Здравейте , колеги.... Опитах да намеря нещо с търсачката, но уви .. :( :banghead: В момента съм в Австрия , но незнам каква е процедурата с транзитните номера , как от къде и колко струват. facepalm Ще съм благодарен ако някой знае и ми помогне. Харесал съм 1-2 коли , но незнам как да ги докарам на ход. Никъде нищо не пише за транзитни нимера от Австрия.Моля за помощ. :bowdown

Потребителски аватар
delian1978
Автомобил: GOLF MK4 1.9 TDI R Line
Двигател: ALH 1999

Re: Транзитни номера от Австрия

Мнениеот delian1978 » Вто 24 юли 2012 20:18

Българските джамбази си купуват транзитни номера от Германия и с тях карат колите от Австрия,май защото е много трудно или много скъпо изкарването на Австреийски транзитки.Най-добре ако я вземеш от човек да се разбереш с него да не я отчислявате и да се върнеш до БГ с оригиналните номера и после да му ги пратиш по DHL и той да си я отчисли,ама трябва да попаднеш на човек.Най-добре пиши на GALIANO,той живее в Австрия и ще те светне най-добре как седят нещата.

Потребителски аватар
joro_dexter
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joro_dexter » Сря 25 юли 2012 0:39

Благодаря ти, аз доколкото разбрах тук тукашните постоянни номера струват между 60-100 евро на месец. само не съм наясно как се взимат и дали мога да я докарам с такива номера до БГ. :roll:

Потребителски аватар
Special mk3
Автомобил: Vw Golf Mk3
Двигател: TDI
Контакти:

Мнениеот Special mk3 » Сря 25 юли 2012 0:51

трябват тии Червени транзитни от германия но колата трябва да има технически преглед.
от Австрия става с зелени или сини .
Сините вървят 150евро те са фирмени някой познат ако имаш да ти намери а зелените всеки може да си вземе но са по сигурни и по скъпи!

Потребителски аватар
joro_dexter
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joro_dexter » Сря 25 юли 2012 10:29

да , за сините знам, аз докарах една кола с такива. но още като ме видяха на унгарската граница и започнаха да потриват ръце. :) Били стари , важали само за Австрия и прочие... Разминах се с по 10 евро на всеки митничар , но не е работа .А и заради тях обиколих през Румъния. Абе ужас. Затова пуснах и темата, никъде в нета няма актоална информация за внос на автомобили от Австрия и как става работата(като изключим платформа и автовоз). Та за тези зелените номера , може ли някой да ми даде малко повече инфо ? :bowdown Как се взимат , от къде , трябва ли колата да има тюф, както в Германия искат , за червените номера и т. н. :roll:

Потребителски аватар
joro_dexter
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joro_dexter » Сря 25 юли 2012 22:53

:063: :063: колеги, никой ли няма предтава как мога да докарам кола на ход от Австрия???? Как се взимат тези транзитни номера и колко струват??? :banghead: :banghead:

Потребителски аватар
JoroHondata
Автомобил: Honda Legend KB1 V6
Двигател: J35A8 от 2007
Контакти:

Мнениеот JoroHondata » Чет 26 юли 2012 17:00

Здравейте
Колеги- информацията може и да ми е малко стара, но аз си докарах колата от Австрия със ЗЕЛЕНИ номера- и всичко платено (застраховки, такси, номерата важаха няколко дни доколкото си спомням), което струваше около 300 EURO. Сега не зная дали ги има същите номера и възможности.
Поздрави

Потребителски аватар
joro_dexter
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joro_dexter » Чет 26 юли 2012 17:57

JoroHondata написа:Здравейте
Колеги- информацията може и да ми е малко стара, но аз си докарах колата от Австрия със ЗЕЛЕНИ номера- и всичко платено (застраховки, такси, номерата важаха няколко дни доколкото си спомням), което струваше около 300 EURO. Сега не зная дали ги има същите номера и възможности.
Поздрави

Благодаря ти , колега. Явно ще търся вариант с автовоз. Знам , че взимат около 650-700 лв на кола. ;)

Потребителски аватар
JoroHondata
Автомобил: Honda Legend KB1 V6
Двигател: J35A8 от 2007
Контакти:

Мнениеот JoroHondata » Чет 26 юли 2012 18:09

Здравей
Пак малко стара информация (2008 година)- автовозите взимаха по 400 EURO от Виена до София- ползвал съм такива услуги тогава (автовоза беше за 3 коли).
Поздрави

Потребителски аватар
joro_dexter
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joro_dexter » Чет 26 юли 2012 19:55

да , възможно е , но аз скоро се свързах с едно момче от Пловдив , също каза , че товари максимум по 3 коли, но ми каза , че от Линц до Пловдив взимал по 700 лв на кола.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”