Поло 1,4 96-Смяна на предни дискове и накладки-какви и къде?
Поло 1,4 96-Смяна на предни дискове и накладки-какви и къде?
Колеги помогнете ми. Казаха ми, че съм за смяна на предни дискове и накладки-колата е Поло 1,4 96г. Не знам какви да взема и къде да отида на майстор, а все пак става въпрос за безопасност.
-
grishitu
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Поло 1,4 96-Смяна на предни дискове и накладки-какви и къде?
Малко инфо, никакви отговори. Кажи код на мотора, със стандартните дискове ли си или по-големи, плътни или вентилирани, задни и предни или само предни и т.н.
Колега
Само НЕ си взимай "Ferodo" аз се
и сега хем спирам по бавно от колкото със старите хем всеки разбере че идвам.
До колкото разбрах но късно феродото на накладките трябва да има по малко метални стружки. Това означавало, че ще спираш по-добре няма да пищи и разбира се ще се износят по бързо от другите накладки но това че ще се износят по бързо не би трябвало да те притеснява.
Все пак е хубаво да чуем и друго мнение.
когато мога ще кача снимки на боклуците които купих за да не се набутвате.
поздрави.
Само НЕ си взимай "Ferodo" аз се
и сега хем спирам по бавно от колкото със старите хем всеки разбере че идвам.До колкото разбрах но късно феродото на накладките трябва да има по малко метални стружки. Това означавало, че ще спираш по-добре няма да пищи и разбира се ще се износят по бързо от другите накладки но това че ще се износят по бързо не би трябвало да те притеснява.
Все пак е хубаво да чуем и друго мнение.
когато мога ще кача снимки на боклуците които купих за да не се набутвате.
поздрави.
- martom
- Автомобил: Polo
- Двигател: 1.4AEX
Колега мога да ти издействам добра отстъпка от Техко.Имат Делфи,Феродо,ТРВ.
Според мен Делфито ще ти свърши идеална работа.
Според мен Делфито ще ти свърши идеална работа.
- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
За да не скърцат, задължително малко медна грес в задната част на всяка накладка на триещата повърхност.
- ivo_sn
- Автомобил:
- Двигател:
Аз се набутах с делфи! Голям боклук се оказаха... след 5000 км се изкривиха
Все още ги карам, но като спирам при висока скорост тресе а при ниска спирам на тласъци. И аз се чудя с какви да ги сменям 
- alexx
- Автомобил: SantaFe
- Двигател:
ivo_sn написа:Аз се набутах с делфи! Голям боклук се оказаха... след 5000 км се изкривихаВсе още ги карам, но като спирам при висока скорост тресе а при ниска спирам на тласъци. И аз се чудя с какви да ги сменям
явно имаш друг проблем- predat0r
- Автомобил: Mercedes-Benz W203
- Двигател: C270CDI
Преди около 30хиляди км съм сменил накладките сложих феродо и все още нямам проблем... повечето карам градско....
И при мен тресе и спира на тласъци, какъв се оказа проблема колега?Дали може да са задните дискове, предните са делфи на около 10 000 км
- martom
- Автомобил: Polo
- Двигател: 1.4AEX
Като нищо може да са си отишли.Моите Делфи са на около 20к и имат едно яко чегъртане.Ама то си се появи почти след слагането.Май не са много читави
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Каквито и да вземеш подсети мастора да ти погледне апаратите и в частност водачите как са. Ако е нужно ги профилактирай - би следвало да не са много скъпи - за моята кола, която е с подобен калибър апарати бяха от сорта на 30лв. рем.комплектчета за отпред. Дискове сложи средна хубост, заложи на по-скъпи накладки - тихи и да спират добре. Ще ги познаеш по цената 

-
stefan_doc
Абе колеги, кое е толкова сложното с тия накладки - ако човекът иска много меки да не скърцат и евтини си взима Bendix, но доколкото знам карат по 30 000 км./демек малко/.
Иначе марките са ATE - скъпи, Textar, TRW, Pagid, Jurid с уговорки и май това са доказано читавите. И по-скъпата серия на Ferodo.
Всички приказват за някакви евтини италиански, дето били добри, но не им знам марката, нито дали наистина са добри, или само са евтини.
Хубаво е човек да е готов с мнение, щото като иде при някой майстор, той си хвали марката, която евентуално продава - "Не ги слушай по форумите, тия са трепач, на колко коли съм сложил нямат грешка, а са супер евтини..."
Иначе марките са ATE - скъпи, Textar, TRW, Pagid, Jurid с уговорки и май това са доказано читавите. И по-скъпата серия на Ferodo.
Всички приказват за някакви евтини италиански, дето били добри, но не им знам марката, нито дали наистина са добри, или само са евтини.
Хубаво е човек да е готов с мнение, щото като иде при някой майстор, той си хвали марката, която евентуално продава - "Не ги слушай по форумите, тия са трепач, на колко коли съм сложил нямат грешка, а са супер евтини..."
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
По принцип е хубаво ако искаме да си слагаме части по наш вкус да ги закупуваме и носим в сервиза, в който ще ги монтират. Аз лично така правя. Отделно, че ако имаш отстъпка в някой магазин си я ползваш, а иначе в сервиза си те цакат по потребителски цени.
- anonimko
- Автомобил:
- Двигател:
Италианските са марка Metelli -бързо се кривят и започва да ти бие на педала на спирачките при леко натискане на педала.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”