Няколко въпроса Passat TDI AFN , logfiles

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
garsona
Автомобил: Passat B5TDI Honda Accord6 vtec
Двигател: ATJ F18B2

Няколко въпроса Passat TDI AFN , logfiles

Мнениеот garsona » Чет 26 юли 2012 14:48

Значи когато си поиска забива колата ... до скоро не го правеше ... ама тъй като от 2 месеца я карам повече в ниски-те обороти пак пренадува ... направих 2 лога , първия заби защото пренаду яко , на втория вървеше вече добре ... , след това съм я карал пак около 2 седмици , наложи се да ходя до София на отиване само на стъпка съм я карал по на 3к оборота на 5та ест и си мислех че съм издухал саждите по лопатките ... е да ама не на връща с натоварена кола с хора пак заби ... и вече се чудя от каде го прави този въртел ... колата е с махнат катализатор,махнат Егр (с заварени отвори) , другото което исках да питам е тъй скоро направих центровка тъй като беше на закъснение и зимата палете с въртене сега е направих на средата и интересно че има едно чукане като на повдигач/клапан а преди това на закъснение центровка го нямаше и се принудих да я върна между червената и зелената черта на средата .. чукането спря но и с центровката се вдигнаха и милиграмите на горивото и колата на около 3000 оборота има едно странно замисляне ... преди центровката на загряла беше 3.8-4 mg/str сега е на 5 и отгоре .. (софтуерно я бутнах на 4.2 ) и ме интересува има ли някаква връзка между центровка и промяната на впръскваното гориво защото стана една идея по-мудна :) ?
log1.xlsx
(12.77 KиБ) Свален 203 пъти
log2-conv.xlsx
(17.83 KиБ) Свален 162 пъти

Потребителски аватар
bangobango
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Re: Няколко въпроса Passat TDI AFN , logfiles

Мнениеот bangobango » Чет 26 юли 2012 17:47

Дебитомера дава странни стойности когато пренадува в първия лог. Във втория не пренадува, но и дебитомера дава стойности в нормални граници. Не съм про, но си мисля, че не трябва да са такива стойностите на дебитомера.

Потребителски аватар
garsona

Мнениеот garsona » Пет 03 авг 2012 21:52

Милиграмите ги направих на 2.4-2.6 , няма го това прекъсване вече , ама пак си забиваа , актуатора се движи в пълния си ход (енергично с пръцъкане) , имам чувството че н75 май бавно реагира ?
03.08.12.xlsx
(15.33 KиБ) Свален 60 пъти

Потребителски аватар
garsona

Мнениеот garsona » Сря 19 сеп 2012 10:00

На колко милиграма трябва да е заводско AFN , че нещо ми удря 7.5 разход и се чудя кво става вече , помпата е на предварение вече и като загрее авансатора пада на 2.8 %

Върни се в “Дизелови агрегати”