Здравейте колеги
имам странен проблем с километража
Така да започна от началото, бях с гуми 195/50/15 до скоро и нямах никакви проблеми с километража или с изминатото разстояние до момента в който минах на 195/45/16 и от тук първоначално ми направи впечатление че разхода ми падна малко но никога не бих се замислил че километража е започнал да ме лъже
Преди седмица се завърнах от морето и бяхме 3 коли заедно , аз с Голф3 1.8АБС ако има значение ,брат ми с БМВ 320 и един приятел с Вектра-Б
От Монтана до Поморие на тях им отсече и на двамата около 485км а на мен ми беше показало 535
Та въпросът ми е че малко се обърках с размера на гумите е такъв че в момента съм с по високи гуми съответно не трябва ли да ми покаже че съм изминал по малко километри по закона на физиката по голямо колело прави по малко обороти от по малкото а на мен ми даде че е обратното
по магистралата се засякох с брат ми един до друг аз съм с 90км а той с 84км
Та въпросът ми е от де идва тая разлика колеги
благодаря предварително на отзовалите се
лек ден
Разлика в километража
- djofar
- Автомобил: Golf 4 GTI
- Двигател: 1.9TDI ARL 2003
Re: Разлика в километража
cancro написа::link
колега при мен километража показва обратното при реални 84 аз съм с 90
-
red.devilll
- Автомобил:
- Двигател:
Ако скоростомера ти е наред-при движение със скорост от 100км/ч трябва да ти показва 99км/ч,което с просто око няма как да го разбереш дали показва 100 или 99.Не е от гумит еима нещо друго-датчик или таблото.Сложи пак старите джанти и пробвай
- djofar
- Автомобил: Golf 4 GTI
- Двигател: 1.9TDI ARL 2003
red.devilll написа:Ако скоростомера ти е наред-при движение със скорост от 100км/ч трябва да ти показва 99км/ч,което с просто око няма как да го разбереш дали показва 100 или 99.Не е от гумит еима нещо друго-датчик или таблото.Сложи пак старите джанти и пробвай
колега ти гледаш по тоя калкулатор
не се лъжи по него
нямам такава опция да сложа пак старите но гарантирам че със старите всичко си беше ОК
-
red.devilll
- Автомобил:
- Двигател:
Еми колега на моята кола е с 215/45/17 и дава 1-2 км разлика,а стария ми размер беше 195/65/15.Със стария размер по GPS като карах със 100км/ч ми показваше на GPS-а 96км/ч,а сега ми дава че карам с 97км/ч.10 км си е доста разлика да ти дава от този размер гуми все пак разликата не е повече от 1-2 мм сигурно(не ми се влиза пак за да гледам какви данни дават в калкулатора).Как да не гледаме калкулаторите при положение ,че те за това са сложени за да се правят справки и да се гледа какъв размер гуми може да комбинираме за да могът да се запазят показанията.Виж си анните на колата и ще видиш че оригиналните зададени размери гуми по калкулатора са едни и същи.Голф 4 195/65/15 и 195/55/16 са едно към едно и по калкулатор и по данни на производителя.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”